Coq au vin (kylling i rødvinssauce)

Samlet tid 210 min.
210 min. Arbejdstid

Ingredienser

4 Portioner
4 
kyllingelår
Suppegrøntsager (ca. 1 gulerod, 1/2 porre, 1/4 selleri, persille)
1 
salatløg
1 
fed hvidløg
1 
flaske fransk landvin (= 750 ml)
Timianblade
2 
laurbærblade
5 
enebær
5 
peberkorn
1 tsk.
råsukker
Salt
Friskkværnet peber
2 spsk.
olivenolie
2 spsk.
koncentreret tomatpuré
150 ml
hønsebouillon
300 g
små champignoner
Næringsindhold: 2328 kJ  /  556 kcal

Fremgangsmåde

Step 1

Skyl kyllingelårene, dup dem tørre, og skær dem over i leddet. Skyl og rens suppegrøntsagerne. Pil løg og hvidløg. Skær løget og suppegrøntsagerne i tern, og pres hvidløget. Bland rødvin, sojasauce, suppegrøntsager, løg, hvidløg, timian, laurbærblade, enebær, peberkorn og sukker sammen i en stor skål. Læg kyllingelårene i vinblandingen, og lad dem trække på køl i ca. 2 timer.

Step 2

Tag kyllingelårene op, og sigt vinblandingen gennem et dørslag. Krydr kyllingelårene med peber. Svits dem på alle sider i en fladbundet gryde med varm olie, og tag dem op af gryden. Svits de frasigtede grøntsager og krydderier i gryden med det overskydende stegefedt sammen med 2 spsk. koncentreret tomatpuré.

Step 3

Tilsæt bouillon og den sigtede vinblanding, og lad det hele koge op. Læg kyllingelårene tilbage i gryden, og lad det hele simre i ca. 45-50 minutter under låg. Champignonerne renses og evt. skylles og tilsættes ca. 5 minutter før retten er færdig.

Step 4

Saucen jævnes med mørk saucejævner efter behag og serveres til kyllingelårene med persillekartofler som tilbehør.

Opskrifts-ID: 214

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Skyl kyllingelårene, dup dem tørre, og skær dem over i leddet. Skyl og rens suppegrøntsagerne. Pil løg og hvidløg. Skær løget og suppegrøntsagerne i tern, og pres hvidløget. Bland rødvin, sojasauce, suppegrøntsager, løg, hvidløg, timian, laurbærblade, enebær, peberkorn og sukker sammen i en stor skål. Læg kyllingelårene i vinblandingen, og lad dem trække på køl i ca. 2 timer.

Tag kyllingelårene op, og sigt vinblandingen gennem et dørslag. Krydr kyllingelårene med peber. Svits dem på alle sider i en fladbundet gryde med varm olie, og tag dem op af gryden. Svits de frasigtede grøntsager og krydderier i gryden med det overskydende stegefedt sammen med 2 spsk. koncentreret tomatpuré.

Tilsæt bouillon og den sigtede vinblanding, og lad det hele koge op. Læg kyllingelårene tilbage i gryden, og lad det hele simre i ca. 45-50 minutter under låg. Champignonerne renses og evt. skylles og tilsættes ca. 5 minutter før retten er færdig.

Saucen jævnes med mørk saucejævner efter behag og serveres til kyllingelårene med persillekartofler som tilbehør.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.