Asiatiske steaks
Tilbered marineret Asia-steak perfekt fra grill Asia-steak tilberedt perfekt med KIKKOMAN på grillen. Kalvefilet i en asiatisk inspireret marinade. De skarpe aromaer udlignes optimalt med KIKKOMAN sojasauce. En særlig ret til dine gæster.
Fremgangsmåde
Step 1
Chilifrugterne vaskes, kernerne fjern og skæres i små terninger, hvidløget pilles og presses. Bland begge dele grundigt med Kikkoman Sojasauce, sherry, honning og Sambal Oelek.
Step 2
Læg steaksene i en skål og overdæk dem med marinaden. Skal marinere i køleskab i flere timer eller natten over.
Step 3
Steaksene tages op af marinaden, duppes tørre og smages til med salt. Grilles ved stærk, direkte varme i cirka 1½ minut. Drejes 90 grader for at få et flot grillmønster og grilles i yderligere 1½ minut. Steaksene vendes og grilles også på den anden side.
Step 4
Læg steaksene i en moderat, indirekte zone på grillen og fortsæt med at stege i 5-10 minutter for at lade saften fordele sig gennem kødet og steaksene kan blive saftige og møre. Den optimale kernetemperatur er 50 til maksimalt 55 °C.
Tilbered selv en brændende Sambal Oelek:
- 200 g rød chilifrugt vaskes og hakkes fint sammen med frøene. 5 snittede chilifrugter lægges til side.
- Lad resten simre i 100 ml vand i ca 8 minutter, hæld gennem en si og lad dem dryppe af.
- Pureres fint med de rå chilifrugter, bland 1 spsk. olie i og smag til med citronsaft, farin, hvidvinseddike og salt.
Opskrifts-ID: 959
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide