Kalvefondue
Ingredienser
Kalvefondue:
Sauce Gribiche:
Kalvefond (hjemmelavet):
Fremgangsmåde
Step 1
Kalvefond (hjemmelavet):
Skyl kødet og kraftbenene godt. Læg det hele i en stor suppegryde, og fyld op med vand. Bring vandet i kog. Skum suppen, når vandet koger. Tilsæt resten af ingredienserne, og lad det hele koge i mindst 3 timer ved jævn varme. Hæld bouillonen fra, og krydr den evt. med salt.
Step 2
Sauce Gribiche:
Kog æggene hårde, køl dem af i koldt vand, og pil dem. Rør 2 af æggeblommerne, sennep, eddike, Ponzu sauce og olivenolie sammen til en cremet masse. Hak krydderurterne, agurkerne, kapersene og resten af ingredienserne fint, og bland dem i massen. Smag til med peber.
Step 3
Kalvefondue:
Skær kalvemørbraden i tern på 2 x 2 cm. Kog rosenkålene i kogende vand i flere minutter, og køl dem straks af i koldt vand. Skær gulerødderne i 5 mm tynde skiver. Kog dem i vand i flere minutter, til de er al dente. Skær svampene i halve eller kvarte afhængigt af størrelsen. Varm kalvefonden op i fonduegryden på komfuret. Sæt fonduegryden på bordet over blus. Tilbered kødstykkerne og grøntsagerne ved at stikke dem på fonduegafler og dyppe dem i gryden. Server saucerne som dip.
Tip
Vegetarisk: Du kan gøre retten vegetarisk ved at bruge grøntsagsfond og udelade kødet.
I stedet for hjemmelavet fond kan du også bruge færdigkøbt fond eller en bouillonterning.
Opskrifts-ID: 240
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide