Bentoboks med torsk og søde kartofler

Samlet tid 30 min.
5 min. Arbejdstid
25 min. Tilberedningstid

Ingredienser

1 Portioner
100 g
cherrytomater
2 spsk.
olivenolie
 ¼ tsk.
middelhavsurter (fra fryseren eller tørrede)
40 g
hirse
1 tsk.
solsikkekerner
120 g
fiskefilet (fx torsk)
120 g
søde kartofler
120 g
broccoli
1 ½ spsk.
ketchup
1 ½ spsk.
honning
Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Step 1

Varm ovnen op til 200°C (over-/undervarme; varmluft: 180°C). Skyl tomaterne, og vend dem i 1 spsk. olie tilsat middelhavsurterne. Læg tomaterne i et lille ildfast fad, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter. Samtidig tilberedes hirsen efter anvisningen på pakken og blandes med solsikkekerner og 1 spsk. sojasauce.

Step 2

Skyl fiskefileten, dup den tør, og krydr med 2 spsk. Ponzu citrus sojasauce. Varm resten af olien op på en pande, steg fisken på begge sider i ca. 5-8 minutter, og tag den af panden. Skræl og skyl de søde kartofler, og skær dem i tern. Skær broccolien i små buketter, som skylles og svitses sammen med kartoffelternene i stegefedtet fra fisken. Tilsæt 100 ml vand, lad grøntsagerne simre i ca. 10-15 minutter, og tag dem af panden.

Step 3

Sauce: Kog panden med stegefedtet fra grøntsagerne af med resten af sojasaucen, ketchup, honning og 2 spsk. Ponzu citrus sojasauce. Lad det hele koge op, krydr med peber, og hæld saucen i et glas med skruelåg til at tage med. Anret ingredienserne i en bentoboks, og stil den koldt – så er den lige til at tage med. Varm retten op i mikroovnen, når den skal spises.

Opskrifts-ID: 653

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Varm ovnen op til 200°C (over-/undervarme; varmluft: 180°C). Skyl tomaterne, og vend dem i 1 spsk. olie tilsat middelhavsurterne. Læg tomaterne i et lille ildfast fad, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter. Samtidig tilberedes hirsen efter anvisningen på pakken og blandes med solsikkekerner og 1 spsk. sojasauce.

Skyl fiskefileten, dup den tør, og krydr med 2 spsk. Ponzu citrus sojasauce. Varm resten af olien op på en pande, steg fisken på begge sider i ca. 5-8 minutter, og tag den af panden. Skræl og skyl de søde kartofler, og skær dem i tern. Skær broccolien i små buketter, som skylles og svitses sammen med kartoffelternene i stegefedtet fra fisken. Tilsæt 100 ml vand, lad grøntsagerne simre i ca. 10-15 minutter, og tag dem af panden.

Sauce: Kog panden med stegefedtet fra grøntsagerne af med resten af sojasaucen, ketchup, honning og 2 spsk. Ponzu citrus sojasauce. Lad det hele koge op, krydr med peber, og hæld saucen i et glas med skruelåg til at tage med. Anret ingredienserne i en bentoboks, og stil den koldt – så er den lige til at tage med. Varm retten op i mikroovnen, når den skal spises.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.