

Indisk linse-dhal med aubergine og halloumi
En sund indisk dhal med blandede linser, mør aubergine og velsmagende halloumi, der er rig på protein og fyldt med lækre krydderier. En mættende ret til hyggelige stunder.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Step 1

150 g blandede linser (f.eks. røde, gule og grønne linser), rensede – 400 ml grøntsagsbouillon eller vand
Bland linserne med grøntsagsbouillon eller vand i en gryde. Bring indholdet i kog ved middelhøj varme. Skru ned, og lad det simre ved lav varme i 20-25 minutter, indtil linserne er bløde og færdigtilberedte. Rør med jævne mellemrum. Tilsæt mere vand, hvis det er nødvendigt for at opnå den ønskede konsistens.
Step 2

1 lille aubergine, i tern – 100 g halloumi, i tern – 1 spsk. olivenolie
Opvarm olivenolie i en separat gryde ved middelhøj varme. Tilsæt aubergine i tern, og steg dem i 8-10 minutter under omrøring med jævne mellemrum, indtil de er møre og har taget en smule farve. Fjern dem fra gryden, og stil dem til side.
Hvis det er nødvendigt, så tilsæt en smule ekstra olivenolie. Tilsæt halloumi i tern, og steg dem i 4-5 minutter, indtil de er gyldenbrune på alle sider. Fjern dem fra panden, og stil dem til side.
Step 3

1 spsk. olivenolie – 1 lille løg, finthakket – 2 fed hvidløg, hakket – 1 spsk. ingefær, hakket – 1 lille tomat, i tern – 1 tsk. stødt spidskommen – 1 tsk. stødt koriander – ½ tsk. stødt gurkemeje – ½ tsk. chilipulver (efter smag og behag) – 90 ml Kikkoman Teriyaki BBQ-sauce med Honning – 40 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 10 g frisk koriander som pynt
Tilsæt den sidste skefuld olivenolie til samme gryde. Tilsæt hakket løg og steg i 3-4 minutter, indtil løgene er bløde og gennemsigtige. Rør derefter hakket hvidløg og ingefær i, og steg i yderligere 1-2 minutter, indtil de begynder at dufte.
Tilsæt hakket tomat, stødt spidskommen, stødt koriander, stødt gurkemeje og chilipulver til panden. Lad det hele koge i 2-3 minutter under konstant omrøring, indtil krydderierne er blevet ristede og har frigivet deres aroma.
Tilsæt de tilberedte linser til gryden sammen med resten af væden. Rør det hele godt sammen. Smag til med Kikkoman teriyaki BBQ-sauce med honning og Kikkoman sojasauce, og lad det simre i yderligere 5-10 minutter, så alle smagene kan koge sammen.
Server den færdige dhal i skåle og pynt med den stegte aubergine, halloumi og frisk koriander.
Opskrifts-ID: 1451
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide