Spaghetti med broccolipesto og honningglaserede kikærter
Ingredienser
Pasta:
Ristede kikærter:
Garnering:
Fremgangsmåde
Step 1
Varm ovnen op til 180°C. Bring vand i kog i en dampkoger eller en gryde med et passende dørslag. Læg bagepapir i en bradepande. Del broccolien i grove, lige store buketter. Læg broccolien i dampkogeren, og sæt det passende låg på. Damp broccolien i 6 minutter. Kom den dampede broccoli i en foodprocessor, og tilsæt hvidløg, cremefraiche, 30 ml naturligt brygget sojasauce, reven parmesan og 40 g pinjekerner. Blend det hele i ét minut. Skrab evt. rester langs kanten ned i blandingen, så saucen bliver jævn og ensartet med fast konsistens.
Step 2
Bland honningen med 50 ml naturligt brygget sojasauce, koncentreret tomatpuré og olie i en mellemstor skål. Tilsæt de afdryppede kikærter, og rør rundt, så de bliver dækket af saucen. Fordel kikærterne på den forberedte bradepande, og rist dem i ovnen i 20 minutter. Tag kikærterne ud af ovnen, og lad dem køle lidt af.
Step 3
Bring en stor gryde med vand i kog, kom godt med salt i, og kog spaghettien al dente efter anvisningen på pakken. Hæld spaghettien i et dørslag, og gem 100 ml af kogevandet. Bland spaghettien sammen med de 100 ml kogevand og saucen på en stor pande. Lad det hele simre videre i et minut ved jævn varme under omrøring. Fordel spaghettien på fire tallerkener, og pynt med de ristede kikærter.
Opskrifts-ID: 47
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide