Makaroni-grøntsagsgratin med sød sojasauce

Samlet tid 50 min.

Ingredienser

4 Portioner

Sød sojasauce:

200 ml
grøntsagsbouillon
1 ½ spsk.
sukker
3 tsk.
kartoffelmel

Makaroni-grøntsagsgratin:

200 g
makaroni
100 g
broccoli
160 g
cherrytomater
100 g
lille gul peberfrugt
100 g
løg
100 g
champignoner
2 spsk.
olivenolie
Salt, friskkværnet hvid peber

Gratinsauce:

800 ml
mælk
60 g
smør
80 g
mel
50 ml
grøntsagsbouillon
1 tsk.
salt
Friskkværnet hvid peber
1 tsk.
sukker
2 spsk.
reven parmesan
Næringsindhold: 2680 kJ  /  640 kcal
27,5 g Fedt
21,6 g Protein
73 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Sød sojasauce: Varm grøntsagsbouillonen, sojasaucen og sukkeret op. Rør en jævning af kartoffelmel og 4 tsk. koldt vand, hæld jævningen i saucen, og kog den op.

Step 2

Makaroni-grøntsagsgratin: Kog makaronien efter anvisningen på pakken. Skær broccolien i små buketter, som skylles og blancheres. Skyl tomaterne. Skær peberfrugten i halve, fjern kernerne og de hvide hinder, og skyl frugtkødet. Pil løgene. Skær løgene og peberfrugten i ca. 1,5 cm store tern. Børst champignonerne rene, skær roden af, og skær champignonerne i små stykker.

Step 3

Varm olivenolien op på en pande, og svits grøntsagerne i ca. 5 minutter. Krydr med salt og peber. Læg grøntsagerne på en tallerken, og hold dem varme.

Step 4

Gratinsauce: Hæld mælken i en lille kasserolle, og varm den op til 60-70 °C. Kom smør og mel i en anden gryde, og lav en opbagning ved svag varme under konstant omrøring i 7-8 minutter (pas på, at blandingen ikke brænder på).

Step 5

Tilsæt den varme mælk lidt efter lidt, idet der fortsat røres godt rundt, så saucen ikke klumper. Tilsæt grøntsagsbouillonen, og lad det hele koge op.

Step 6

Krydr saucen med salt, peber og sukker. Varm ovnen op til 220 °C (over-/undervarme; varmluft: 200 °C).

Step 7

Bland grøntsagerne og makaronien i saucen, og fyld det hele i et ovnfast fad. Drys med parmesanost, og gratiner retten i den forvarmede ovn i ca. 5 minutter. Tag gratinen ud af ovnen, og dryp med den søde sojasauce inden servering.

Opskrifts-ID: 199

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Sød sojasauce: Varm grøntsagsbouillonen, sojasaucen og sukkeret op. Rør en jævning af kartoffelmel og 4 tsk. koldt vand, hæld jævningen i saucen, og kog den op.

Makaroni-grøntsagsgratin: Kog makaronien efter anvisningen på pakken. Skær broccolien i små buketter, som skylles og blancheres. Skyl tomaterne. Skær peberfrugten i halve, fjern kernerne og de hvide hinder, og skyl frugtkødet. Pil løgene. Skær løgene og peberfrugten i ca. 1,5 cm store tern. Børst champignonerne rene, skær roden af, og skær champignonerne i små stykker.

Varm olivenolien op på en pande, og svits grøntsagerne i ca. 5 minutter. Krydr med salt og peber. Læg grøntsagerne på en tallerken, og hold dem varme.

Gratinsauce: Hæld mælken i en lille kasserolle, og varm den op til 60-70 °C. Kom smør og mel i en anden gryde, og lav en opbagning ved svag varme under konstant omrøring i 7-8 minutter (pas på, at blandingen ikke brænder på).

Tilsæt den varme mælk lidt efter lidt, idet der fortsat røres godt rundt, så saucen ikke klumper. Tilsæt grøntsagsbouillonen, og lad det hele koge op.

Krydr saucen med salt, peber og sukker. Varm ovnen op til 220 °C (over-/undervarme; varmluft: 200 °C).

Bland grøntsagerne og makaronien i saucen, og fyld det hele i et ovnfast fad. Drys med parmesanost, og gratiner retten i den forvarmede ovn i ca. 5 minutter. Tag gratinen ud af ovnen, og dryp med den søde sojasauce inden servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06
07

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.