Grillede kødboller med tranebærglace
Traditionelle kødboller med et twist: en sojamarinade giver kødbollerne en helt unik smag. De steges ikke, men grilles og retten rundes af med en tranebærglace med appelsinskal. En mundvandsdrivende kombination, der er et sandt fyrværkeri i munden!
Ingredienser
Kød:
Tranebærglace:
Derudover:
Fremgangsmåde
Step 1
300 g hakket kyllingekød – 1 æg – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 2 tsk. za'atar-krydderi – 1 nip chilipulver – 1 nip peber – 1 ½ spsk. brødkrummer
Bland det hakkede kød med æg, Kikkoman sojasauce og krydderier. Tilsæt brødkrummerne og bland det hele godt sammen, indtil blandingen let kan formes.
Step 2
Fugt dine hænder og form små kødboller på 3 cm i diameter. Stik kødbollerne på spyd, cirka 3 til 5 kødboller per spyd, og sæt dem på køl i 1 time.
Step 3
100 g tranebær på dåse eller glas – 2 spsk. Kikkoman Teriyaki BBQ-sauce med Honning – 1 tsk. revet appelsinskal – 1 spsk. citronsaft – 1 nip tørret oregano – 1 chili (valgfrit)
Bland tranebær med Kikkoman teriyaki BBQ-sauce med honning, appelsinskal, citronsaft og oregano. Hvis du kan lide stærk mad, kan du tilsætte finthakket chili efter smag og behag.
Step 4
1 spsk. olie til smøring
Pensl kødbollerne med olie. Grill dem på en varm grillplade i cirka 5 minutter på hver side. Pensl derpå kødbollerne med tranebærglace og grill dem igen.
Tip:
Du kan også bruge hakket svinekød eller en blanding af forskelligt hakket kød i stedet for hakket kyllingekød.
Retten kan også serveres sammen med din yndlingssalat. Er der lidt tranebærglace tilovers, fungerer det fint som dip.
Som et alternativ til za'atar-krydderiet kan du anvende en kombination af tørret timian, sesamfrø, sumak (eller revet citronskal) og en knivspids salt.
Opskrifts-ID: 1232
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide