Rød linsedal med løg og mirin
Rød linsedal med løg og mirin

Rød linsedal med løg og mirin

Samlet tid 1 time 31 min.
30 min. Arbejdstid
46 min. Tilberedningstid
15 min. Afkølingstid

En dal af røde linser med karamelliserede løg, svampe og varme krydderier. Smagt til med Kikkoman sojasauce og Kikkoman krydderi i mirin-stil, serveret med bløde pav-boller og frisk chili i en perfekt balance af krydret dybde og diskret sødme.

Ingredienser

4 Portioner

Dal:

150 g
røde linser
450 ml
grøntsagsbouillon
150 g
løg, i tern
120 g
svampe, i skiver
1 spsk.
klaret smør (ghee)
 ½ tsk.
stødt spidskommen
 ½ tsk.
stødt gurkemeje
 ¼ tsk.
chiliflager
25 g
grønkål

Pav-boller:

170 g
hvedemel
140 ml
mælk
1 tsk.
sukker
1 tsk.
tørgær
15 g
smør

Pynt:

1 ½ 
friske røde chilier, i skiver
Næringsindhold:3.132 kJ / 759 kcal
14 gFedt
32 gProtein
119 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

150 g røde linser – 450 ml grøntsagsbouillon – 150 g løg, i tern – 120 g svampe, i skiver – 1 spsk. klaret smør (ghee) – 1 spsk. Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil ½ tsk. stødt spidskommen –  ½ tsk. stødt gurkemeje –  ¼ tsk. chiliflager

Kog linserne i grøntsagsbouillon i 10 minutter. Karamelliser løg og svampe i det klarede smør i 10 minutter, indtil de er gyldne. Tilsæt Kikkoman krydderi i mirin-stil og steg i yderligere 1 minut. Tilsæt spidskommen, gurkemeje og chiliflager, og steg i 10 sekunder for at frigive aromaen. Rør linserne i krydderiblandingen og kog i 5 minutter.

Step 2

25 g grønkål – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Tilsæt grønkål til panden med linserne og grøntsagerne, og steg i 2-3 minutter. Smag til med Kikkoman sojasauce.

Step 3

170 g hvedemel – 140 ml mælk – 1 tsk. sukker – 1 tsk. tørgær – 15 g smør – 1 ½  friske røde chilier, i skiver

Opvarm 120 ml mælk til 38°C og bland med sukker og hvedemel. Tilsæt det til 170 g mel lidt efter lidt, og bland det hele sammen til en dej. Smelt og tilsæt 5 g smør og ælt i ca. 10 minutter. Del dejen op i 12 boller, læg dem i en smurt bageform, og pensl med de resterende 10 g smeltet smør. Dæk dem til og lad dem hæve i 40 minutter. Pensl bollerne grundigt med de resterende 20 ml mælk og bag dem ved 180°C i 20 minutter, indtil overfladen er gyldenbrun. Server den færdige dal med pav-boller og pynt med chili i skiver.

Opskrifts-ID: 1600

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

150 g røde linser – 450 ml grøntsagsbouillon – 150 g løg, i tern – 120 g svampe, i skiver – 1 spsk. klaret smør (ghee) – 1 spsk. Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil ½ tsk. stødt spidskommen – ½ tsk. stødt gurkemeje – ¼ tsk. chiliflager

Kog linserne i grøntsagsbouillon i 10 minutter. Karamelliser løg og svampe i det klarede smør i 10 minutter, indtil de er gyldne. Tilsæt Kikkoman krydderi i mirin-stil og steg i yderligere 1 minut. Tilsæt spidskommen, gurkemeje og chiliflager, og steg i 10 sekunder for at frigive aromaen. Rør linserne i krydderiblandingen og kog i 5 minutter.

25 g grønkål – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Tilsæt grønkål til panden med linserne og grøntsagerne, og steg i 2-3 minutter. Smag til med Kikkoman sojasauce.

170 g hvedemel – 140 ml mælk – 1 tsk. sukker – 1 tsk. tørgær – 15 g smør – 1 ½ friske røde chilier, i skiver

Opvarm 120 ml mælk til 38°C og bland med sukker og hvedemel. Tilsæt det til 170 g mel lidt efter lidt, og bland det hele sammen til en dej. Smelt og tilsæt 5 g smør og ælt i ca. 10 minutter. Del dejen op i 12 boller, læg dem i en smurt bageform, og pensl med de resterende 10 g smeltet smør. Dæk dem til og lad dem hæve i 40 minutter. Pensl bollerne grundigt med de resterende 20 ml mælk og bag dem ved 180°C i 20 minutter, indtil overfladen er gyldenbrun. Server den færdige dal med pav-boller og pynt med chili i skiver.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.