Makaroni-grøntsagsgratin med sød sojasauce
Ingredienser
Sød sojasauce:
Makaroni-grøntsagsgratin:
Gratinsauce:
Fremgangsmåde
Step 1
Sød sojasauce: Varm grøntsagsbouillonen, sojasaucen og sukkeret op. Rør en jævning af kartoffelmel og 4 tsk. koldt vand, hæld jævningen i saucen, og kog den op.
Step 2
Makaroni-grøntsagsgratin: Kog makaronien efter anvisningen på pakken. Skær broccolien i små buketter, som skylles og blancheres. Skyl tomaterne. Skær peberfrugten i halve, fjern kernerne og de hvide hinder, og skyl frugtkødet. Pil løgene. Skær løgene og peberfrugten i ca. 1,5 cm store tern. Børst champignonerne rene, skær roden af, og skær champignonerne i små stykker.
Step 3
Varm olivenolien op på en pande, og svits grøntsagerne i ca. 5 minutter. Krydr med salt og peber. Læg grøntsagerne på en tallerken, og hold dem varme.
Step 4
Gratinsauce: Hæld mælken i en lille kasserolle, og varm den op til 60-70 °C. Kom smør og mel i en anden gryde, og lav en opbagning ved svag varme under konstant omrøring i 7-8 minutter (pas på, at blandingen ikke brænder på).
Step 5
Tilsæt den varme mælk lidt efter lidt, idet der fortsat røres godt rundt, så saucen ikke klumper. Tilsæt grøntsagsbouillonen, og lad det hele koge op.
Step 6
Krydr saucen med salt, peber og sukker. Varm ovnen op til 220 °C (over-/undervarme; varmluft: 200 °C).
Step 7
Bland grøntsagerne og makaronien i saucen, og fyld det hele i et ovnfast fad. Drys med parmesanost, og gratiner retten i den forvarmede ovn i ca. 5 minutter. Tag gratinen ud af ovnen, og dryp med den søde sojasauce inden servering.
Opskrifts-ID: 199
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide