Grillede kødboller med tranebærglace

Samlet tid 90 min.
15 min. Arbejdstid
15 min. Tilberedningstid
60 min. Marineringstid

Traditionelle kødboller med et twist: en sojamarinade giver kødbollerne en helt unik smag. De steges ikke, men grilles og retten rundes af med en tranebærglace med appelsinskal. En mundvandsdrivende kombination, der er et sandt fyrværkeri i munden!

Ingredienser

2 Portioner

Kød:

300 g
hakket kyllingekød
1 
æg
2 tsk.
za'atar-krydderi
1 nip
chilipulver
1 nip
peber
1 ½ spsk.
brødkrummer

Tranebærglace:

100 g
tranebær på dåse eller glas
1 tsk.
revet appelsinskal
1 spsk.
citronsaft
1 nip
tørret oregano
1 
chili (valgfrit)

Derudover:

1 spsk.
olie til smøring
Næringsindhold: 1772 kJ  /  424 kcal
14 g Fedt
36 g Protein
38 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

300 g hakket kyllingekød – 1  æg – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce2 tsk. za'atar-krydderi – 1 nip chilipulver – 1 nip peber – 1 ½ spsk. brødkrummer

Bland det hakkede kød med æg, Kikkoman sojasauce og krydderier. Tilsæt brødkrummerne og bland det hele godt sammen, indtil blandingen let kan formes.

Step 2

Fugt dine hænder og form små kødboller på 3 cm i diameter. Stik kødbollerne på spyd, cirka 3 til 5 kødboller per spyd, og sæt dem på køl i 1 time. 

Step 3

100 g tranebær på dåse eller glas – 2 spsk. Kikkoman Teriyaki BBQ-sauce med Honning1 tsk. revet appelsinskal – 1 spsk. citronsaft – 1 nip tørret oregano – 1  chili (valgfrit)

Bland tranebær med Kikkoman teriyaki BBQ-sauce med honning, appelsinskal, citronsaft og oregano. Hvis du kan lide stærk mad, kan du tilsætte finthakket chili efter smag og behag.

Step 4

1 spsk. olie til smøring

Pensl kødbollerne med olie. Grill dem på en varm grillplade i cirka 5 minutter på hver side. Pensl derpå kødbollerne med tranebærglace og grill dem igen.

Tip:

Du kan også bruge hakket svinekød eller en blanding af forskelligt hakket kød i stedet for hakket kyllingekød. 

Retten kan også serveres sammen med din yndlingssalat. Er der lidt tranebærglace tilovers, fungerer det fint som dip. 

Som et alternativ til za'atar-krydderiet kan du anvende en kombination af tørret timian, sesamfrø, sumak (eller revet citronskal) og en knivspids salt.

Opskrifts-ID: 1232

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

300 g hakket kyllingekød – 1  æg – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce2 tsk. za'atar-krydderi – 1 nip chilipulver – 1 nip peber – 1 ½ spsk. brødkrummer

Bland det hakkede kød med æg, Kikkoman sojasauce og krydderier. Tilsæt brødkrummerne og bland det hele godt sammen, indtil blandingen let kan formes.

Fugt dine hænder og form små kødboller på 3 cm i diameter. Stik kødbollerne på spyd, cirka 3 til 5 kødboller per spyd, og sæt dem på køl i 1 time. 

100 g tranebær på dåse eller glas – 2 spsk. Kikkoman Teriyaki BBQ-sauce med Honning1 tsk. revet appelsinskal – 1 spsk. citronsaft – 1 nip tørret oregano – 1  chili (valgfrit)

Bland tranebær med Kikkoman teriyaki BBQ-sauce med honning, appelsinskal, citronsaft og oregano. Hvis du kan lide stærk mad, kan du tilsætte finthakket chili efter smag og behag.

1 spsk. olie til smøring

Pensl kødbollerne med olie. Grill dem på en varm grillplade i cirka 5 minutter på hver side. Pensl derpå kødbollerne med tranebærglace og grill dem igen.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.