Brownies med to slags chokolade og sojakaramelsauce
Fremgangsmåde
Step 1
Læg chokoladen i en skål, og tilsæt det varme smeltede smør under omrøring. Lad chokoladen smelte i nogle minutter, og rør rundt af og til, så varmen fordeles.
Step 2
Varm ovnen op til 175 grader. Pisk farin, melis og æg til en let, lys og cremet blanding med en elpisker. Tilsæt chokolade- og smørblandingen under omrøring. Drys mel, kakaopulver og kanel gennem en sigte, og vend det forsigtigt i dejen.
Step 3
Klargør en bageform med let smurt bagepapir. Hæld dejen i bageformen, og fordel den jævnt med en dejskraber. Sæt kagen i ovnen. Efter ca. 25 minutter kontrolleres konsistensen: Hvis browniedejen endnu ikke er fast i midten, når du ryster let på formen, bages videre i 5 minutter. Gentag kontrollen, og lad efter behov igen kagen bage videre, indtil dejen er fast og har dannet en tynd skorpe ovenpå og i siderne. Tag kagen ud af ovnen, lad den køle helt af, og skær den derefter ud i kvadratiske stykker.
Step 4
Mens kagen køler af, varmes mælken og fløden op i en gryde, indtil det småkoger. Samtidig varmes den stødte melis og vandet op i en anden gryde. Lad sukkermassen koge ved jævn varme, indtil sukkeret er fuldstændig smeltet, og skru så op for blusset. Rør ikke rundt i massen, da den ellers kan klumpe. Så snart sukkermassen antager en ravgylden farve, koges fløden og mælken hurtigt op og blandes forsigtigt i massen, da denne pludselig kan skumme op. Tag karamelmassen af komfuret, og rør sojasaucen i. Lad massen køle lidt af, så den bliver cremet i konsistensen.
Step 5
Fordel nogle skefulde varm sojakaramel over hver brownie før servering. Smager også fantastisk med en kugle vanilje-, karamel-, honning- eller nougatis.
Opskrifts-ID: 174
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide