Upside-down-kage med appelsin

Samlet tid 50 min.
10 min. Arbejdstid
40 min. Tilberedningstid

Lækker appelsinkage med bagte appelsiner og pekannødder samt en sød-salt blanding af honning, sojasauce og appelsinskal. I denne upside-down-kage karamelliserer fyldet, så det næsten smelter i munden.

Ingredienser

8 Portioner
2 
æbler
80 g
pekannødder
3 spsk.
honning
1 
appelsin (revet skal)
150 g
hvedemel
70 g
havremel
50 g
sukker
1 tsk.
bagepulver
 ½ tsk.
natron
150 ml
appelsinsaft
50 g
fløde
90 ml
rapsolie
1 
æg
Næringsindhold: 1699 kJ  /  406 kcal
22 g Fedt
7 g Protein
45 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

2  æbler – 80 g pekannødder – 3 spsk. honning – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1  appelsin (revet skal)

Forvarm ovnen til 180 grader. Skær æblerne i både. Bland pekannødderne med honning, sojasauce og appelsinskal. Fór en springform (ca. 18 cm i diameter) med bagepapir og hæld nu blandingen med pekannødder ned i bunden sammen med æblerne.

Step 2

150 g hvedemel – 70 g havremel – 50 g sukker – 1 tsk. bagepulver –  ½ tsk. natron – 150 ml appelsinsaft – 50 g fløde – 90 ml rapsolie – 1  æg

Bland alle de tørre ingredienser i en skål, og bland de resterende ingredienser i en anden skål. Bland det hele sammen og hæld dejen ud over nøddeblandingen og æblerne. Bag kagen i 35-40 minutter (indtil en kniv eller tandstikker kan stikkes i kagen og tages op igen uden at dej hænger ved) ved 180 grader.

Step 3

Stil kagen på en bagerist, så den kan køle af. Fjern springformens ring og vend kagen om på et fad, så bunden nu vender opad. Fjern forsigtigt bagepapiret fra bunden, der nu vender opad.

Tip:

Du kan erstatte fløden med græsk yoghurt eller 50 ml appelsinsaft.

Opskrifts-ID: 1165

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

2  æbler – 80 g pekannødder – 3 spsk. honning – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1  appelsin (revet skal)

Forvarm ovnen til 180 grader. Skær æblerne i både. Bland pekannødderne med honning, sojasauce og appelsinskal. Fór en springform (ca. 18 cm i diameter) med bagepapir og hæld nu blandingen med pekannødder ned i bunden sammen med æblerne.

150 g hvedemel – 70 g havremel – 50 g sukker – 1 tsk. bagepulver –  ½ tsk. natron – 150 ml appelsinsaft – 50 g fløde – 90 ml rapsolie – 1  æg

Bland alle de tørre ingredienser i en skål, og bland de resterende ingredienser i en anden skål. Bland det hele sammen og hæld dejen ud over nøddeblandingen og æblerne. Bag kagen i 35-40 minutter (indtil en kniv eller tandstikker kan stikkes i kagen og tages op igen uden at dej hænger ved) ved 180 grader.

Stil kagen på en bagerist, så den kan køle af. Fjern springformens ring og vend kagen om på et fad, så bunden nu vender opad. Fjern forsigtigt bagepapiret fra bunden, der nu vender opad.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.