Bentoboks med linser, boghvede og grøntsager
Bento Boxes are the ultimate Japanese packed lunch. Try this delicious vegan version which combines wholesome lentils and nutty buckwheat with a soy sauce and tahini dressing
Fremgangsmåde
Step 1
Kog boghveden og linserne hver for sig efter anvisningen på pakken. I mellemtiden: Fjern kernerne og de hvide hinder fra den halve peberfrugt. Skyl peberfrugten og squashen, og skær begge dele i tern. Skyl sellerien, skær enderne fra, og skær stilken i skiver. Varm olie op på en pande, og svits alle grøntsagerne (selleri, peberfrugt og squash) i ca. 5 minutter. Krydr grøntsagerne med 2 spsk. sojasauce, og tag dem af panden.
Step 2
Kog panden med det overskydende stegefedt af med 100 ml vand, tahin og resten af sojasaucen, og lad blandingen koge lidt ind. Skyl mynten, hak bladene fint, og kom dem i saucen. Krydr med citronsaft og peber, og hæld saucen i et glas med skruelåg til at tage med.
Step 3
Anret ingredienserne i en bentoboks/madkasse, drys med hakkede nødder, og stil boksen koldt – så er den lige til at tage med. Varm retten op i mikroovnen, når den skal spises.
Opskrifts-ID: 658
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide