Mørk chokolademousse
Mørk chokolademousse

Mørk chokolademousse

5 3 Bedømmelse
Samlet tid20 min.
20 min.Arbejdstid

Let, men intens takket være den mørke chokolade. Og en dråbe Kikkoman sojasauce giver den ekstra umami-dybde. Det er præcist sådan, en mousse skal være.

Ingredienser

4 Portioner
180 g
mørk chokolade (ca. 53 % kakao)
3 spsk.
sukker
 ½ 
vaniljestang
 ½ 
appelsin, revet
2 
æg
150 ml
piskefløde

Serveres med

4 spsk.
flødeskum
250 g
hindbær
100 g
mørk chokolade
Næringsindhold:2515 kJ / 604 kcal
39,1 gFedt
11,3 gProtein
49,9 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Adskil æggeblommerne fra æggehviderne, og læg dem i to mellemstore metalskåle. Sørg for, at skålen til æggehviderne er helt ren for at sikre, at de kan piskes stive.

Step 2

Hak chokoladen, og smelt den i en varmebestandig skål over vandbad.

Step 3

I mellemtiden tager du en anden skål og pisker fløden til næsten stive toppe, og pisker derefter æggehviderne til meget stive toppe. 

Step 4

Pisk nu æggeblommerne sammen med sukker, skrabede vaniljekorn, appelsinskal og Kikkoman sojasauce over vandbad, indtil blandingen tykner lidt. 

Step 5

Tag blandingen op af vandbadet, og vend hurtigt de stive æggehvider, chokoladen og fløden i æggeblommeblandingen, en efter en. 

Step 6

Hæld det hele i 4 skåle og stil dem på køl i mindst 60 minutter.

Step 7

Inden servering lægges en klat flødeskum på hver chokolademousse og de pyntes med hindbær og mørke chokoladespåner.

Opskrifts-ID: 1077

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Adskil æggeblommerne fra æggehviderne, og læg dem i to mellemstore metalskåle. Sørg for, at skålen til æggehviderne er helt ren for at sikre, at de kan piskes stive.

Hak chokoladen, og smelt den i en varmebestandig skål over vandbad.

I mellemtiden tager du en anden skål og pisker fløden til næsten stive toppe, og pisker derefter æggehviderne til meget stive toppe. 

Pisk nu æggeblommerne sammen med sukker, skrabede vaniljekorn, appelsinskal og Kikkoman sojasauce over vandbad, indtil blandingen tykner lidt. 

Tag blandingen op af vandbadet, og vend hurtigt de stive æggehvider, chokoladen og fløden i æggeblommeblandingen, en efter en. 

Hæld det hele i 4 skåle og stil dem på køl i mindst 60 minutter.

Inden servering lægges en klat flødeskum på hver chokolademousse og de pyntes med hindbær og mørke chokoladespåner.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06
07

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.