

Kartoffelgratin med løg, fløde og sprød pankorasp
Samlet tid50 Min. min.
10 Min. min.Arbejdstid
40 Min. min.Tilberedningstid
Ingredienser
4 Portioner
800 g
kartofler
1
fed hvidløg
200 g
fløde (kan evt. erstattes af havredrik, dvs. 400 ml havredrik i alt)
200 ml
havredrik (eller almindelig mælk)
1
dåse majs (= 425 ml)
125 g
revet ost
4
løg
2 spsk.
olivenolie
100 g
sukkerærter
80 g
smør
40 g
solsikkekerner
Muskatnød, stødt
Friskkværnet peber
Stødt sød paprika
Cayennepeber
–
Næringsindhold:3561 kJ / 851 kcal
54,4 gFedt
23,2 gProtein
61,6 gKulhydrater
Fremgangsmåde
Step 1
Skræl og skyl kartoflerne, og skær eller høvl dem i tynde skiver.
Step 2
Pil hvidløget, hak det fint, og bland det med fløde, havredrik og sojasauce. Kog blandingen op. Lad majsen dryppe af, og kom majskernerne i flødeblandingen sammen med kartoflerne. Kog saucen op, og lad det hele koge videre i ca. 2-3 minutter. Tilsæt osten, og lad den smelte. Krydr med muskatnød, peber, paprikapulver og cayennepeber.
Step 3
Pil løgene, og skær dem i ringe. Varm olie op på en pande, og svits løgene, til de er gyldne. Kog panden af med Teriyaki BBQ-sauce med honning, og smag til med peber.
Step 4
Varm ovnen op til 180 °C (over/undervarme; varmluft: 160 °C). Skyl og nip sukkerærterne. Fordel løgene, sukkerærterne og kartoffelblandingen lagvis i et ildfast fad.
Step 5
Skær smørret i små flager, som fordeles på gratinen. Drys med pankorasp og solsikkekerner, og bag gratinen i den forvarmede ovn i ca. 30 minutter. Serveres straks.
Opskrifts-ID: 838
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide