Søg
Filter
Svampe-carbonara
Bookmark
22 af 411

Svampe-carbonara

Svampe-carbonara
Samlet tid 30 min.
Tilberedningstid: 30 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 2468 kJ / 587 kcal
Fedt: 23.8 g
Protein: 28 g
Kulhydrat: 68.6 g
Mættet fedt: 10.2 g
Kostfiber: 6 g
Total sukker: 3.5 g
Natrium: 3.5 g

Ingredienser for 4 portion(er)

  • 350 g spaghetti
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 bananskalotteløg, fint hakket
  • 25 g smør
  • 500 g blandede svampe (her har vi brugt en blanding af brune champignoner og shiitakesvampe), skåret i skiver
  • 2 store fed hvidløg, presset
  • 6 timiankviste (bladene plukkes af og hakkes)
  • 4 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce 
  • 3 store æg
  • 100 g parmesanost, fint revet (eller vegetarisk hård ost)
  • 1 lille bundt glatbladet persille, groft hakket

Forberedelse

Bring en stor gryde med vand tilsat salt i kog, og kog pastaen efter anvisningen på pakken.

Mens pastaen koger: Varm olivenolien op på en stor pande med høj kant, og damp skalotteløgene i olien med et nip salt i 5 minutter, til de er bløde. Tilsæt smørret og de blandede svampe, og svits dem ved høj varme, til de er gyldne. Tilsæt hvidløg, timian og krydderier, og lad det hele snurre i et minut. Tilsæt sojasaucen, og lad retten simre videre, til hvidløgene er klare. Stil 2 spsk. svampe til side til pynt.

Rør æggene og parmesanosten (tag lidt parmesanost fra til pynt) sammen i en lille skål, og krydr godt med salt og peber.

Hæld vandet fra pastaen, og gem noget af kogevandet. Lad pastaen dryppe af, og kom den derefter straks på panden med svampene. Tilsæt samtidig æggemassen og lidt af pastavandet, og bland det hele sammen, til saucen er jævnt fordelt, men ikke så længe, at saucen begynder at stivne. Tilsæt efter behov lidt mere pastavand, så retten bliver lækker og cremet. Vend persillen i, og fordel retten på 4 tallerkener. Pynt med resten af svampene og osten, og server carbonaraen varm.

Brugte produkter i denne opskrift

Samlet tid 30 min.
Tilberedningstid: 30 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 2468 kJ / 587 kcal
Fedt: 23.8 g
Protein: 28 g
Kulhydrat: 68.6 g
Mættet fedt: 10.2 g
Kostfiber: 6 g
Total sukker: 3.5 g
Natrium: 3.5 g

Ingredienser for 4 portion(er)

  • 350 g spaghetti
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 bananskalotteløg, fint hakket
  • 25 g smør
  • 500 g blandede svampe (her har vi brugt en blanding af brune champignoner og shiitakesvampe), skåret i skiver
  • 2 store fed hvidløg, presset
  • 6 timiankviste (bladene plukkes af og hakkes)
  • 4 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce 
  • 3 store æg
  • 100 g parmesanost, fint revet (eller vegetarisk hård ost)
  • 1 lille bundt glatbladet persille, groft hakket