Upside-down-kage med appelsin
Lækker appelsinkage med bagte appelsiner og pekannødder samt en sød-salt blanding af honning, sojasauce og appelsinskal. I denne upside-down-kage karamelliserer fyldet, så det næsten smelter i munden.
Fremgangsmåde
Step 1
2 æbler – 80 g pekannødder – 3 spsk. honning – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 1 appelsin (revet skal)
Forvarm ovnen til 180 grader. Skær æblerne i både. Bland pekannødderne med honning, sojasauce og appelsinskal. Fór en springform (ca. 18 cm i diameter) med bagepapir og hæld nu blandingen med pekannødder ned i bunden sammen med æblerne.
Step 2
150 g hvedemel – 70 g havremel – 50 g sukker – 1 tsk. bagepulver – ½ tsk. natron – 150 ml appelsinsaft – 50 g fløde – 90 ml rapsolie – 1 æg
Bland alle de tørre ingredienser i en skål, og bland de resterende ingredienser i en anden skål. Bland det hele sammen og hæld dejen ud over nøddeblandingen og æblerne. Bag kagen i 35-40 minutter (indtil en kniv eller tandstikker kan stikkes i kagen og tages op igen uden at dej hænger ved) ved 180 grader.
Step 3
Stil kagen på en bagerist, så den kan køle af. Fjern springformens ring og vend kagen om på et fad, så bunden nu vender opad. Fjern forsigtigt bagepapiret fra bunden, der nu vender opad.
Tip:
Du kan erstatte fløden med græsk yoghurt eller 50 ml appelsinsaft.
Opskrifts-ID: 1165
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide