Dumplings af søde kartofler med svampesauce
Delikate dumplings af søde kartofler vendt i en cremet svampesauce. En vegetarisk ret, der er hurtig at tilberede, mætter og smager af velvære.
Fremgangsmåde
Step 1
600 g søde kartofler
Forvarm ovnen til 190 grader. Vask, skræl og skær kartoflerne i mindre stykker. Læg dem i et ovnfast fad med bagepapir, og bag dem i ca. 25 minutter, indtil de er blevet møre. Køl kartoffelstykkerne helt af og pres dem derefter med en kartoffelmoser.
Step 2
65 g hvedemel – 3 spsk. kartoffelstivelse – 1 æg – ½ tsk. salt
Hæld de moste søde kartofler, hvedemel, kartoffelstivelse, salt og æg i en skål. Ælt dejen igennem, indtil den er samlet, og form den derefter til små ruller. Skær rullerne ud til dumplings og kog dem derefter lidt ad gangen i saltet vand. Fra det øjeblik de flyder op til overfladen, skal de koges i 3 minutter.
Step 3
1 spsk. smør – 500 g svampe (50/50 hvide og brune) – 4 skalotteløg – 2 fed hvidløg – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 1 tsk. peber – 250 ml piskefløde – ½ bundt persille
Vask svampene og skær dem i skiver. Skær skalotteløgene ud som tændstikker og knus de to fed hvidløg. Sautér skalotteløgene i smør, indtil de bliver glasagtige, og tilsæt derefter svampe og hvidløg. Steg indtil det bliver gyldent. Krydr med Kikkoman sojasauce og peber. Tilsæt piskefløden og den hakkede persille og bring det hele i kog. Hæld saucen hen over de færdige dumplings og pynt med persille.
For en mere kalorielet udgave kan du reducere mængden af piskefløde ved at erstatte det med grøntsagsbouillon.
Opskrifts-ID: 1153
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide