

Vinterstrudel med rødbede og æble
Jag vinterkulden bort med denne varmende strudel med rødbede og æble og den delikate sauce med et japansk islæt. Rødbedens jordagtige smag og æblets sødme er i perfekt balance og giver en behagelig fornemmelse i maven.
Fremgangsmåde
Step 1

30 ml rapsolie – 150 g hvedemel – 1 tsk. riseddike – 30 ml vand
Bland ingredienserne til dejen sammen med halvdelen af olien, og ælt det hele i 10 minutter i hånden eller 3 minutter i en røremaskine. Efter æltningen formes dejen til en kugle. Den lægges i en skål, og resten af olien hældes over dejen. Dæk skålen til, og lad dejen hvile i 30 minutter.
Step 2

1 kogt rødbede – 1 æble – 40 g rosiner – 40 g smør – 40 ml Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil – 30 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 1 nip kanel – 1 nip kardemomme – 1 spsk. vaniljeekstrakt – 1 tsk. ingefær – 40 g semulje
Riv rødbeden groft. Vask æblet, og skær det i tynde skiver. Bland æble med rosiner, og steg begge dele i opvarmet smør på en pande i 10 minutter.
I en anden skål blandes Kikkoman krydderi i mirin-stil sammen med Kikkoman sojasauce, kanel, kardemomme, vaniljeekstrakt og hakket ingefær. Hæld det over den stegte frugt, og bland det godt sammen. Tilsæt semulje og rødbede til blandingen.
Step 3

1 æg
Pisk ægget. Rul dejen fra step 1 tyndt ud. Spred fyldet fra step 2 ovenpå dejen, rul den sammen omkring fyldet, og pensl med det sammenpiskede æg. Bag bagværket ved 190°C i 30 minutter.
Step 4

20 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 60 ml honning – 30 ml Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil – 20 ml sake
Hæld ingredienserne i en gryde, og kog blandingen op i 5 minutter.
Skær den færdige strudel i 4 stykker (2 skiver per portion). Server skiverne på en tallerken og hæld saucen over.
Opskrifts-ID: 1377
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide