Måltidssalat med falafler
Ingredienser
FALAFLER
SYLTET LØG
DRESSING
Fremgangsmåde
Step 1
Sæt de tørre kikærter i blød i koldt vand og lad dem udbløde i mindst 8 timer. Hæld vandet fra og kom dem i en foodprocessor og hak dem nogenlunde fint. Tilsæt grofthakket rødløg, sojasauce, hvidløg, spidskommen, tahini, salt og koriander og blitz til det er ensartet konsistens. Smag til med citronskal og -saft. Form falafler i hånden og steg dem i 170 grader varm olie i 3-4 minutter.
Step 2
Skær løg i tynde skiver. Bring eddike, vand, sojasauce, sukker og laurbærblad i kog til sukkeret er smeltet. Læg løgskiver i lagen og lad dem trække i mindst 30 minutter og gerne længere.
Step 3
Rør peanutbutter, sesamolie, vand, sojasauce, olivenolie og citronsaft og -skal sammen til en dressing. Smag til med friskkværnet sort peber.
Step 4
Skær rødbeder og gulerødder til spiraler eller tynde strimler og vend dem med lidt af dressingen. Vend også kikærterne med lidt dressing. Anret 4 skåle med radicchioblade i bunden. Læg herpå grøntsagerne, kikærter, syltede løg og falafler. Pynt med frisk koriander og mere dressing.
Opskrifts-ID: 902
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide