Græskar-cheesecake med tranebær, karamel og hasselnødder

Samlet tid 90 min.
20 min. Arbejdstid
70 min. Tilberedningstid

En luftig græskar-cheesecake med fuldkornsbund og lækker karamel. Dens delikate, saltede note opnås ved hjælp af den magiske ingrediens: sojasauce. Sprøde hasselnødder tilføjer en intens smag og en spændende tekstur.

Ingredienser

8 Portioner

Bund

150 g
fuldkornskiks
30 g
smeltet smør
1 tsk.
revet appelsinskal

Cheesecakefyld

100 g
hvid chokolade
40 g
smør
700 g
flødeost eller kvark
3 
æg
150 g
græskarpuré
2 spsk.
tørrede tranebær

Karamel

100 g
sukker
1 spsk.
smør
200 g
piskefløde

Derudover

100 g
hasselnødder
Næringsindhold: 2775 kJ  /  663 kcal
49 g Fedt
15 g Protein
38 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

150 g fuldkornskiks – 30 g smeltet smør – 1 tsk. revet appelsinskal

Forvarm ovnen til 180 grader. Bland de knuste kiks med det smeltede smør og revet appelsinskal. Pres blandingen ned i en springform foret med bagepapir. Bag bunden i 10 minutter og lad den derefter køle af.

Step 2

100 g hvid chokolade – 40 g smør – 700 g flødeost – 3  æg – 150 g græskarpuré

Smelt chokolade og smør sammen over et vandbad. Lad det køle af. Bland flødeosten med æggene og græskarpuré.

Step 3

2 spsk. tørrede tranebær

Tilsæt blandingen af chokolade og smør samt de tørrede tranebær til flødeostblandingen. Bland det hele godt sammen og hæld blandingen henover den bagte bund. Bag kagen i 1 time ved 180 grader. Efter bagning nedkøles kagen i den slukkede ovn. Ovnlågen skal hertil stå på klem.

Step 4

100 g sukker – 1 spsk. smør – 200 g piskefløde – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Fordel sukker på en pande med slip-let overflade. Opvarm panden ved medium varme, indtil sukkeret smelter. Det er vigtigt ikke at røre i sukkeret, mens det smelter. Tilsæt smør og bland det godt sammen med et piskeris af silikone. Hæld langsomt piskefløde og sojasauce i og rør konstant. Kog i 2-3 minutter, indtil det tykner.

Step 5

100 g hasselnødder

Hæld karamellen over den afkølede cheesecake og pynt med hasselnødder.

Springformen skal gerne have en størrelse på 18-20 cm i diameter.

Opskrifts-ID: 1166

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

150 g fuldkornskiks – 30 g smeltet smør – 1 tsk. revet appelsinskal

Forvarm ovnen til 180 grader. Bland de knuste kiks med det smeltede smør og revet appelsinskal. Pres blandingen ned i en springform foret med bagepapir. Bag bunden i 10 minutter og lad den derefter køle af.

100 g hvid chokolade – 40 g smør – 700 g flødeost – 3  æg – 150 g græskarpuré

Smelt chokolade og smør sammen over et vandbad. Lad det køle af. Bland flødeosten med æggene og græskarpuré.

2 spsk. tørrede tranebær

Tilsæt blandingen af chokolade og smør samt de tørrede tranebær til flødeostblandingen. Bland det hele godt sammen og hæld blandingen henover den bagte bund. Bag kagen i 1 time ved 180 grader. Efter bagning nedkøles kagen i den slukkede ovn. Ovnlågen skal hertil stå på klem.

100 g sukker – 1 spsk. smør – 200 g piskefløde – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Fordel sukker på en pande med slip-let overflade. Opvarm panden ved medium varme, indtil sukkeret smelter. Det er vigtigt ikke at røre i sukkeret, mens det smelter. Tilsæt smør og bland det godt sammen med et piskeris af silikone. Hæld langsomt piskefløde og sojasauce i og rør konstant. Kog i 2-3 minutter, indtil det tykner.

100 g hasselnødder

Hæld karamellen over den afkølede cheesecake og pynt med hasselnødder.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.