Dumplings af søde kartofler med svampesauce

Samlet tid 55 min.
15 min. Arbejdstid
40 min. Tilberedningstid

Delikate dumplings af søde kartofler vendt i en cremet svampesauce. En vegetarisk ret, der er hurtig at tilberede, mætter og smager af velvære.

Ingredienser

2 Portioner
600 g
søde kartofler
65 g
hvedemel
3 spsk.
kartoffelstivelse
1 
æg
 ½ tsk.
salt

Svampesauce:

1 spsk.
smør
500 g
svampe (50/50 hvide og brune)
4 
skalotteløg
2 
fed hvidløg
1 tsk.
peber
250 ml
piskefløde
 ½ bundt
persille
Næringsindhold: 4354 kJ  /  1040 kcal
51 g Fedt
25 g Protein
122 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

600 g søde kartofler

Forvarm ovnen til 190 grader. Vask, skræl og skær kartoflerne i mindre stykker. Læg dem i et ovnfast fad med bagepapir, og bag dem i ca. 25 minutter, indtil de er blevet møre. Køl kartoffelstykkerne helt af og pres dem derefter med en kartoffelmoser.

Step 2

65 g hvedemel – 3 spsk. kartoffelstivelse – 1  æg –  ½ tsk. salt

Hæld de moste søde kartofler, hvedemel, kartoffelstivelse, salt og æg i en skål. Ælt dejen igennem, indtil den er samlet, og form den derefter til små ruller. Skær rullerne ud til dumplings og kog dem derefter lidt ad gangen i saltet vand. Fra det øjeblik de flyder op til overfladen, skal de koges i 3 minutter.

Step 3

1 spsk. smør – 500 g svampe (50/50 hvide og brune) – 4  skalotteløg – 2  fed hvidløg – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 tsk. peber – 250 ml piskefløde –  ½ bundt persille

Vask svampene og skær dem i skiver. Skær skalotteløgene ud som tændstikker og knus de to fed hvidløg. Sautér skalotteløgene i smør, indtil de bliver glasagtige, og tilsæt derefter svampe og hvidløg. Steg indtil det bliver gyldent. Krydr med Kikkoman sojasauce og peber. Tilsæt piskefløden og den hakkede persille og bring det hele i kog. Hæld saucen hen over de færdige dumplings og pynt med persille.

For en mere kalorielet udgave kan du reducere mængden af piskefløde ved at erstatte det med grøntsagsbouillon.

Opskrifts-ID: 1153

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

600 g søde kartofler

Forvarm ovnen til 190 grader. Vask, skræl og skær kartoflerne i mindre stykker. Læg dem i et ovnfast fad med bagepapir, og bag dem i ca. 25 minutter, indtil de er blevet møre. Køl kartoffelstykkerne helt af og pres dem derefter med en kartoffelmoser.

65 g hvedemel – 3 spsk. kartoffelstivelse – 1  æg –  ½ tsk. salt

Hæld de moste søde kartofler, hvedemel, kartoffelstivelse, salt og æg i en skål. Ælt dejen igennem, indtil den er samlet, og form den derefter til små ruller. Skær rullerne ud til dumplings og kog dem derefter lidt ad gangen i saltet vand. Fra det øjeblik de flyder op til overfladen, skal de koges i 3 minutter.

1 spsk. smør – 500 g svampe (50/50 hvide og brune) – 4  skalotteløg – 2  fed hvidløg – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 tsk. peber – 250 ml piskefløde –  ½ bundt persille

Vask svampene og skær dem i skiver. Skær skalotteløgene ud som tændstikker og knus de to fed hvidløg. Sautér skalotteløgene i smør, indtil de bliver glasagtige, og tilsæt derefter svampe og hvidløg. Steg indtil det bliver gyldent. Krydr med Kikkoman sojasauce og peber. Tilsæt piskefløden og den hakkede persille og bring det hele i kog. Hæld saucen hen over de færdige dumplings og pynt med persille.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.