Grillet aubergine med tamarindpasta
Østen møder Vesten med denne grillede aubergine, der er en lækker fusion af smage fra både Middelhavområdet og Asien, sprængfyldt med umami.
Ingredienser
Grillet aubergine:
Cherrytomater:
Trøffelmayonnaise:
Servering:
Fremgangsmåde
Step 1
1 medium aubergine – 2 fed hvidløg – 1 spsk. tamarindpasta – 4 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 2 spsk. ketchup – ½ tsk. stødt koriander – 1 nip peber – 2 spsk. olivenolie
Halver auberginen. Rids forsigtigt frugtkødet, og vær forsigtig med ikke at skære igennem skrællen.
Pres hvidløget og hæld det i en skål. Tilsæt tamarindpasta, Kikkoman sojasauce, ketchup, stødt koriander, peber og olivenolie, og bland det hele godt sammen. Gnid den sammenrørte pasta over auberginen og stil den på køl i mindst 1 time.
Step 2
200 g cherrytomater – 1 spsk. olivenolie – 2 spsk. balsamicoeddike – 2 fed hvidløg – 1 nip salt – 1 nip peber
Bland cherrytomaterne med olivenolie og balsamicoeddike. Tilsæt hakket hvidløg, salt og peber, og bland det godt sammen.
Step 3
4 spsk. mayonnaise – 1 spsk. trøffelcreme eller friskrevet trøffel – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 1 spsk. creme fraiche – 2 spsk. revet parmesanost – 1 nip salt – 1 nip peber – ½ tsk. honning
Bland mayonnaise med trøffelcreme, Kikkoman sojasauce, creme fraiche og revet parmesanost. Smag til med salt, peber og honning, og rør det hele godt sammen, indtil blandingen er jævn.
Step 4
2 spsk. ristede pinjekerner – 2 spsk. parmesanost
Læg de halve auberginer på en middelvarm grill og grill dem i 20-25 minutter. Sørg for at vende dem med jævne mellemrum. Grill tomaterne sammen med auberginerne eller steg dem kort på en grillpande.
Server den grillede aubergine med trøffelmayonnaise, tomater, pinjekerner og revet parmesanost.
Opskrifts-ID: 1230
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide