Teriyaki-blomkålsburger med halloumi
Teriyaki-blomkålsburger med halloumi

Teriyaki-blomkålsburger med halloumi

Samlet tid30 min.
10 min.Arbejdstid
20 min.Tilberedningstid

Ingredienser

4 Portioner
2 
mellemstore blomkålshoveder uden blade
3 spsk.
planteolie
2 
røde løg, hver især skåret i 8 både
225 g
halloumi-ost (et helt stykke), skåret i 8 skiver
3 spsk.
let mayonnaise
2 tsk.
sriracha-sauce
Saft af en ½ lime
50 g
rucolasalat
4 
sesamboller
Næringsindhold:2218 kJ / 529 kcal
27,6 gFedt
26,6 gProtein
45,3 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Varm ovnen op til 200 °C (varmluftsovn 180 °C, gas trin 6). Læg alufolie på en bageplade.

Step 2

Skær to blomkålsbøffer ud af midten af hvert blomkålshoved. Sørg for, at stilken holder bøfferne sammen, så du har i alt 4 store bøffer (de mindre rester gemmes til en anden ret). Pensl blomkålsbøfferne med 4 spsk. Teriyaki marinade.

Step 3

Varm 1 spsk. olie op på en stor pande, og steg blomkålsbøfferne på begge sider i 3-4 minutter, til de er godt brune (de kan evt. steges ad flere omgange). Læg derefter blomkålsbøfferne på bagepladen, og bag dem i ovnen i 10 minutter, til de er møre.

Step 4

I mellemtiden varmes endnu en spsk. olie op på panden. Damp de røde løg i olien i 5 minutter, til de begynder at blive bløde. Tilsæt derefter de resterende 2 spsk. Teriyaki marinade, og lad løgene simre videre i 2 minutter, til de er klare. Stil løgene til side, og tør panden af.

Step 5

Wipe out the pan. Add the remaining oil and cook the halloumi slices for 2-3 minutes on each side until golden brown.

Step 6

Combine the mayonnaise with the sriracha and lime juice. Split the buns in half and spread some of the mayonnaise mixture over the bottom halves. Top each with a cauliflower steak, 2 halloumi slices, some of the onion and rocket then add the top of the bun. Serve with chips and salad, if you like.

Opskrifts-ID: 327

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Varm ovnen op til 200 °C (varmluftsovn 180 °C, gas trin 6). Læg alufolie på en bageplade.

Skær to blomkålsbøffer ud af midten af hvert blomkålshoved. Sørg for, at stilken holder bøfferne sammen, så du har i alt 4 store bøffer (de mindre rester gemmes til en anden ret). Pensl blomkålsbøfferne med 4 spsk. Teriyaki marinade.

Varm 1 spsk. olie op på en stor pande, og steg blomkålsbøfferne på begge sider i 3-4 minutter, til de er godt brune (de kan evt. steges ad flere omgange). Læg derefter blomkålsbøfferne på bagepladen, og bag dem i ovnen i 10 minutter, til de er møre.

I mellemtiden varmes endnu en spsk. olie op på panden. Damp de røde løg i olien i 5 minutter, til de begynder at blive bløde. Tilsæt derefter de resterende 2 spsk. Teriyaki marinade, og lad løgene simre videre i 2 minutter, til de er klare. Stil løgene til side, og tør panden af.

Wipe out the pan. Add the remaining oil and cook the halloumi slices for 2-3 minutes on each side until golden brown.

Combine the mayonnaise with the sriracha and lime juice. Split the buns in half and spread some of the mayonnaise mixture over the bottom halves. Top each with a cauliflower steak, 2 halloumi slices, some of the onion and rocket then add the top of the bun. Serve with chips and salad, if you like.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.