Maki sushi med sardiner & basilikum og lakse-poke

Samlet tid 35 min.
35 min. Arbejdstid

Sushiruller med fisk på to måder! Disse japanske makiruller er med forskelligt fyld, men lige lækre - den ene er fyldt med sardiner fra dåse og den anden med laks, marineret i Kikkoman poke sauce. Få fat i en sushi-måtte og lav en nem frokost derhjemme.

Ingredienser

12 Portioner

Maki sushi med sardiner & basilikum

40 g
sardinfileter, i olie (på dåse)
2 tsk.
syltet ingefær eller hakket ingefær
3 ½ 
basilikumblade
 ½ 
nori-plade
70 g
kogt sushiris
 ½ tsk.
wasabipaste

Maki sushi med lakse-poke

2 
rå laksestrimler, ca. 6-9 cm lange
1 
lang agurkestrimmel, ca. 10-12 cm lang
 ½ 
nori-plade
70 g
kogt sushiris
 ½ tsk.
wasabipaste

Alternativ til Kikkoman Poke Sauce:

3 g
sukker
2 g
citronsaft

Servér med:

Syltet ingefær
wasabipaste
Næringsindhold: 290 kJ  /  69 kcal
2 g Fedt
4 g Protein
8,6 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Maki Sushi med sardiner & basilikum

  1. Dup olien fra sardinerne med et stykke køkkenrulle, og hak sardinerne.
  2. Put sardinerne ned i en skål, og tilsæt Kikkoman Sojasauce.
  3. Hak ingefæren groft, og pluk basilikumbladene.
  4. Bland ingefæren, basilikummen og de marinerede sardinerne.
  5. Placér ½ nori-plade på sushi-måtten.
  6. Fordel sushirisen på den med våde fingre.
  7. Spred wasabipasten langs midten af sushirisene med en finger i længderetningen (wasabipaste kan undværes).
  8. Placér 4 tsk. af sardinblandingen i længderetningen langs midten af sushi-risene.
  9. Rul op ved hjælp af sushi-måtten, og skær rullen i 6 ens stykker.
  10. Servér med syltet ingefær og wasabi-pasten.

Step 2

Maki sushi med lakse-poke

  1. Marinér lakse-strimlerne i Kikkoman Poke Sauce* i omkring 30 minutter.
  2. Fjern kernerne fra agurken, og skær agurken i tynde strimler.
  3. Placér ½ nori-plade på sushi-måtten.
  4. Fordel sushirisen på den med våde fingre.
  5. Spred wasabipasten i en smal linje i midten af sushirisene med en finger i længderetningen (wasabipaste an undværes).
  6. Placér marinerede laksestrimler og agurkestrimler i længderetningen langs midten af sushirisene.
  7. Rul op, og skær rullen i 6 ens stykker ved hjælp af sushi-måtten.
  8. Servér med syltet ingefær og wasabipasten.

Tip:

Ved kogning af ris gælder følgende forhold mellem ris: vand = 1 : 1. Brug mindre vand ved tilberedning af sushiris end ved tilberedning af konventionel ris.

Sushi-ris (ca. 1 kg kogt sushiris)

  • 450 g (540 ml) japansk ris
  • 450 ml vand

Kog risen først, og krydder herefter med

eller alternativt:

  • 70 ml riseddike
  • 30 g sukker
  • 15 g salt

Opskrifts-ID: 940

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Maki Sushi med sardiner & basilikum

  1. Dup olien fra sardinerne med et stykke køkkenrulle, og hak sardinerne.
  2. Put sardinerne ned i en skål, og tilsæt Kikkoman Sojasauce.
  3. Hak ingefæren groft, og pluk basilikumbladene.
  4. Bland ingefæren, basilikummen og de marinerede sardinerne.
  5. Placér ½ nori-plade på sushi-måtten.
  6. Fordel sushirisen på den med våde fingre.
  7. Spred wasabipasten langs midten af sushirisene med en finger i længderetningen (wasabipaste kan undværes).
  8. Placér 4 tsk. af sardinblandingen i længderetningen langs midten af sushi-risene.
  9. Rul op ved hjælp af sushi-måtten, og skær rullen i 6 ens stykker.
  10. Servér med syltet ingefær og wasabi-pasten.

Maki sushi med lakse-poke

  1. Marinér lakse-strimlerne i Kikkoman Poke Sauce* i omkring 30 minutter.
  2. Fjern kernerne fra agurken, og skær agurken i tynde strimler.
  3. Placér ½ nori-plade på sushi-måtten.
  4. Fordel sushirisen på den med våde fingre.
  5. Spred wasabipasten i en smal linje i midten af sushirisene med en finger i længderetningen (wasabipaste an undværes).
  6. Placér marinerede laksestrimler og agurkestrimler i længderetningen langs midten af sushirisene.
  7. Rul op, og skær rullen i 6 ens stykker ved hjælp af sushi-måtten.
  8. Servér med syltet ingefær og wasabipasten.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.