Varm salat med bagte grøntsager og valnødder
Denne sunde salat med rodfrugter er perfekt til både efterår og vinter. Kombinationen af de varme grøntsager, karamelliserede valnødder, kold blåskimmelost og salat er en sand smagsoplevelse!
Fremgangsmåde
Step 1
8 gulerødder – 4 pastinakker – 4 forårsløg – ½ hvidløgsknold – 2 spsk. olivenolie – 4 spsk. Kikkoman Teriyaki Marinade – 2 spsk. frisk timian – 1 kvist rosmarin
Forvarm ovnen til 190 grader. Halvér gulerødder, pastinakker og forårsløg på den lange side og skræl hvidløget. Ryst det hele sammen med olivenolie og teriyaki-marinade. Hæld det hele ud i et ovnfast fad med bagepapir, drys med de hakkede krydderurter og bag det hele i 20 minutter. Når rodfrugterne er færdigtilberedte, skal de køles let af.
Step 2
70 g valnødder – 2 spsk. honning – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 2 nip peber
Salatbladene fra romainesalaten lægges i en skål, og de let afkølede, ristede grøntsager lægges ovenpå. Valnødderne drysses henover, og til sidst drysses den hakkede blåskimmelost henover salaten. Så er salaten klar til servering.
Step 3
1 romainesalat – 70 g blåskimmelost
Salatbladene fra romainesalaten lægges i en skål, og de let afkølede, ristede grøntsager lægges ovenpå. Valnødderne drysses henover, og til sidst drysses den hakkede blåskimmelost henover salaten. Så er salaten klar til servering.
Du kan også bruge andre grøntsager, såsom multifarvede gulerødder, rødbeder eller skorzonerrod i salaten. De tilberedes sammen med resten af grøntsagerne.
Opskrifts-ID: 1151
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide