Marineret knoldselleri
Marineret knoldselleri

Marineret knoldselleri

Samlet tid50 min.
15 min.Arbejdstid
5 min.Tilberedningstid
30 min.Hviletid

Knoldselleri som gourmetmad! Denne salat af knoldselleri i en marinade af syrlig yuzu ponzu, cremet mayo og sennep er fyldt med smag og er en sand umami-fornøjelse.

Ingredienser

2 Portioner

Marinade:

2 spsk.
mayonnaise
2 tsk.
sennep
1 tsk.
ahornsirup

Salat:

300 g
knoldselleri
 ½ 
Granny Smith æble
1 nip
salt

Pynt:

1 spsk.
ristede pinjekerner
6 
cherrytomater
1 nip
italiensk, bredbladet persille

Fremgangsmåde

Step 1

3 spsk. Kikkoman Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og yuzusaft2 spsk. mayonnaise – 1 tsk. ahornsirup

Bland alle ingredienserne til marinaden sammen i en skål.

Step 2

300 g knoldselleri –  ½  Granny Smith æble – 1 nip salt

Skræl og riv knoldselleri og æble. Drys en smule salt over knoldsellerien og lad det trække i minimum 30 minutter. Dup det derefter tørt med et stykke køkkenrulle. 

Step 3

Marinaden – 1 spsk. ristede pinjekerner – 6  cherrytomater – 1 nip italiensk, bredbladet persille

Læg æble og knoldselleri ned i skålen med marinaden fra step 1 og vend det godt sammen. Sæt skålen på køl i mindst 1 time. 

Rist senere pinjekernerne i et par minutter og drys dem over den færdige ret sammen med tomaterne og den italienske, bredbladede persille.

 

Opskrifts-ID: 1297

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

3 spsk. Kikkoman Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og yuzusaft2 spsk. mayonnaise – 1 tsk. ahornsirup

Bland alle ingredienserne til marinaden sammen i en skål.

300 g knoldselleri – ½ Granny Smith æble – 1 nip salt

Skræl og riv knoldselleri og æble. Drys en smule salt over knoldsellerien og lad det trække i minimum 30 minutter. Dup det derefter tørt med et stykke køkkenrulle. 

Marinaden – 1 spsk. ristede pinjekerner – 6 cherrytomater – 1 nip italiensk, bredbladet persille

Læg æble og knoldselleri ned i skålen med marinaden fra step 1 og vend det godt sammen. Sæt skålen på køl i mindst 1 time. 

Rist senere pinjekernerne i et par minutter og drys dem over den færdige ret sammen med tomaterne og den italienske, bredbladede persille.

 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.