Maki sushi med sardiner & basilikum og lakse-poke
Sushiruller med fisk på to måder! Disse japanske makiruller er med forskelligt fyld, men lige lækre - den ene er fyldt med sardiner fra dåse og den anden med laks, marineret i Kikkoman poke sauce. Få fat i en sushi-måtte og lav en nem frokost derhjemme.
Ingredienser
Maki sushi med sardiner & basilikum
Maki sushi med lakse-poke
Alternativ til Kikkoman Poke Sauce:
Servér med:
Fremgangsmåde
Step 1
Maki Sushi med sardiner & basilikum
- Dup olien fra sardinerne med et stykke køkkenrulle, og hak sardinerne.
- Put sardinerne ned i en skål, og tilsæt Kikkoman Sojasauce.
- Hak ingefæren groft, og pluk basilikumbladene.
- Bland ingefæren, basilikummen og de marinerede sardinerne.
- Placér ½ nori-plade på sushi-måtten.
- Fordel sushirisen på den med våde fingre.
- Spred wasabipasten langs midten af sushirisene med en finger i længderetningen (wasabipaste kan undværes).
- Placér 4 tsk. af sardinblandingen i længderetningen langs midten af sushi-risene.
- Rul op ved hjælp af sushi-måtten, og skær rullen i 6 ens stykker.
- Servér med syltet ingefær og wasabi-pasten.
Step 2
Maki sushi med lakse-poke
- Marinér lakse-strimlerne i Kikkoman Poke Sauce* i omkring 30 minutter.
- Fjern kernerne fra agurken, og skær agurken i tynde strimler.
- Placér ½ nori-plade på sushi-måtten.
- Fordel sushirisen på den med våde fingre.
- Spred wasabipasten i en smal linje i midten af sushirisene med en finger i længderetningen (wasabipaste an undværes).
- Placér marinerede laksestrimler og agurkestrimler i længderetningen langs midten af sushirisene.
- Rul op, og skær rullen i 6 ens stykker ved hjælp af sushi-måtten.
- Servér med syltet ingefær og wasabipasten.
Tip:
Ved kogning af ris gælder følgende forhold mellem ris: vand = 1 : 1. Brug mindre vand ved tilberedning af sushiris end ved tilberedning af konventionel ris.
Sushi-ris (ca. 1 kg kogt sushiris)
- 450 g (540 ml) japansk ris
- 450 ml vand
Kog risen først, og krydder herefter med
eller alternativt:
- 70 ml riseddike
- 30 g sukker
- 15 g salt
Opskrifts-ID: 940
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide