Majsduo: majskolber med teriyaki og sojasmør
Majsduo: majskolber med teriyaki og sojasmør

Majsduo: majskolber med teriyaki og sojasmør

Samlet tid40 min.
25 min.Arbejdstid
15 min.Tilberedningstid

Nyd smagen af sommer med disse saftige majskolber marineret i teriyaki og sojasmør. De lækre toppings som frisk koriander, sprøde saltede mandler, hidsig chili eller aromatiske frø fuldender denne perfekte snack til på farten.

Ingredienser

4 Portioner
4 
forkogte majskolber
2 
knuste fed hvidløg
1 cm
finthakket ingefær
1 tsk.
ahornsirup
 ½ tsk.
røget paprikapulver
 ½ tsk.
citronsaft
20 g
smeltet smør
1 
rød chilipeber, skåret i ringe
20 g
hakkede salte mandler
1 spsk.
friskhakket koriander
1 spsk.
mayonnaise
1 tsk.
ristede sesamfrø
 ½ 
hakket ark nori-tang
1 spsk.
friskhakket persille
Næringsindhold:1666 kJ / 396 kcal
14 gFedt
66,8 gProtein
54 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

4  forkogte majskolber – 1  knust fed hvidløg – 1 cm finthakket ingefær – 2 spsk. Kikkoman Teriyaki Marinade1 tsk. ahornsirup –  ½ tsk. røget paprikapulver – 1  knust fed hvidløg – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce ½ tsk. citronsaft – 20 g smeltet smør

Skær majskolberne i kvarte på langs. Bland hvidløg, ingefær, Kikkoman teriyaki marinade, ahornsirup og paprikapulver sammen til en teriyakimarinade. Til marinaden med sojasauce og smør blandes de resterende ingredienser sammen. 

Step 2

Forvarm ovnen til 200 °C. Fordel de kvarte majskolber på en bageplade med bagepapir. Smør den ene halvdel med teriyakimarinaden og den anden med marinaden med sojasauce og smør. Bag majskolberne i 10-15 minutter.

Step 3

1  rød chilipeber, skåret i ringe – 20 g hakkede salte mandler – 1 spsk. friskhakket koriander – 1 spsk. mayonnaise – 1 tsk. ristede sesamfrø –  ½  hakket ark nori-tang – 1 spsk. friskhakket persille

Drys chili, mandler og koriander ud over de nedkølede majskolber med teriyaki. Pynt de nedkølede majskolber med sojasauce og smør med mayonnaise og drys de resterende ingredienser hen over. Pak majskolberne ind og tag dem med på tur. 

Opskrifts-ID: 1286

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

4 forkogte majskolber – 1 knust fed hvidløg – 1 cm finthakket ingefær – 2 spsk. Kikkoman Teriyaki Marinade1 tsk. ahornsirup – ½ tsk. røget paprikapulver – 1 knust fed hvidløg – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce ½ tsk. citronsaft – 20 g smeltet smør

Skær majskolberne i kvarte på langs. Bland hvidløg, ingefær, Kikkoman teriyaki marinade, ahornsirup og paprikapulver sammen til en teriyakimarinade. Til marinaden med sojasauce og smør blandes de resterende ingredienser sammen. 

Forvarm ovnen til 200 °C. Fordel de kvarte majskolber på en bageplade med bagepapir. Smør den ene halvdel med teriyakimarinaden og den anden med marinaden med sojasauce og smør. Bag majskolberne i 10-15 minutter.

1 rød chilipeber, skåret i ringe – 20 g hakkede salte mandler – 1 spsk. friskhakket koriander – 1 spsk. mayonnaise – 1 tsk. ristede sesamfrø – ½ hakket ark nori-tang – 1 spsk. friskhakket persille

Drys chili, mandler og koriander ud over de nedkølede majskolber med teriyaki. Pynt de nedkølede majskolber med sojasauce og smør med mayonnaise og drys de resterende ingredienser hen over. Pak majskolberne ind og tag dem med på tur. 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.