Churros med chocoladesauce
Churros er lækre dybstegte doughnuts formet som lange rør. De er vendt i kanelsukker og dyppet i lækker chokoladesauce.
Fremgangsmåde
Step 1
Til churros-dejen: Kom vand, smør, 25 g sukker, 0,5 tsk kanel og sojasauce i en sauterpande. Opvarm indtil vandet koger og smørret er smeltet. Tilsæt mel og rør 2-3 minutter ved mellemvarme. Fjern fra varmen og lad det køle et par minutter. Tilsæt ægget og rør indtil det er helt indarbejdet i dejen. Kom dejen i en sprøjtepose med stjernetyl.
Step 2
Opvarm olien til 170 grader. Sprøjt 5-6 centimeter lange dejstykker ud i olien. Steg 3-4 minutter indtil de er let gyldne og sprøde.
Step 3
Rør 1 tsk. kanel og 100 g sukker sammen. Vend de varme churros i kanelsukkeret.
Step 4
Kom smør, fløde og hakket chokolade i en lille kasserolle. Varm forsigtigt indtil chokoladen er smeltet og arbejdet sammen med fløden. Smag til med Kikkoman Sojasauce. Server sammen med de varme churros.
Tip
Denne portion er måske lige det største til to personer, men det er ret svært at lave portionen mindre. Men du kan i stedet sprøjte hele portionen ud på en bageplade og fryse den. Så skal du bare tage dem op og stege det antal, som som du gerne have og så stadig have en dejlig overraskelse liggende i fryseren.
Du kan også servere en kugle vaniljeis sammen med chokoladesaucen.
Opskrifts-ID: 1059
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide