Krydrede tun- og lakseruller
Krydrede tun- og lakseruller

Krydrede tun- og lakseruller

Samlet tid30 min.
30 min.Arbejdstid

2 slags lækre ruller med tun og laks, perfekt krydret med Kikkoman kimchisauce.

Ingredienser

16 Portioner
2 
nori-ark
400 g
kogte sushiris

Til den krydrede tun:

50 g
tunfisk
0,13 stk.
stykke agurk (2-3 agurkestave)
2 
salatblade
0,17 stk.
stykke avocado (3 lange skiver avocado)

Til den krydrede laks:

100 g
laks
0,13 stk.
stykke agurk (2-3 agurkestave)
2 
salatblade
0,13 stk.
stykke gul peberfrugt (4 stænger peberfrugt)
 ¼ stk.
stykke avocado (7-8 tynde skiver avocado)

Til kimchi mayonnaisen (miks 1:1):

2 spsk.
mayonnaise

Til topping:

Sesamfrø
Tobiko (kaviar af flyvefisk)
Paprikapulver
Purløg eller karse
Fine løgstrimler
Næringsindhold:386 kJ / 92 kcal
5,4 gFedt
3,3 gProtein
7,2 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Til de krydrede tunruller hakkes tunen og blandes i en skål med kimchisauce og sesamolie. 

Step 2

Til de krydrede lakseruller skæres 50 g laks i fine strimler og blandes i en skål med kimchisauce og sesamolie. De resterende 50 g laks skæres i tynde skiver.

Step 3

Rens grøntsagerne, dup dem tørre og skær agurk og gul peberfrugt i stave. Skær avocadoen i fine skiver

Step 4

Bland ingredienserne til kimchimayonnaisen sammen.

Step 5

Placér 1 nori-ark på arbejdsfladen.

Step 6

Fordel halvdelen af de kogte sushiris oven på med våde fingre.

Step 7

Vend det hele.

Step 8

Til de krydrede tunruller anbringes ¼ kimchi-mayonnaise i midten af de udspredte ris i en lang linje, derefter lægges salat, agurk og avocado i en linje ovenpå, og til sidst lægges den marinerede tun på.

Step 9

Rul den sammen med hænderne, læg husholdningsfilm på og form den fast til en rulle med en sushi-måtte. 

Step 10

Fjern sushi-måtten og husholdningsfilmen.

Step 11

Hver rulle skæres forsigtigt i 8 lige store stykker.

Step 12

Hver del drysses med sesamfrø på to sider

Step 13

Til de krydrede lakseruller placères 1 nori-ark på arbejdsfladen.

Step 14

Fordel halvdelen af de kogte sushiris oven på med våde fingre.

Step 15

Vend det hele.

Step 16

Læg ¼ kimchimayonnaise i midten af de udspredte ris som en lang linje, læg derefter salat, agurk og gul peberfrugt i en linje ovenpå, og læg til sidst den marinerede laks på.

Step 17

Rul sammen med hænderne, læg skiftevis tynde skiver af laks og avocado på rullen, læg husholdningsfilm på og form den fast til en rulle med en sushi-måtte. 

Step 18

Fjern sushi-måtten og husholdningsfilmen.

Step 19

Hver rulle skæres forsigtigt i 8 lige store stykker. 

Step 20

Servèr evt. med en topping (f.eks. karse, tobiko) og resten af kimchimayonnaisen.

Opskrifts-ID: 1025

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Til de krydrede tunruller hakkes tunen og blandes i en skål med kimchisauce og sesamolie. 

Til de krydrede lakseruller skæres 50 g laks i fine strimler og blandes i en skål med kimchisauce og sesamolie. De resterende 50 g laks skæres i tynde skiver.

Rens grøntsagerne, dup dem tørre og skær agurk og gul peberfrugt i stave. Skær avocadoen i fine skiver

Bland ingredienserne til kimchimayonnaisen sammen.

Placér 1 nori-ark på arbejdsfladen.

Fordel halvdelen af de kogte sushiris oven på med våde fingre.

Vend det hele.

Til de krydrede tunruller anbringes ¼ kimchi-mayonnaise i midten af de udspredte ris i en lang linje, derefter lægges salat, agurk og avocado i en linje ovenpå, og til sidst lægges den marinerede tun på.

Rul den sammen med hænderne, læg husholdningsfilm på og form den fast til en rulle med en sushi-måtte. 

Fjern sushi-måtten og husholdningsfilmen.

Hver rulle skæres forsigtigt i 8 lige store stykker.

Hver del drysses med sesamfrø på to sider

Til de krydrede lakseruller placères 1 nori-ark på arbejdsfladen.

Fordel halvdelen af de kogte sushiris oven på med våde fingre.

Vend det hele.

Læg ¼ kimchimayonnaise i midten af de udspredte ris som en lang linje, læg derefter salat, agurk og gul peberfrugt i en linje ovenpå, og læg til sidst den marinerede laks på.

Rul sammen med hænderne, læg skiftevis tynde skiver af laks og avocado på rullen, læg husholdningsfilm på og form den fast til en rulle med en sushi-måtte. 

Fjern sushi-måtten og husholdningsfilmen.

Hver rulle skæres forsigtigt i 8 lige store stykker. 

Servèr evt. med en topping (f.eks. karse, tobiko) og resten af kimchimayonnaisen.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.