Asiatiske steaks

Samlet tid 140 min.
10 min. Arbejdstid
120 min. Marineringstid
10 min. Tilberedningstid

Tilbered marineret Asia-steak perfekt fra grill Asia-steak tilberedt perfekt med KIKKOMAN på grillen. Kalvefilet i en asiatisk inspireret marinade. De skarpe aromaer udlignes optimalt med KIKKOMAN sojasauce. En særlig ret til dine gæster.

Ingredienser

4 Portioner
 ½ 
rød chilipeber
2 
fed hvidløg
2 spsk.
sherry
1 tsk.
honning
1 tsk.
Sambal Oelek
4 
filetsteaks fra kalv (omkring 4 cm tyk)
Salt
Næringsindhold: 858 kJ  /  205 kcal
6 g Fedt
32 g Protein
3 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Chilifrugterne vaskes, kernerne fjern og skæres i små terninger, hvidløget pilles og presses. Bland begge dele grundigt med Kikkoman Sojasauce, sherry, honning og Sambal Oelek.

Step 2

Læg steaksene i en skål og overdæk dem med marinaden. Skal marinere i køleskab i flere timer eller natten over.

Step 3

Steaksene tages op af marinaden, duppes tørre og smages til med salt. Grilles ved stærk, direkte varme i cirka 1½ minut. Drejes 90 grader for at få et flot grillmønster og grilles i yderligere 1½ minut. Steaksene vendes og grilles også på den anden side.

Step 4

Læg steaksene i en moderat, indirekte zone på grillen og fortsæt med at stege i 5-10 minutter for at lade saften fordele sig gennem kødet og steaksene kan blive saftige og møre. Den optimale kernetemperatur er 50 til maksimalt 55 °C.

Tilbered selv en brændende Sambal Oelek:

  1. 200 g rød chilifrugt vaskes og hakkes fint sammen med frøene. 5 snittede chilifrugter lægges til side.
  2. Lad resten simre i 100 ml vand i ca 8 minutter, hæld gennem en si og lad dem dryppe af.
  3. Pureres fint med de rå chilifrugter, bland 1 spsk. olie i og smag til med citronsaft, farin, hvidvinseddike og salt.

Opskrifts-ID: 959

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Chilifrugterne vaskes, kernerne fjern og skæres i små terninger, hvidløget pilles og presses. Bland begge dele grundigt med Kikkoman Sojasauce, sherry, honning og Sambal Oelek.

Læg steaksene i en skål og overdæk dem med marinaden. Skal marinere i køleskab i flere timer eller natten over.

Steaksene tages op af marinaden, duppes tørre og smages til med salt. Grilles ved stærk, direkte varme i cirka 1½ minut. Drejes 90 grader for at få et flot grillmønster og grilles i yderligere 1½ minut. Steaksene vendes og grilles også på den anden side.

Læg steaksene i en moderat, indirekte zone på grillen og fortsæt med at stege i 5-10 minutter for at lade saften fordele sig gennem kødet og steaksene kan blive saftige og møre. Den optimale kernetemperatur er 50 til maksimalt 55 °C.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Få mere at vide

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.