Varm mirin-kylling og græskarsalat
Varm mirin-kylling og græskarsalat

Varm mirin-kylling og græskarsalat

Samlet tid50 min.
15 min.Arbejdstid
10 min.Marineringstid
25 min.Tilberedningstid

En nem salatopskrift med sprød salat kombineret med ovnstegte græskar- eller squashstykker, cherrytomater og mini-agurker. Toppet med stegte marinerede kyllingestrimler og en dressing af Kikkoman mirin og ristet sesamolie.

Ingredienser

4 Portioner
400 g
græskar (f.eks. Hokkaido)
4 spsk.
olivenolie
 ½ tsk.
rosmarin, hakket
Friskkværnet peber
 ¼ tsk.
timian
400 g
kyllingebryst eller -lår uden skind
200 g
cherrytomater
2 ½ 
miniagurker
150 g
blandede salatblade (på køl)
1 tsk.
sennep
5 ½ spsk.
citronsaft
Næringsindhold:1597 kJ / 380 kcal
16,3 gFedt
26,9 gProtein
29,8 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Forvarm ovnen til 200 °C over-/undervarme (180 °C varmluftsovn). Skyl græskaret, skær kødet i 2 cm store tern og bland det med 2 spsk. olivenolie, rosmarin, 1 spsk. Kikkoman Sojasauce​​​​​​​, peber og 2 spsk. Kikkoman Krydderi i Mirin-stil​​​​​​​. Fordel græskarblandingen i et ovnfast fad eller på en lille bageplade og bag den i en forvarmet ovn i 10-12 minutter.

Step 2

Til marinaden blandes resten af olivenolien, 2 spsk. Kikkoman Sojasauce​​​​​​​, timian, peber og 3 spsk. Kikkoman Krydderi i Mirin-stil​​​​​​​​​​​​​​. Bland kyllingen med marinaden, og sæt den på køl i kort tid.

Step 3

Skyl tomaterne og agurkerne, skær tomaterne i halve og agurkerne i tynde skiver eller stave. Skyl salaten og slyng/dup den tør. 

Step 4

Til dressingen blandes sennep, sesamolie, citronsaft, resten af Kikkoman Sojasauce og peber og smages til med mirin.

Step 5

Steg kyllingen på en non-stick-pande i 5-8 minutter, indtil den er gyldenbrun. 

Step 6

Anret salaten med squash, tomater, agurker og den varme kylling på tallerkener, dryp med dressingen og servér. 

Tips:

 

Brug ristede peberfrugtstykker i stedet for squash.

Hvis du ønsker en vegetarisk løsning, kan du erstatte kyllingen med veganske ristede strimler eller tofu.

Pynt med ristede græskar- eller solsikkekerner.

 

Opskrifts-ID: 1033

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Forvarm ovnen til 200 °C over-/undervarme (180 °C varmluftsovn). Skyl græskaret, skær kødet i 2 cm store tern og bland det med 2 spsk. olivenolie, rosmarin, 1 spsk. Kikkoman Sojasauce​​​​​​​, peber og 2 spsk. Kikkoman Krydderi i Mirin-stil​​​​​​​. Fordel græskarblandingen i et ovnfast fad eller på en lille bageplade og bag den i en forvarmet ovn i 10-12 minutter.

Til marinaden blandes resten af olivenolien, 2 spsk. Kikkoman Sojasauce​​​​​​​, timian, peber og 3 spsk. Kikkoman Krydderi i Mirin-stil​​​​​​​​​​​​​​. Bland kyllingen med marinaden, og sæt den på køl i kort tid.

Skyl tomaterne og agurkerne, skær tomaterne i halve og agurkerne i tynde skiver eller stave. Skyl salaten og slyng/dup den tør. 

Til dressingen blandes sennep, sesamolie, citronsaft, resten af Kikkoman Sojasauce og peber og smages til med mirin.

Steg kyllingen på en non-stick-pande i 5-8 minutter, indtil den er gyldenbrun. 

Anret salaten med squash, tomater, agurker og den varme kylling på tallerkener, dryp med dressingen og servér. 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.