Rødfisk med sprød sesampanering
Ingredienser
Fremgangsmåde
Step 1
Læg shiitakesvampene i blød i rigeligt vand, så de er helt dækket, i mindst ½ time. Krydr fisken med salt og peber, og vend den i stivelsen. Bland rasp og sesam sammen. Pisk æggene, og vend fisken i æggemassen og derefter i rasp-sesamblandingen. Tryk paneringen let fast.
Step 2
Tag shiitakesvampene op af vandet, og gem iblødsætningsvandet til senere. Varm 1 spsk. olie op i en gryde. Tilsæt gurkemeje, spidskommen und ris, og vend det hele i olien. Tilsæt ½ l vand, og kog risen ved jævn varme.
Step 3
Pil løget, og skær det i både. Skyl peberfrugten, fjern toppen og kernerne, og skær frugtkødet i grove tern. Skær bambusskuddene og shiitakesvampene i skiver. Svits løg og peberfrugt i 2 spsk. olie. Tilsæt bambusskud og shiitakesvampe, og lad det hele simre videre. Tilsæt et par stykker citronskal, og kog panden af med citronsaften og lidt af iblødsætningsvandet fra svampene. Smag til med sojasauce. Efter behov kan saucen jævnes med lidt stivelse.
Step 4
Varm koncentreret smør op på en pande, og steg fisken i ca. 5 minutter på hver side. Serveres med grøntsager og ris.
Opskrifts-ID: 343
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide