

Coq au vin (kylling i rødvinssauce)
Ingredienser
Fremgangsmåde
Step 1
Skyl kyllingelårene, dup dem tørre, og skær dem over i leddet. Skyl og rens suppegrøntsagerne. Pil løg og hvidløg. Skær løget og suppegrøntsagerne i tern, og pres hvidløget. Bland rødvin, sojasauce, suppegrøntsager, løg, hvidløg, timian, laurbærblade, enebær, peberkorn og sukker sammen i en stor skål. Læg kyllingelårene i vinblandingen, og lad dem trække på køl i ca. 2 timer.
Step 2
Tag kyllingelårene op, og sigt vinblandingen gennem et dørslag. Krydr kyllingelårene med peber. Svits dem på alle sider i en fladbundet gryde med varm olie, og tag dem op af gryden. Svits de frasigtede grøntsager og krydderier i gryden med det overskydende stegefedt sammen med 2 spsk. koncentreret tomatpuré.
Step 3
Tilsæt bouillon og den sigtede vinblanding, og lad det hele koge op. Læg kyllingelårene tilbage i gryden, og lad det hele simre i ca. 45-50 minutter under låg. Champignonerne renses og evt. skylles og tilsættes ca. 5 minutter før retten er færdig.
Step 4
Saucen jævnes med mørk saucejævner efter behag og serveres til kyllingelårene med persillekartofler som tilbehør.
Opskrifts-ID: 214
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide