Brownies med to slags chokolade og sojakaramelsauce
Brownies med to slags chokolade og sojakaramelsauce

Brownies med to slags chokolade og sojakaramelsauce

Samlet tid45 min.

Ingredienser

Brownies

200 g
smeltet smør
100 g
mørk chokolade, hakket
100 g
mælkechokolade, hakket
80 g
mel
40 g
kakaopulver
1 tsk.
stødt kanel
3 
æg
200 g
farin
80 g
stødt melis

Sojakaramelsauce

300 g
stødt melis
50 ml
vand
150 ml
sødmælk
150 ml
fløde
Næringsindhold:1206 kJ / 288 kcal

Fremgangsmåde

Step 1

Læg chokoladen i en skål, og tilsæt det varme smeltede smør under omrøring. Lad chokoladen smelte i nogle minutter, og rør rundt af og til, så varmen fordeles.

Step 2

Varm ovnen op til 175 grader. Pisk farin, melis og æg til en let, lys og cremet blanding med en elpisker. Tilsæt chokolade- og smørblandingen under omrøring. Drys mel, kakaopulver og kanel gennem en sigte, og vend det forsigtigt i dejen.

Step 3

Klargør en bageform med let smurt bagepapir. Hæld dejen i bageformen, og fordel den jævnt med en dejskraber. Sæt kagen i ovnen. Efter ca. 25 minutter kontrolleres konsistensen: Hvis browniedejen endnu ikke er fast i midten, når du ryster let på formen, bages videre i 5 minutter. Gentag kontrollen, og lad efter behov igen kagen bage videre, indtil dejen er fast og har dannet en tynd skorpe ovenpå og i siderne. Tag kagen ud af ovnen, lad den køle helt af, og skær den derefter ud i kvadratiske stykker.

Step 4

Mens kagen køler af, varmes mælken og fløden op i en gryde, indtil det småkoger. Samtidig varmes den stødte melis og vandet op i en anden gryde. Lad sukkermassen koge ved jævn varme, indtil sukkeret er fuldstændig smeltet, og skru så op for blusset. Rør ikke rundt i massen, da den ellers kan klumpe. Så snart sukkermassen antager en ravgylden farve, koges fløden og mælken hurtigt op og blandes forsigtigt i massen, da denne pludselig kan skumme op. Tag karamelmassen af komfuret, og rør sojasaucen i. Lad massen køle lidt af, så den bliver cremet i konsistensen.

Step 5

Fordel nogle skefulde varm sojakaramel over hver brownie før servering. Smager også fantastisk med en kugle vanilje-, karamel-, honning- eller nougatis.

Opskrifts-ID: 174

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Læg chokoladen i en skål, og tilsæt det varme smeltede smør under omrøring. Lad chokoladen smelte i nogle minutter, og rør rundt af og til, så varmen fordeles.

Varm ovnen op til 175 grader. Pisk farin, melis og æg til en let, lys og cremet blanding med en elpisker. Tilsæt chokolade- og smørblandingen under omrøring. Drys mel, kakaopulver og kanel gennem en sigte, og vend det forsigtigt i dejen.

Klargør en bageform med let smurt bagepapir. Hæld dejen i bageformen, og fordel den jævnt med en dejskraber. Sæt kagen i ovnen. Efter ca. 25 minutter kontrolleres konsistensen: Hvis browniedejen endnu ikke er fast i midten, når du ryster let på formen, bages videre i 5 minutter. Gentag kontrollen, og lad efter behov igen kagen bage videre, indtil dejen er fast og har dannet en tynd skorpe ovenpå og i siderne. Tag kagen ud af ovnen, lad den køle helt af, og skær den derefter ud i kvadratiske stykker.

Mens kagen køler af, varmes mælken og fløden op i en gryde, indtil det småkoger. Samtidig varmes den stødte melis og vandet op i en anden gryde. Lad sukkermassen koge ved jævn varme, indtil sukkeret er fuldstændig smeltet, og skru så op for blusset. Rør ikke rundt i massen, da den ellers kan klumpe. Så snart sukkermassen antager en ravgylden farve, koges fløden og mælken hurtigt op og blandes forsigtigt i massen, da denne pludselig kan skumme op. Tag karamelmassen af komfuret, og rør sojasaucen i. Lad massen køle lidt af, så den bliver cremet i konsistensen.

Fordel nogle skefulde varm sojakaramel over hver brownie før servering. Smager også fantastisk med en kugle vanilje-, karamel-, honning- eller nougatis.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Få mere at vide

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.