Chokolade og nødder – en ren smagseksplosion

24. Oktober 2023

Det er tid til sød magi!

Chokolade og nødder - En himmelsk kombination for enhver med en sød tand

Efteråret er kommet, og det er den perfekte årstid for hyggelige stunder på sofaen med film og serier. Det er også den helt rigtige tid til selvforkælelse, så derfor fokuserer vi på desserter! Få steder i verden har samme passion for chokolade og nødder som Europa. Desserter er en helt essentiel del af kultur og tradition i mange europæiske lande – fra chokoladens land Belgien til Frankrig med sine lækre chokoladekager og souffléer. Særligt kombinationen af chokolade og nødder er elsket, og vi vil nu vise dig, hvor alsidigt man kan anvende både chokolade og nødder.

Hasselnødder og chokolade er det perfekte makkerpar og er måske den mest populære kombination blandt mange

Både i silkebløde mousser og dekadente fyldte chokolader såvel som andre chokoladelækkerier giver hasselnødder en helt unik smag og delikat sprødhed. Italien er stedet, hvor to verdenskendte kreationer blev til: ”Gianduja” er en lækker creme, der kan nydes enten som smørelse eller i fyldte chokolader. ”Baci” er en chokoladekonfekt, som er fyldt med hele hasselnødder. I Schweiz finder man den klassiske „Nusstörtli“, som er en lille tærte med chokolade og hasselnødder. I Tyskland forener ”Nussecken” chokolade og hasselnødder i en lækker duo, der er elsket af mange.

Mandler og chokolade er en anden himmelsk kombination

Mandlerne har en helt speciel plads i den europæiske dessertkultur med deres bitre sødme og sprøde crunch. Mange lande har deres egen version af chokolade- og mandelkager idet mandler tilfører elegance til desserterne. Italienske ”Cantuccini” mandelkiks får mundvandet til at løbe og er ofte dyppet i chokolade. De sofistikerede kiks er også populære uden for Italiens grænser.

Valnødder er fyldt med næringsstoffer!

Deres smag er helt anderledes end hasselnødder og mandler, da de har en smøragtig og dyb smag. Valnødder er særligt populære i desserter som baklava, som består af mange lag butterdej og sød sirup. 

Pistacienødder er ligeledes en favorit i søde desserter. Pistacienødder er i løbet af de senere år blevet populære igen og viser fint, hvordan dessertkulturen i Europa er under stadig udvikling. Næste gang du er i Italien, må du ikke gå glip af deres fyldige pistacie-is – og sørg for at kombinere det med en kugle chokoladeis!

Der er dog næsten intet, der kan måle sig med kombinationen af chokolade og kastanjer når det kommer til desserter

Både i saftige chokoladekager, fyldte chokolader og mousse giver kastanjer en helt speciel dybde. Både i den franske Mont Blanc gateau og den italienske Castagnaccio kage er denne kombination et hit for alle med en sød tand.

Som du kan se, er der uendeligt mange spændende dessertideer! Du undrer dig måske over, hvordan det passer til Kikkoman. Men tro det eller ej, så er sojasauce og chokolade en helt uovertruffen kombination, der giver et kick af umami, du ikke må gå glip af!

Vi har forberedt en række chokolade-nødde-opskrifter for at forsøde denne efterårstid. Måske finder du endda din nye yndlingsopskrift blandt dem.

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.