Bowl med karamelliserede kikærter i en teriyaki marinade
Bowl med karamelliserede kikærter i en teriyaki marinade

Bowl med karamelliserede kikærter i en teriyaki marinade

Samlet tid20 min.
10 min.Arbejdstid
10 min.Tilberedningstid

Kikærter, der er blevet karamelliseret i en teriyaki marinade og ahornsirup, giver denne ret sin sødmefyldte og krydrede smag. Røget paprika og chili fremhæver smagen yderligere. Avocado, grønne ærter, tunfilet og en sauce af soltørrede tomater giver denne aromatiske ret et friskt og fyldigt islæt. Det er den perfekte ret til alle dem, der både elsker det asiatiske køkken og gerne vil spise sundt.

Ingredienser

2 Portioner
300 g
kogte kikærter
1 spsk.
ahornsirup
1 tsk.
røget paprika
 ½ tsk.
chiliflager
1 
avocado, skåret i tern
80 g
kogte, grønne ærter
150 g
tunfilet i olie

Sauce:

1 spsk.
olivenolie
2 spsk.
limesaft
2 spsk.
soltørrede tomater i olie
1 spsk.
hakket purløg

Derudover:

2 spsk.
cashewnødder som drys
Persille som pynt
Næringsindhold:2715 kJ / 649 kcal
34,5 gFedt
38 gProtein
46,4 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

300 g kogte kikærter – 2 spsk. Kikkoman Teriyaki Marinade1 spsk. ahornsirup – 1 tsk. røget paprika –  ½ tsk. chiliflager

Bland Kikkoman teriyaki marinade, ahornsirup, røget paprika og chiliflager i en skål. Tilsæt de drænede kikærter og bland det hele godt sammen. 
Opvarm en pande ved middelhøj varme og tilsæt de marinerede kikærter. Steg dem i cirka 5-7 minutter, indtil de er karamelliserede og sprøde. Læg dem i en serveringsskål.

Step 2

1  avocado, skåret i tern – 80 g kogte, grønne ærter – 150 g tunfilet i olie

Tilsæt avocadotern, de kogte grønne ærter og drænet tunfisk til skålen med de karamelliserede kikærter.

Step 3

1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 spsk. olivenolie – 2 spsk. limesaft – 2 spsk. soltørrede tomater i olie – 1 spsk. hakket purløg – 2 spsk. cashewnødder som drys – Persille som pynt

Bland olivenolie med Kikkoman sojasauce og limesaft i en anden skål. Tilsæt de finthakkede soltørrede tomater og purløg. Hæld saucen over grøntsagsblandingen. Drys med cashewnødder og pynt med persille.

Opskrifts-ID: 1218

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

300 g kogte kikærter – 2 spsk. Kikkoman Teriyaki Marinade1 spsk. ahornsirup – 1 tsk. røget paprika – ½ tsk. chiliflager

Bland Kikkoman teriyaki marinade, ahornsirup, røget paprika og chiliflager i en skål. Tilsæt de drænede kikærter og bland det hele godt sammen. 
Opvarm en pande ved middelhøj varme og tilsæt de marinerede kikærter. Steg dem i cirka 5-7 minutter, indtil de er karamelliserede og sprøde. Læg dem i en serveringsskål.

1 avocado, skåret i tern – 80 g kogte, grønne ærter – 150 g tunfilet i olie

Tilsæt avocadotern, de kogte grønne ærter og drænet tunfisk til skålen med de karamelliserede kikærter.

1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 spsk. olivenolie – 2 spsk. limesaft – 2 spsk. soltørrede tomater i olie – 1 spsk. hakket purløg – 2 spsk. cashewnødder som drys – Persille som pynt

Bland olivenolie med Kikkoman sojasauce og limesaft i en anden skål. Tilsæt de finthakkede soltørrede tomater og purløg. Hæld saucen over grøntsagsblandingen. Drys med cashewnødder og pynt med persille.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.