Marengs med kastanjecreme
Sødmen fra de sprøde marengs passer perfekt sammen med den cremede, smagfulde kastanjemousse, der er lavet med naturligt brygget sojasauce fra Kikkoman. Tilsæt lidt knasende nødder og nyd den himmelske smag.
Ingredienser
Marengs:
Kastanjecreme:
Derudover:
Fremgangsmåde
Step 1
4 æggehvider – 200 g bagesukker – 1 tsk. kartoffelstivelse – 1 tsk. citronsaft – 1 nip salt
Hæld æggehviderne i en skål. Pisk dem indtil de danner toppe, og tilsæt derpå 1 tsk. sukker ad gangen.
Når al sukker er tilføjet, og marengsen er pisket, blandes citronsaft og kartoffelstivelse i. Bland det kort sammen.
Hæld blandingen på en sprøjtepose og sprøjt små reder ud på en ovnplade med bagepapir. Sæt dem i en forvarmet ovn på 160 grader og sænk derefter temperaturen til 100 grader med det samme. Bag marengsene i 1 time.
Step 2
400 g rå kastanjer – 40 ml rom – 1 vaniljestang – 400 ml mælk – 2 spsk. flormelis – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce
Rids kastanjerne med en skarp kniv. Hæld kogende vand over dem og kog dem i 20 minutter. Tag dem op af vandet, lad dem køle af og pil dem.
Hæld de skrællede kastanjer tilbage i gryden. Tilsæt mælk, en spiseskefuld flormelis og vaniljekorn og kog, indtil kastanjerne er møre. Hæld det hele over i en blender, tilsæt rom og sojasauce og blend det til en jævn creme.
Step 3
250 ml `double cream´ piskefløde – 1 tsk. flormelis – 10 g mælkechokolade, revet – 2 spsk. hakkede pekannødder
Pisk fløden med flormelis, indtil den danner små toppe.
Læg en skefuld kastanjecreme i midten af hver marengs-rede og derefter lidt flødeskum ovenpå. Drys med revet chokolade og hakkede pekannødder.
Tip:
Du kan også anvende kogte kastanjer, der købes klar til brug.
Opskrifts-ID: 1167
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide