

Mørk chokolademousse
Let, men intens takket være den mørke chokolade. Og en dråbe Kikkoman sojasauce giver den ekstra umami-dybde. Det er præcist sådan, en mousse skal være.
Fremgangsmåde
Step 1

Adskil æggeblommerne fra æggehviderne, og læg dem i to mellemstore metalskåle. Sørg for, at skålen til æggehviderne er helt ren for at sikre, at de kan piskes stive.
Step 2

Hak chokoladen, og smelt den i en varmebestandig skål over vandbad.
Step 3

I mellemtiden tager du en anden skål og pisker fløden til næsten stive toppe, og pisker derefter æggehviderne til meget stive toppe.
Step 4

Pisk nu æggeblommerne sammen med sukker, skrabede vaniljekorn, appelsinskal og Kikkoman sojasauce over vandbad, indtil blandingen tykner lidt.
Step 5

Tag blandingen op af vandbadet, og vend hurtigt de stive æggehvider, chokoladen og fløden i æggeblommeblandingen, en efter en.
Step 6

Hæld det hele i 4 skåle og stil dem på køl i mindst 60 minutter.
Step 7
Inden servering lægges en klat flødeskum på hver chokolademousse og de pyntes med hindbær og mørke chokoladespåner.
Opskrifts-ID: 1077
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide