Grillet aubergine med tamarindpasta

Samlet tid 105 min.
15 min. Arbejdstid
30 min. Tilberedningstid
60 min. Marineringstid

Østen møder Vesten med denne grillede aubergine, der er en lækker fusion af smage fra både Middelhavområdet og Asien, sprængfyldt med umami.

Ingredienser

2 Portioner

Grillet aubergine:

1 
medium aubergine
2 
fed hvidløg
1 spsk.
tamarindpasta
2 spsk.
ketchup
 ½ tsk.
stødt koriander
1 nip
peber
2 spsk.
olivenolie

Cherrytomater:

200 g
cherrytomater
1 spsk.
olivenolie
2 spsk.
balsamicoeddike
2 
fed hvidløg
1 nip
salt
1 nip
peber

Trøffelmayonnaise:

4 spsk.
mayonnaise
1 spsk.
trøffelcreme eller friskrevet trøffel
1 spsk.
crème fraiche
2 spsk.
revet parmesanost
1 nip
salt
1 nip
peber
 ½ tsk.
honning

Servering:

2 spsk.
ristede pinjekerner
2 spsk.
parmesanost
Næringsindhold: 2788 kJ  /  667 kcal
51 g Fedt
15 g Protein
22 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

1  medium aubergine – 2  fed hvidløg – 1 spsk. tamarindpasta – 4 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce2 spsk. ketchup –  ½ tsk. stødt koriander – 1 nip peber – 2 spsk. olivenolie

Halver auberginen. Rids forsigtigt frugtkødet, og vær forsigtig med ikke at skære igennem skrællen.

Pres hvidløget og hæld det i en skål. Tilsæt tamarindpasta, Kikkoman sojasauce, ketchup, stødt koriander, peber og olivenolie, og bland det hele godt sammen. Gnid den sammenrørte pasta over auberginen og stil den på køl i mindst 1 time.

Step 2

200 g cherrytomater – 1 spsk. olivenolie – 2 spsk. balsamicoeddike – 2  fed hvidløg – 1 nip salt – 1 nip peber

Bland cherrytomaterne med olivenolie og balsamicoeddike. Tilsæt hakket hvidløg, salt og peber, og bland det godt sammen.

Step 3

4 spsk. mayonnaise – 1 spsk. trøffelcreme eller friskrevet trøffel – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 spsk. creme fraiche – 2 spsk. revet parmesanost – 1 nip salt – 1 nip peber –  ½ tsk. honning

Bland mayonnaise med trøffelcreme, Kikkoman sojasauce, creme fraiche og revet parmesanost. Smag til med salt, peber og honning, og rør det hele godt sammen, indtil blandingen er jævn.

Step 4

2 spsk. ristede pinjekerner – 2 spsk. parmesanost

Læg de halve auberginer på en middelvarm grill og grill dem i 20-25 minutter. Sørg for at vende dem med jævne mellemrum. Grill tomaterne sammen med auberginerne eller steg dem kort på en grillpande.

Server den grillede aubergine med trøffelmayonnaise, tomater, pinjekerner og revet parmesanost.

Opskrifts-ID: 1230

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

1  medium aubergine – 2  fed hvidløg – 1 spsk. tamarindpasta – 4 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce2 spsk. ketchup –  ½ tsk. stødt koriander – 1 nip peber – 2 spsk. olivenolie

Halver auberginen. Rids forsigtigt frugtkødet, og vær forsigtig med ikke at skære igennem skrællen.

Pres hvidløget og hæld det i en skål. Tilsæt tamarindpasta, Kikkoman sojasauce, ketchup, stødt koriander, peber og olivenolie, og bland det hele godt sammen. Gnid den sammenrørte pasta over auberginen og stil den på køl i mindst 1 time.

200 g cherrytomater – 1 spsk. olivenolie – 2 spsk. balsamicoeddike – 2  fed hvidløg – 1 nip salt – 1 nip peber

Bland cherrytomaterne med olivenolie og balsamicoeddike. Tilsæt hakket hvidløg, salt og peber, og bland det godt sammen.

4 spsk. mayonnaise – 1 spsk. trøffelcreme eller friskrevet trøffel – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 spsk. creme fraiche – 2 spsk. revet parmesanost – 1 nip salt – 1 nip peber –  ½ tsk. honning

Bland mayonnaise med trøffelcreme, Kikkoman sojasauce, creme fraiche og revet parmesanost. Smag til med salt, peber og honning, og rør det hele godt sammen, indtil blandingen er jævn.

2 spsk. ristede pinjekerner – 2 spsk. parmesanost

Læg de halve auberginer på en middelvarm grill og grill dem i 20-25 minutter. Sørg for at vende dem med jævne mellemrum. Grill tomaterne sammen med auberginerne eller steg dem kort på en grillpande.

Server den grillede aubergine med trøffelmayonnaise, tomater, pinjekerner og revet parmesanost.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.