Kålbøffer i tomatpassata
Kålbøffer i tomatpassata

Kålbøffer i tomatpassata

Samlet tid65 min.
20 min.Arbejdstid
45 min.Tilberedningstid

Har du lyst til kålruller, men mangler tid? Disse lækre kålbøffer tilfredsstiller trangen på ingen tid. De er inspireret af klassiske kålruller med en kombination af hvidkål, hakket kyllingekød, ris og svampe. Tilsammen giver det et hurtigt og lækkert måltid.

Ingredienser

2 Portioner

Kålbøffer:

1 
lille løg
100 g
champignoner
2 spsk.
rapsolie
170 g
hvidkål
150 g
kogt basmatiris
200 g
hakket kylling
1 
mellemstort æg
2 
fed hvidløg
2 spsk.
tørret merian
0,33 tsk.
sort peber
0,33 tsk.
salt

Derudover:

3 spsk.
rapsolie

Tomatsauce:

125 ml
tomatpassata
100 ml
vand
2 spsk.
piskefløde
2 tsk.
sukker
1 tsk.
Herbes de Provence
1 tsk.
tørret basilikum
2 nip
sort peber

Pynt:

1 håndfuld
frisk basilikum
2 spsk.
hakket persille
2 skive
hvedebrød
Næringsindhold:3586 kJ / 857 kcal
39 gFedt
38 gProtein
83 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

1  lille løg – 100 g champignoner – 2 spsk. rapsolie – 170 g hvidkål – 150 g kogt basmatiris – 200 g hakket kylling – 1  mellemstort æg – 4 spsk. Kikkoman Panko - sprød rasp i japansk stil2  fed hvidløg – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce2 tsk. tørret merian – 0,33 tsk. sort peber – 0,33 tsk. salt

Hak hvidløget. Hak løget fint, riv svampene på et rivejern og steg begge dele i olie på en varm pande. Hæld det fra panden i en skål og lad det køle af. Riv hvidkålen i en foodprocessor og hæld det ned i skålen. Tilsæt ris, kød, æg, Kikkoman panko, hvidløg, Kikkoman sojasauce og krydderier. Bland det hele godt sammen, indtil du har en jævn blanding.

Step 2

4 spsk. Kikkoman Panko - sprød rasp i japansk stil3 spsk. rapsolie

Form 6 bøffer af blandingen fra step 1 og vend dem i Kikkoman pankorasp. Opvarm olie på en pande og steg bøfferne på begge sider, indtil de er gyldenbrune. Læg bøfferne i et ovnfast fad.

Step 3

125 ml tomatpassata – 100 ml vand – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce2 spsk. piskefløde – 2 tsk. sukker – 1 tsk. Herbes de Provence – 1 tsk. tørret basilikum – 2 nip sort peber

Bland tomatpassata med vand, Kikkoman sojasauce, fløde, sukker og krydderier. Hæld den færdige sauce over bøfferne og sæt fadet i en forvarmet ovn ved 180 °C (over- og undervarme). Læg låg på fadet og bag det hele i 30 minutter. Fjern derefter låget og bag retten i yderligere 15 minutter. 

Step 4

1 håndfuld frisk basilikum – 2 spsk. hakket persille – 2 skive hvedebrød

Læg kålbøfferne på en tallerken, hæld saucen over og pynt med frisk basilikum og hakket persille. Server retten sammen med en skive brød. 

Tip:

Du kan erstatte det hakkede kyllingekød med hakket svine- eller oksekød.

Opskrifts-ID: 1381

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

1 lille løg – 100 g champignoner – 2 spsk. rapsolie – 170 g hvidkål – 150 g kogt basmatiris – 200 g hakket kylling – 1 mellemstort æg – 4 spsk. Kikkoman Panko - sprød rasp i japansk stil2 fed hvidløg – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce2 tsk. tørret merian – 0,33 tsk. sort peber – 0,33 tsk. salt

Hak hvidløget. Hak løget fint, riv svampene på et rivejern og steg begge dele i olie på en varm pande. Hæld det fra panden i en skål og lad det køle af. Riv hvidkålen i en foodprocessor og hæld det ned i skålen. Tilsæt ris, kød, æg, Kikkoman panko, hvidløg, Kikkoman sojasauce og krydderier. Bland det hele godt sammen, indtil du har en jævn blanding.

4 spsk. Kikkoman Panko - sprød rasp i japansk stil3 spsk. rapsolie

Form 6 bøffer af blandingen fra step 1 og vend dem i Kikkoman pankorasp. Opvarm olie på en pande og steg bøfferne på begge sider, indtil de er gyldenbrune. Læg bøfferne i et ovnfast fad.

125 ml tomatpassata – 100 ml vand – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce2 spsk. piskefløde – 2 tsk. sukker – 1 tsk. Herbes de Provence – 1 tsk. tørret basilikum – 2 nip sort peber

Bland tomatpassata med vand, Kikkoman sojasauce, fløde, sukker og krydderier. Hæld den færdige sauce over bøfferne og sæt fadet i en forvarmet ovn ved 180 °C (over- og undervarme). Læg låg på fadet og bag det hele i 30 minutter. Fjern derefter låget og bag retten i yderligere 15 minutter. 

1 håndfuld frisk basilikum – 2 spsk. hakket persille – 2 skive hvedebrød

Læg kålbøfferne på en tallerken, hæld saucen over og pynt med frisk basilikum og hakket persille. Server retten sammen med en skive brød. 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.