Varm salat med bagte grøntsager og valnødder

Samlet tid 35 min.
15 min. Arbejdstid
20 min. Tilberedningstid

Denne sunde salat med rodfrugter er perfekt til både efterår og vinter. Kombinationen af de varme grøntsager, karamelliserede valnødder, kold blåskimmelost og salat er en sand smagsoplevelse!

Ingredienser

2 Portioner
8 
gulerødder
4 
pastinakker
4 
forårsløg
 ½ 
hvidløgsknold
2 spsk.
olivenolie
2 spsk.
frisk timian
1 
kvist rosmarin
70 g
valnødder
2 spsk.
honning
2 nip
peber
1 
romainesalat
70 g
blåskimmelost
Næringsindhold: 3558 kJ  /  850 kcal
46 g Fedt
27 g Protein
63 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

8  gulerødder – 4  pastinakker – 4  forårsløg –  ½  hvidløgsknold – 2 spsk. olivenolie – 4 spsk. Kikkoman Teriyaki Marinade2 spsk. frisk timian – 1  kvist rosmarin

Forvarm ovnen til 190 grader. Halvér gulerødder, pastinakker og forårsløg på den lange side og skræl hvidløget. Ryst det hele sammen med olivenolie og teriyaki-marinade. Hæld det hele ud i et ovnfast fad med bagepapir, drys med de hakkede krydderurter og bag det hele i 20 minutter. Når rodfrugterne er færdigtilberedte, skal de køles let af.

Step 2

70 g valnødder – 2 spsk. honning – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce2 nip peber

Salatbladene fra romainesalaten lægges i en skål, og de let afkølede, ristede grøntsager lægges ovenpå. Valnødderne drysses henover, og til sidst drysses den hakkede blåskimmelost henover salaten. Så er salaten klar til servering.

Step 3

1  romainesalat – 70 g blåskimmelost

Salatbladene fra romainesalaten lægges i en skål, og de let afkølede, ristede grøntsager lægges ovenpå. Valnødderne drysses henover, og til sidst drysses den hakkede blåskimmelost henover salaten. Så er salaten klar til servering.

Du kan også bruge andre grøntsager, såsom multifarvede gulerødder, rødbeder eller skorzonerrod i salaten. De tilberedes sammen med resten af grøntsagerne.

Opskrifts-ID: 1151

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

8  gulerødder – 4  pastinakker – 4  forårsløg –  ½  hvidløgsknold – 2 spsk. olivenolie – 4 spsk. Kikkoman Teriyaki Marinade2 spsk. frisk timian – 1  kvist rosmarin

Forvarm ovnen til 190 grader. Halvér gulerødder, pastinakker og forårsløg på den lange side og skræl hvidløget. Ryst det hele sammen med olivenolie og teriyaki-marinade. Hæld det hele ud i et ovnfast fad med bagepapir, drys med de hakkede krydderurter og bag det hele i 20 minutter. Når rodfrugterne er færdigtilberedte, skal de køles let af.

70 g valnødder – 2 spsk. honning – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce2 nip peber

Salatbladene fra romainesalaten lægges i en skål, og de let afkølede, ristede grøntsager lægges ovenpå. Valnødderne drysses henover, og til sidst drysses den hakkede blåskimmelost henover salaten. Så er salaten klar til servering.

1  romainesalat – 70 g blåskimmelost

Salatbladene fra romainesalaten lægges i en skål, og de let afkølede, ristede grøntsager lægges ovenpå. Valnødderne drysses henover, og til sidst drysses den hakkede blåskimmelost henover salaten. Så er salaten klar til servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.