Krydret sort bønnesuppe med chorizo

5 2 Bedømmelse
Samlet tid 20 min.
5 min. Arbejdstid
15 min. Tilberedningstid

En rig og fyldig suppe opskrift, inspireret af Mexicos smag. Chorizo og paprika giver en varm, røget smag, og de ristede tortilla-trekanter er perfekte til at dyppe i suppen.

Ingredienser

2 Portioner
 ½ 
løg
1 
rød peberfrugt
100 g
chorizo
1 spsk.
olivenolie
1 
hvidløg
1 tsk.
stødt røget paprika (stærk eller mild)
 ¼ tsk.
stødt koriander
 ¼ tsk.
stødt spidskommen
500 ml
grøntsagsbouillon
100 ml
tomatpassata
1 
dåse sorte bønner (400 g)
2 spsk.
friskhakket koriander

Servér med

Avocado
30 g
cheddarost
2 
små tortillas (60 g)
Næringsindhold: 3345 kJ  /  799 kcal
37,2 g Fedt
41,3 g Protein
76,8 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Skær løg og peberfrugt i tern, og skær chorizo i skiver. Steg disse i en gryde i olivenolie, og når løget er blødt og chorizoen brunet, tilsættes alle krydderierne, finthakket hvidløg og drænede og skyllede bønner.

Step 2

Hæld bouillonen og tomatpassataen i, smag til med Kikkoman sojasauce (eller Ponzu) og hakket koriander og lad det hele koge i 15 minutter. Efter denne tid hældes 1/3 af suppen (uden chorizo) i en blender og blendes til en jævn masse.  Hæld denne blendede masse tilbage i gryden og rør forsigtigt rundt for at blande det hele sammen.   

Step 3

Skær tortillaerne i trekanter og rist dem på en tør pande.

Step 4

Hæld suppen i skåle og servér den med avocado skiver, revet cheddarost og tortillastykker.

Opskrifts-ID: 1042

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Skær løg og peberfrugt i tern, og skær chorizo i skiver. Steg disse i en gryde i olivenolie, og når løget er blødt og chorizoen brunet, tilsættes alle krydderierne, finthakket hvidløg og drænede og skyllede bønner.

Hæld bouillonen og tomatpassataen i, smag til med Kikkoman sojasauce (eller Ponzu) og hakket koriander og lad det hele koge i 15 minutter. Efter denne tid hældes 1/3 af suppen (uden chorizo) i en blender og blendes til en jævn masse.  Hæld denne blendede masse tilbage i gryden og rør forsigtigt rundt for at blande det hele sammen.   

Skær tortillaerne i trekanter og rist dem på en tør pande.

Hæld suppen i skåle og servér den med avocado skiver, revet cheddarost og tortillastykker.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.