Kartoffelgratin med løg, fløde og sprød pankorasp
Ingredienser
Fremgangsmåde
Step 1
Skræl og skyl kartoflerne, og skær eller høvl dem i tynde skiver.
Step 2
Pil hvidløget, hak det fint, og bland det med fløde, havredrik og sojasauce. Kog blandingen op. Lad majsen dryppe af, og kom majskernerne i flødeblandingen sammen med kartoflerne. Kog saucen op, og lad det hele koge videre i ca. 2-3 minutter. Tilsæt osten, og lad den smelte. Krydr med muskatnød, peber, paprikapulver og cayennepeber.
Step 3
Pil løgene, og skær dem i ringe. Varm olie op på en pande, og svits løgene, til de er gyldne. Kog panden af med Teriyaki BBQ-sauce med honning, og smag til med peber.
Step 4
Varm ovnen op til 180 °C (over/undervarme; varmluft: 160 °C). Skyl og nip sukkerærterne. Fordel løgene, sukkerærterne og kartoffelblandingen lagvis i et ildfast fad.
Step 5
Skær smørret i små flager, som fordeles på gratinen. Drys med pankorasp og solsikkekerner, og bag gratinen i den forvarmede ovn i ca. 30 minutter. Serveres straks.
Opskrifts-ID: 838
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide