Måltidssalat med falafler
Måltidssalat med falafler

Måltidssalat med falafler

Samlet tid515 min.
30 min.Arbejdstid
480 min.Yderligere tid
5 min.Tilberedningstid

Ingredienser

4 Portioner

FALAFLER

200 g
tørre kikærter
1 
lille rødløg
2 
fed hvidløg
1 tsk.
spidskommen
2 spsk.
tahini
1 håndfuld
frisk koriander
1 
citron
Olie til stegning

SYLTET LØG

1 
stort løg
50 ml
eddike
50 ml
vand
50 ml
sukker
1 
laurbærblad

DRESSING

2 spsk.
peanutbutter
1 spsk.
sesamolie
2 spsk.
vand
4 spsk.
olivenolie
1 spsk.
citronsaft og lidt revet citronskal
1 
stor rødbede
2 
gulerødder
1 
dåse kikærter
1 
radicchio
Frisk koriander

Fremgangsmåde

Step 1

Sæt de tørre kikærter i blød i koldt vand og lad dem udbløde i mindst 8 timer. Hæld vandet fra og kom dem i en foodprocessor og hak dem nogenlunde fint. Tilsæt grofthakket rødløg, sojasauce, hvidløg, spidskommen, tahini, salt og koriander og blitz til det er ensartet konsistens. Smag til med citronskal og -saft. Form falafler i hånden og steg dem i 170 grader varm olie i 3-4 minutter.

Step 2

Skær løg i tynde skiver. Bring eddike, vand, sojasauce, sukker og laurbærblad i kog til sukkeret er smeltet. Læg løgskiver i lagen og lad dem trække i mindst 30 minutter og gerne længere.

Step 3

Rør peanutbutter, sesamolie, vand, sojasauce, olivenolie  og citronsaft og -skal sammen til en dressing. Smag til med friskkværnet sort peber.

Step 4

Skær rødbeder og gulerødder til spiraler eller tynde strimler og vend dem med lidt af dressingen. Vend også kikærterne med lidt dressing. Anret 4 skåle med radicchioblade i bunden. Læg herpå grøntsagerne, kikærter, syltede løg og falafler. Pynt med frisk koriander og mere dressing.

Opskrifts-ID: 902

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Sæt de tørre kikærter i blød i koldt vand og lad dem udbløde i mindst 8 timer. Hæld vandet fra og kom dem i en foodprocessor og hak dem nogenlunde fint. Tilsæt grofthakket rødløg, sojasauce, hvidløg, spidskommen, tahini, salt og koriander og blitz til det er ensartet konsistens. Smag til med citronskal og -saft. Form falafler i hånden og steg dem i 170 grader varm olie i 3-4 minutter.

Skær løg i tynde skiver. Bring eddike, vand, sojasauce, sukker og laurbærblad i kog til sukkeret er smeltet. Læg løgskiver i lagen og lad dem trække i mindst 30 minutter og gerne længere.

Rør peanutbutter, sesamolie, vand, sojasauce, olivenolie  og citronsaft og -skal sammen til en dressing. Smag til med friskkværnet sort peber.

Skær rødbeder og gulerødder til spiraler eller tynde strimler og vend dem med lidt af dressingen. Vend også kikærterne med lidt dressing. Anret 4 skåle med radicchioblade i bunden. Læg herpå grøntsagerne, kikærter, syltede løg og falafler. Pynt med frisk koriander og mere dressing.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.