Græskar-cheesecake med tranebær, karamel og hasselnødder
En luftig græskar-cheesecake med fuldkornsbund og lækker karamel. Dens delikate, saltede note opnås ved hjælp af den magiske ingrediens: sojasauce. Sprøde hasselnødder tilføjer en intens smag og en spændende tekstur.
Fremgangsmåde
Step 1
150 g fuldkornskiks – 30 g smeltet smør – 1 tsk. revet appelsinskal
Forvarm ovnen til 180 grader. Bland de knuste kiks med det smeltede smør og revet appelsinskal. Pres blandingen ned i en springform foret med bagepapir. Bag bunden i 10 minutter og lad den derefter køle af.
Step 2
100 g hvid chokolade – 40 g smør – 700 g flødeost – 3 æg – 150 g græskarpuré
Smelt chokolade og smør sammen over et vandbad. Lad det køle af. Bland flødeosten med æggene og græskarpuré.
Step 3
2 spsk. tørrede tranebær
Tilsæt blandingen af chokolade og smør samt de tørrede tranebær til flødeostblandingen. Bland det hele godt sammen og hæld blandingen henover den bagte bund. Bag kagen i 1 time ved 180 grader. Efter bagning nedkøles kagen i den slukkede ovn. Ovnlågen skal hertil stå på klem.
Step 4
100 g sukker – 1 spsk. smør – 200 g piskefløde – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce
Fordel sukker på en pande med slip-let overflade. Opvarm panden ved medium varme, indtil sukkeret smelter. Det er vigtigt ikke at røre i sukkeret, mens det smelter. Tilsæt smør og bland det godt sammen med et piskeris af silikone. Hæld langsomt piskefløde og sojasauce i og rør konstant. Kog i 2-3 minutter, indtil det tykner.
Step 5
100 g hasselnødder
Hæld karamellen over den afkølede cheesecake og pynt med hasselnødder.
Springformen skal gerne have en størrelse på 18-20 cm i diameter.
Opskrifts-ID: 1166
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide