Marengs med kastanjecreme

Samlet tid 90 min.
30 min. Arbejdstid
60 min. Tilberedningstid

Sødmen fra de sprøde marengs passer perfekt sammen med den cremede, smagfulde kastanjemousse, der er lavet med naturligt brygget sojasauce fra Kikkoman. Tilsæt lidt knasende nødder og nyd den himmelske smag.

Ingredienser

6 Portioner

Marengs:

4 
æggehvider
200 g
bagesukker
1 tsk.
kartoffelstivelse
1 tsk.
citronsaft
1 nip
salt

Kastanjecreme:

400 g
rå kastanjer
40 ml
rom
1 
vaniljestang
400 ml
mælk
2 spsk.
flormelis

Derudover:

250 ml
`double cream´ piskefløde
1 tsk.
flormelis
10 g
mælkechokolade, revet
2 spsk.
hakkede pekannødder
Næringsindhold: 2812 kJ  /  672 kcal
19 g Fedt
9 g Protein
60 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

4  æggehvider – 200 g bagesukker – 1 tsk. kartoffelstivelse – 1 tsk. citronsaft – 1 nip salt

Hæld æggehviderne i en skål. Pisk dem indtil de danner toppe, og tilsæt derpå 1 tsk. sukker ad gangen. 
Når al sukker er tilføjet, og marengsen er pisket, blandes citronsaft og kartoffelstivelse i. Bland det kort sammen. 
 
Hæld blandingen på en sprøjtepose og sprøjt små reder ud på en ovnplade med bagepapir. Sæt dem i en forvarmet ovn på 160 grader og sænk derefter temperaturen til 100 grader med det samme. Bag marengsene i 1 time.

Step 2

400 g rå kastanjer – 40 ml rom – 1  vaniljestang – 400 ml mælk – 2 spsk. flormelis – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Rids kastanjerne med en skarp kniv. Hæld kogende vand over dem og kog dem i 20 minutter. Tag dem op af vandet, lad dem køle af og pil dem.  
 
Hæld de skrællede kastanjer tilbage i gryden. Tilsæt mælk, en spiseskefuld flormelis og vaniljekorn og kog, indtil kastanjerne er møre. Hæld det hele over i en blender, tilsæt rom og sojasauce og blend det til en jævn creme.

Step 3

250 ml `double cream´ piskefløde – 1 tsk. flormelis – 10 g mælkechokolade, revet – 2 spsk. hakkede pekannødder

Pisk fløden med flormelis, indtil den danner små toppe. 
 
Læg en skefuld kastanjecreme i midten af hver marengs-rede og derefter lidt flødeskum ovenpå. Drys med revet chokolade og hakkede pekannødder.

Tip:

Du kan også anvende kogte kastanjer, der købes klar til brug.

Opskrifts-ID: 1167

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

4  æggehvider – 200 g bagesukker – 1 tsk. kartoffelstivelse – 1 tsk. citronsaft – 1 nip salt

Hæld æggehviderne i en skål. Pisk dem indtil de danner toppe, og tilsæt derpå 1 tsk. sukker ad gangen. 
Når al sukker er tilføjet, og marengsen er pisket, blandes citronsaft og kartoffelstivelse i. Bland det kort sammen. 
 
Hæld blandingen på en sprøjtepose og sprøjt små reder ud på en ovnplade med bagepapir. Sæt dem i en forvarmet ovn på 160 grader og sænk derefter temperaturen til 100 grader med det samme. Bag marengsene i 1 time.

400 g rå kastanjer – 40 ml rom – 1  vaniljestang – 400 ml mælk – 2 spsk. flormelis – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Rids kastanjerne med en skarp kniv. Hæld kogende vand over dem og kog dem i 20 minutter. Tag dem op af vandet, lad dem køle af og pil dem.  
 
Hæld de skrællede kastanjer tilbage i gryden. Tilsæt mælk, en spiseskefuld flormelis og vaniljekorn og kog, indtil kastanjerne er møre. Hæld det hele over i en blender, tilsæt rom og sojasauce og blend det til en jævn creme.

250 ml `double cream´ piskefløde – 1 tsk. flormelis – 10 g mælkechokolade, revet – 2 spsk. hakkede pekannødder

Pisk fløden med flormelis, indtil den danner små toppe. 
 
Læg en skefuld kastanjecreme i midten af hver marengs-rede og derefter lidt flødeskum ovenpå. Drys med revet chokolade og hakkede pekannødder.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.