Svampe-carbonara

Samlet tid 30 min.
30 min. Arbejdstid

Ingredienser

4 Portioner
350 g
spaghetti
2 spsk.
olivenolie
2 
bananskalotteløg, fint hakket
25 g
smør
500 g
blandede svampe (her har vi brugt en blanding af brune champignoner og shiitakesvampe), skåret i skiver
2 
store fed hvidløg, presset
6 
timiankviste (bladene plukkes af og hakkes)
3 
store æg
100 g
parmesanost, fint revet (eller vegetarisk hård ost)
1 
lille bundt glatbladet persille, groft hakket
Næringsindhold: 2468 kJ  /  587 kcal
23,8 g Fedt
28 g Protein
68,6 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Bring en stor gryde med vand tilsat salt i kog, og kog pastaen efter anvisningen på pakken.

Step 2

Mens pastaen koger: Varm olivenolien op på en stor pande med høj kant, og damp skalotteløgene i olien med et nip salt i 5 minutter, til de er bløde. Tilsæt smørret og de blandede svampe, og svits dem ved høj varme, til de er gyldne. Tilsæt hvidløg, timian og krydderier, og lad det hele snurre i et minut. Tilsæt sojasaucen, og lad retten simre videre, til hvidløgene er klare. Stil 2 spsk. svampe til side til pynt.

Step 3

Rør æggene og parmesanosten (tag lidt parmesanost fra til pynt) sammen i en lille skål, og krydr godt med salt og peber.

Step 4

Hæld vandet fra pastaen, og gem noget af kogevandet. Lad pastaen dryppe af, og kom den derefter straks på panden med svampene. Tilsæt samtidig æggemassen og lidt af pastavandet, og bland det hele sammen, til saucen er jævnt fordelt, men ikke så længe, at saucen begynder at stivne. Tilsæt efter behov lidt mere pastavand, så retten bliver lækker og cremet. Vend persillen i, og fordel retten på 4 tallerkener. Pynt med resten af svampene og osten, og server carbonaraen varm.

Opskrifts-ID: 209

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Bring en stor gryde med vand tilsat salt i kog, og kog pastaen efter anvisningen på pakken.

Mens pastaen koger: Varm olivenolien op på en stor pande med høj kant, og damp skalotteløgene i olien med et nip salt i 5 minutter, til de er bløde. Tilsæt smørret og de blandede svampe, og svits dem ved høj varme, til de er gyldne. Tilsæt hvidløg, timian og krydderier, og lad det hele snurre i et minut. Tilsæt sojasaucen, og lad retten simre videre, til hvidløgene er klare. Stil 2 spsk. svampe til side til pynt.

Rør æggene og parmesanosten (tag lidt parmesanost fra til pynt) sammen i en lille skål, og krydr godt med salt og peber.

Hæld vandet fra pastaen, og gem noget af kogevandet. Lad pastaen dryppe af, og kom den derefter straks på panden med svampene. Tilsæt samtidig æggemassen og lidt af pastavandet, og bland det hele sammen, til saucen er jævnt fordelt, men ikke så længe, at saucen begynder at stivne. Tilsæt efter behov lidt mere pastavand, så retten bliver lækker og cremet. Vend persillen i, og fordel retten på 4 tallerkener. Pynt med resten af svampene og osten, og server carbonaraen varm.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.