Kålbøffer i tomatpassata
Har du lyst til kålruller, men mangler tid? Disse lækre kålbøffer tilfredsstiller trangen på ingen tid. De er inspireret af klassiske kålruller med en kombination af hvidkål, hakket kyllingekød, ris og svampe. Tilsammen giver det et hurtigt og lækkert måltid.
Ingredienser
Kålbøffer:
Derudover:
Tomatsauce:
Pynt:
Fremgangsmåde
Step 1
1 lille løg – 100 g champignoner – 2 spsk. rapsolie – 170 g hvidkål – 150 g kogt basmatiris – 200 g hakket kylling – 1 mellemstort æg – 4 spsk. Kikkoman Panko - sprød rasp i japansk stil – 2 fed hvidløg – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 2 tsk. tørret merian – 0,33 tsk. sort peber – 0,33 tsk. salt
Hak hvidløget. Hak løget fint, riv svampene på et rivejern og steg begge dele i olie på en varm pande. Hæld det fra panden i en skål og lad det køle af. Riv hvidkålen i en foodprocessor og hæld det ned i skålen. Tilsæt ris, kød, æg, Kikkoman panko, hvidløg, Kikkoman sojasauce og krydderier. Bland det hele godt sammen, indtil du har en jævn blanding.
Step 2
4 spsk. Kikkoman Panko - sprød rasp i japansk stil – 3 spsk. rapsolie
Form 6 bøffer af blandingen fra step 1 og vend dem i Kikkoman pankorasp. Opvarm olie på en pande og steg bøfferne på begge sider, indtil de er gyldenbrune. Læg bøfferne i et ovnfast fad.
Step 3
125 ml tomatpassata – 100 ml vand – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 2 spsk. piskefløde – 2 tsk. sukker – 1 tsk. Herbes de Provence – 1 tsk. tørret basilikum – 2 nip sort peber
Bland tomatpassata med vand, Kikkoman sojasauce, fløde, sukker og krydderier. Hæld den færdige sauce over bøfferne og sæt fadet i en forvarmet ovn ved 180 °C (over- og undervarme). Læg låg på fadet og bag det hele i 30 minutter. Fjern derefter låget og bag retten i yderligere 15 minutter.
Step 4
1 håndfuld frisk basilikum – 2 spsk. hakket persille – 2 skive hvedebrød
Læg kålbøfferne på en tallerken, hæld saucen over og pynt med frisk basilikum og hakket persille. Server retten sammen med en skive brød.
Tip:
Du kan erstatte det hakkede kyllingekød med hakket svine- eller oksekød.
Opskrifts-ID: 1381
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide