Vinterstrudel med rødbede og æble
Vinterstrudel med rødbede og æble

Vinterstrudel med rødbede og æble

4,7 3 Bedømmelse
Samlet tid85 min.
15 min.Arbejdstid
40 min.Tilberedningstid
30 min.Hævetid

Jag vinterkulden bort med denne varmende strudel med rødbede og æble og den delikate sauce med et japansk islæt. Rødbedens jordagtige smag og æblets sødme er i perfekt balance og giver en behagelig fornemmelse i maven.

Ingredienser

2 Portioner

Kage:

30 ml
rapsolie
150 g
hvedemel
1 tsk.
riseddike
30 ml
vand
1 
æg

Fyld:

40 g
smør
40 g
semulje
1 
æble
1 
kogt rødbede
1 nip
kanel
1 spsk.
vaniljeekstrakt
1 nip
kardemomme
40 g
rosiner
1 tsk.
ingefær

Sauce:

60 ml
honning
20 ml
sake
Næringsindhold:4048 kJ / 967 kcal
38,7 gFedt
20 gProtein
134,9 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

30 ml rapsolie – 150 g hvedemel – 1 tsk. riseddike – 30 ml vand

Bland ingredienserne til dejen sammen med halvdelen af olien, og ælt det hele i 10 minutter i hånden eller 3 minutter i en røremaskine. Efter æltningen formes dejen til en kugle. Den lægges i en skål, og resten af olien hældes over dejen. Dæk skålen til, og lad dejen hvile i 30 minutter. 

Step 2

1  kogt rødbede – 1  æble – 40 g rosiner – 40 g smør – 40 ml Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil30 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 nip kanel – 1 nip kardemomme – 1 spsk. vaniljeekstrakt – 1 tsk. ingefær – 40 g semulje

Riv rødbeden groft. Vask æblet, og skær det i tynde skiver. Bland æble med rosiner, og steg begge dele i opvarmet smør på en pande i 10 minutter. 
I en anden skål blandes Kikkoman krydderi i mirin-stil sammen med Kikkoman sojasauce, kanel, kardemomme, vaniljeekstrakt og hakket ingefær. Hæld det over den stegte frugt, og bland det godt sammen. Tilsæt semulje og rødbede til blandingen. 

Step 3

1  æg

Pisk ægget. Rul dejen fra step 1 tyndt ud. Spred fyldet fra step 2 ovenpå dejen, rul den sammen omkring fyldet, og pensl med det sammenpiskede æg. Bag bagværket ved 190°C i 30 minutter.

Step 4

20 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce60 ml honning – 30 ml Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil20 ml sake

Hæld ingredienserne i en gryde, og kog blandingen op i 5 minutter. 
Skær den færdige strudel i 4 stykker (2 skiver per portion). Server skiverne på en tallerken og hæld saucen over.  

Opskrifts-ID: 1377

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

30 ml rapsolie – 150 g hvedemel – 1 tsk. riseddike – 30 ml vand

Bland ingredienserne til dejen sammen med halvdelen af olien, og ælt det hele i 10 minutter i hånden eller 3 minutter i en røremaskine. Efter æltningen formes dejen til en kugle. Den lægges i en skål, og resten af olien hældes over dejen. Dæk skålen til, og lad dejen hvile i 30 minutter. 

1 kogt rødbede – 1 æble – 40 g rosiner – 40 g smør – 40 ml Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil30 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 nip kanel – 1 nip kardemomme – 1 spsk. vaniljeekstrakt – 1 tsk. ingefær – 40 g semulje

Riv rødbeden groft. Vask æblet, og skær det i tynde skiver. Bland æble med rosiner, og steg begge dele i opvarmet smør på en pande i 10 minutter. 
I en anden skål blandes Kikkoman krydderi i mirin-stil sammen med Kikkoman sojasauce, kanel, kardemomme, vaniljeekstrakt og hakket ingefær. Hæld det over den stegte frugt, og bland det godt sammen. Tilsæt semulje og rødbede til blandingen. 

1 æg

Pisk ægget. Rul dejen fra step 1 tyndt ud. Spred fyldet fra step 2 ovenpå dejen, rul den sammen omkring fyldet, og pensl med det sammenpiskede æg. Bag bagværket ved 190°C i 30 minutter.

20 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce60 ml honning – 30 ml Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil20 ml sake

Hæld ingredienserne i en gryde, og kog blandingen op i 5 minutter. 
Skær den færdige strudel i 4 stykker (2 skiver per portion). Server skiverne på en tallerken og hæld saucen over.  

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.