Kalvefondue

Ingredienser

6 Portioner

Kalvefondue:

1 liter
kalvefond
600 g
kalvemørbrad
250 g
svampe (champignoner eller shiitakesvampe)
3 
gulerødder
200 g
rosenkål

Sauce Gribiche:

4 
æg
1 spsk.
dijonsennep
60 ml
olivenolie
4 
syltede drueagurker
2 spsk.
saltede kapers
 ½ bundt
persille
 ½ bundt
purløg

Kalvefond (hjemmelavet):

3 
forårsløg
1 
fed hvidløg
2 kg
kalvekød til suppen
1 kg
kalveben
2 
gulerødder
6 liter
vand
1 
laurbærblad
 ¼ bundt
persille
5 
kviste timian
5 
hele allehånde
10 
hvide peberkorn
Næringsindhold: 1799 kJ  /  429 kcal
23 g Fedt
35 g Protein
16 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Kalvefond (hjemmelavet):

Skyl kødet og kraftbenene godt. Læg det hele i en stor suppegryde, og fyld op med vand. Bring vandet i kog. Skum suppen, når vandet koger. Tilsæt resten af ingredienserne, og lad det hele koge i mindst 3 timer ved jævn varme. Hæld bouillonen fra, og krydr den evt. med salt.

Step 2

Sauce Gribiche:

Kog æggene hårde, køl dem af i koldt vand, og pil dem. Rør 2 af æggeblommerne, sennep, eddike, Ponzu sauce og olivenolie sammen til en cremet masse. Hak krydderurterne, agurkerne, kapersene og resten af ingredienserne fint, og bland dem i massen. Smag til med peber. 

Step 3

Kalvefondue:

Skær kalvemørbraden i tern på 2 x 2 cm. Kog rosenkålene i kogende vand i flere minutter, og køl dem straks af i koldt vand. Skær gulerødderne i 5 mm tynde skiver. Kog dem i vand i flere minutter, til de er al dente. Skær svampene i halve eller kvarte afhængigt af størrelsen. Varm kalvefonden op i fonduegryden på komfuret. Sæt fonduegryden på bordet over blus. Tilbered kødstykkerne og grøntsagerne ved at stikke dem på fonduegafler og dyppe dem i gryden. Server saucerne som dip.

Tip

Vegetarisk: Du kan gøre retten vegetarisk ved at bruge grøntsagsfond og udelade kødet.

I stedet for hjemmelavet fond kan du også bruge færdigkøbt fond eller en bouillonterning.

Opskrifts-ID: 240

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Kalvefond (hjemmelavet):

Skyl kødet og kraftbenene godt. Læg det hele i en stor suppegryde, og fyld op med vand. Bring vandet i kog. Skum suppen, når vandet koger. Tilsæt resten af ingredienserne, og lad det hele koge i mindst 3 timer ved jævn varme. Hæld bouillonen fra, og krydr den evt. med salt.

Sauce Gribiche:

Kog æggene hårde, køl dem af i koldt vand, og pil dem. Rør 2 af æggeblommerne, sennep, eddike, Ponzu sauce og olivenolie sammen til en cremet masse. Hak krydderurterne, agurkerne, kapersene og resten af ingredienserne fint, og bland dem i massen. Smag til med peber. 

Kalvefondue:

Skær kalvemørbraden i tern på 2 x 2 cm. Kog rosenkålene i kogende vand i flere minutter, og køl dem straks af i koldt vand. Skær gulerødderne i 5 mm tynde skiver. Kog dem i vand i flere minutter, til de er al dente. Skær svampene i halve eller kvarte afhængigt af størrelsen. Varm kalvefonden op i fonduegryden på komfuret. Sæt fonduegryden på bordet over blus. Tilbered kødstykkerne og grøntsagerne ved at stikke dem på fonduegafler og dyppe dem i gryden. Server saucerne som dip.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Få mere at vide

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.