Chokoladetærte med hindbær

Ingredienser

4 Portioner

Tærtebunde

4 
tærteforme (ca. 10 cm diameter)
60 g
vand
10 g
sukker
5 g
salt
35 g
salt
35 g
smør
15 g
kakao
150 g
mel

Chokolademousse

100 g
chokolade
2 
æggeblommer
30 g
sukker
100 ml
fløde
1 
æggehvide

Pynt

200 g
hindbær
1 spsk.
limesaft
1 tsk.
TABASCO® Pepper Sauce
Rød skovsyre

Fremgangsmåde

Step 1

Kør ingredienserne til tærtedejen i en foodprocessor til dejen er sammenhængende. Pak dejen i husholdningsfilm og læg på køl i en time.

Step 2

Rul dejen tyndt ud, udstik 4 cirkler i passende størrelse og læg dem i tærteformene. Bag tærtebundene under pres (fx dækket af folie og tørrede bønner eller med en tom tærteform oveni) i 16 minutter ved 160°C. Man kan evt. raspe kanterne med et fint rivejern for at få en skarpere finish.

Step 3

Pisk æggeblommer, sukker og sojasauce til det er luftigt. Vend resten af den smeltede chokolade i (ca. 75 g). Fold pisket fløde i og dernæst stiftpisket æggehvide. Hæld moussen i en sprøjtepose og sæt små toppe på tærtebundene, når chokoladen er stivnet.

Step 4

Vend hindbærrene med limesaft og TABASCO® Pepper Sauce. Fordel hindbærrene på tærterne og pynt med skovsyre.

Tip

Både tærtebunde og chokolademousse kan tilberedes i forvejen, så det blot er hindbærrene som skal marineres og tilføjes inden servering.

Opskrifts-ID: 708

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Kør ingredienserne til tærtedejen i en foodprocessor til dejen er sammenhængende. Pak dejen i husholdningsfilm og læg på køl i en time.

Rul dejen tyndt ud, udstik 4 cirkler i passende størrelse og læg dem i tærteformene. Bag tærtebundene under pres (fx dækket af folie og tørrede bønner eller med en tom tærteform oveni) i 16 minutter ved 160°C. Man kan evt. raspe kanterne med et fint rivejern for at få en skarpere finish.

Pisk æggeblommer, sukker og sojasauce til det er luftigt. Vend resten af den smeltede chokolade i (ca. 75 g). Fold pisket fløde i og dernæst stiftpisket æggehvide. Hæld moussen i en sprøjtepose og sæt små toppe på tærtebundene, når chokoladen er stivnet.

Vend hindbærrene med limesaft og TABASCO® Pepper Sauce. Fordel hindbærrene på tærterne og pynt med skovsyre.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.