Varm mirin-kylling og græskarsalat
En nem salatopskrift med sprød salat kombineret med ovnstegte græskar- eller squashstykker, cherrytomater og mini-agurker. Toppet med stegte marinerede kyllingestrimler og en dressing af Kikkoman mirin og ristet sesamolie.
Fremgangsmåde
Step 1
Forvarm ovnen til 200 °C over-/undervarme (180 °C varmluftsovn). Skyl græskaret, skær kødet i 2 cm store tern og bland det med 2 spsk. olivenolie, rosmarin, 1 spsk. Kikkoman Sojasauce, peber og 2 spsk. Kikkoman Krydderi i Mirin-stil. Fordel græskarblandingen i et ovnfast fad eller på en lille bageplade og bag den i en forvarmet ovn i 10-12 minutter.
Step 2
Til marinaden blandes resten af olivenolien, 2 spsk. Kikkoman Sojasauce, timian, peber og 3 spsk. Kikkoman Krydderi i Mirin-stil. Bland kyllingen med marinaden, og sæt den på køl i kort tid.
Step 3
Skyl tomaterne og agurkerne, skær tomaterne i halve og agurkerne i tynde skiver eller stave. Skyl salaten og slyng/dup den tør.
Step 4
Til dressingen blandes sennep, sesamolie, citronsaft, resten af Kikkoman Sojasauce og peber og smages til med mirin.
Step 5
Steg kyllingen på en non-stick-pande i 5-8 minutter, indtil den er gyldenbrun.
Step 6
Anret salaten med squash, tomater, agurker og den varme kylling på tallerkener, dryp med dressingen og servér.
Tips:
Brug ristede peberfrugtstykker i stedet for squash.
Hvis du ønsker en vegetarisk løsning, kan du erstatte kyllingen med veganske ristede strimler eller tofu.
Pynt med ristede græskar- eller solsikkekerner.
Opskrifts-ID: 1033
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide