

Maki sushi med sardiner & basilikum og lakse-poke
Samlet tid
35 min.
35 min.
Arbejdstid
Metode og ingredienser til at lave dine egen lækre sardin- og laksesushi.
Ingredienser
12 Portioner
Maki sushi med sardiner & basilikum
40 g
sardinfileter, i olie (på dåse)
2 tsk.
syltet ingefær eller hakket ingefær
3,50
basilikumblade
0,50
nori-plade
70 g
kogt sushiris
0,50 tsk.
wasabipaste
Maki sushi med lakse-poke
2
rå laksestrimler, ca. 6-9 cm lange
1
lang agurkestrimmel, ca. 10-12 cm lang
0,50
nori-plade
70 g
kogt sushiris
0,50 tsk.
wasabipaste
Alternativ til Kikkoman Poke Sauce:
3 g
sukker
2 g
citronsaft
Servér med:
Syltet ingefær
wasabipaste
Næringsindhold:
290 kJ
/
69 kcal
2 g
Fedt
4 g
Protein
8,6 g
Kulhydrater
Fremgangsmåde
Step 1
Maki Sushi med sardiner & basilikum
- Dup olien fra sardinerne med et stykke køkkenrulle, og hak sardinerne.
- Put sardinerne ned i en skål, og tilsæt Kikkoman Sojasauce.
- Hak ingefæren groft, og pluk basilikumbladene.
- Bland ingefæren, basilikummen og de marinerede sardinerne.
- Placér ½ nori-plade på sushi-måtten.
- Fordel sushirisen på den med våde fingre.
- Spred wasabipasten langs midten af sushirisene med en finger i længderetningen (wasabipaste kan undværes).
- Placér 4 tsk. af sardinblandingen i længderetningen langs midten af sushi-risene.
- Rul op ved hjælp af sushi-måtten, og skær rullen i 6 ens stykker.
- Servér med syltet ingefær og wasabi-pasten.
Step 2
Maki sushi med lakse-poke
- Marinér lakse-strimlerne i Kikkoman Poke Sauce* i omkring 30 minutter.
- Fjern kernerne fra agurken, og skær agurken i tynde strimler.
- Placér ½ nori-plade på sushi-måtten.
- Fordel sushirisen på den med våde fingre.
- Spred wasabipasten i en smal linje i midten af sushirisene med en finger i længderetningen (wasabipaste an undværes).
- Placér marinerede laksestrimler og agurkestrimler i længderetningen langs midten af sushirisene.
- Rul op, og skær rullen i 6 ens stykker ved hjælp af sushi-måtten.
- Servér med syltet ingefær og wasabipasten.
Tip:
Ved kogning af ris gælder følgende forhold mellem ris: vand = 1 : 1. Brug mindre vand ved tilberedning af sushiris end ved tilberedning af konventionel ris.
Sushi-ris (ca. 1 kg kogt sushiris)
- 450 g (540 ml) japansk ris
- 450 ml vand
Kog risen først, og krydder herefter med
eller alternativt:
- 70 ml riseddike
- 30 g sukker
- 15 g salt
Opskrifts-ID: 940
Opskrift som PDF
Mange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide