”Bagnacauda”-dip med tofu og sojasauce

Samlet tid 20 min.
10 min. Arbejdstid
10 min. Tilberedningstid

Ingredienser

4 Portioner
3 
fed hvidløg
 ½ 
lille løg
3 spsk.
olivenolie
2 spsk.
hvidvin
1 
dåse tun i olie (= 185 g)
100 g
fast tofu
2 spsk.
citronsaft
1 spsk.
honning
2 spsk.
revet parmesan
1 spsk.
kapers
 ½ tsk.
salt
Friskkværnet hvid peber
Næringsindhold: 1009 kJ  /  241 kcal
15,3 g Fedt
18,7 g Protein
5,8 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Pil hvidløgene og løget, og skær begge dele i tynde skiver. Varm ½ spsk. olie op i en gryde, og svits løg og hvidløg i olien. Tilsæt hvidvinen, lad den koge op, og kom blandingen i en blender.

Step 2

Lad tunen dryppe godt af. Varm ½ spsk. olivenolie op i en gryde, og svits tunen i olien, til den er ”tør”. Tilsæt 2 spsk. sojasauce, og svits videre et kort øjeblik. Fordel tunmassen på en tallerken, og lad den køle af.

Step 3

Kom den afkølede tunmasse i blenderen med løg-hvidløgsblandingen. Tilsæt også den godt afdryppede tofu, resten af sojasaucen og olivenolien, citronsaft og honning, og blend det hele sammen. Tilsæt parmesanost, kapers, salt og peber, og miks det hele groft sammen, før dippen serveres.

Bagnacauda-dippen passer bl.a. fremragende til:

  • råkost/grøntsagsstænger, fx gulerødder, bladselleri, agurk, peberfrugt, ræddike
  • kogte grøntsager, fx grønne asparges, babymajs, blomkål, broccoli osv.

Opskrifts-ID: 202

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Pil hvidløgene og løget, og skær begge dele i tynde skiver. Varm ½ spsk. olie op i en gryde, og svits løg og hvidløg i olien. Tilsæt hvidvinen, lad den koge op, og kom blandingen i en blender.

Lad tunen dryppe godt af. Varm ½ spsk. olivenolie op i en gryde, og svits tunen i olien, til den er ”tør”. Tilsæt 2 spsk. sojasauce, og svits videre et kort øjeblik. Fordel tunmassen på en tallerken, og lad den køle af.

Kom den afkølede tunmasse i blenderen med løg-hvidløgsblandingen. Tilsæt også den godt afdryppede tofu, resten af sojasaucen og olivenolien, citronsaft og honning, og blend det hele sammen. Tilsæt parmesanost, kapers, salt og peber, og miks det hele groft sammen, før dippen serveres.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.