Oksekødskofta i fyldig tomat-sojasauce
Oksekødskofta i fyldig tomat-sojasauce

Oksekødskofta i fyldig tomat-sojasauce

Samlet tid 35 min.
20 min. Arbejdstid
15 min. Tilberedningstid

Duftende oksekødskofta, krydret med kanel, spidskommen og friske krydderurter, simret i en syrlig tomatsauce med lime. De serveres med couscous, yoghurt og pinjekerner i en varmende ret, fyldt med mellemøstlig smag.

Ingredienser

2 Portioner
300 g
hakket oksekød
1 
finthakket
1 
fed hvidløg, finthakket
 ½ tsk.
chilipulver
 ½ tsk.
stødt muskatnød
2 spsk.
hakket persille
1 spsk.
hakket mynte
2 spsk.
olivenolie til stegning
250 ml
tomatpassata
1 tsk.
stødt kanel
 ½ tsk.
stødt spidskommen
1 
lime
200 g
couscous eller ris (ukogt)
2 spsk.
yoghurt naturel
20 g
pinjekerner
Næringsindhold:2.300 kJ / 550 kcal
28 gFedt
34 gProtein
38 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

300 g hakket oksekød – 1  finthakket – 1  fed hvidløg, finthakket –  ¼ tsk. chilipulver –  ½ tsk. stødt muskatnød – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 spsk. hakket persille – 1 spsk. hakket mynte – 2 spsk. olivenolie til stegning

Bland løg, hvidløg, chilipulver, muskatnød, Kikkoman sojasauce, persille og mynte i en skål, og bland det med oksekødet i hånden. Form farsen til 6 ovale bøffer. Opvarm olivenolie i en stegepande, og steg bøfferne, indtil de er brunede på alle sider.

Step 2

250 ml tomatpassata – 1 tsk. stødt kanel –  ½ tsk. stødt spidskommen –  ¼ tsk. chilipulver – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Fjern bøfferne fra panden. Tilsæt tomatpassata til panden. Rør kanel, spidskommen, chilipulver og Kikkoman sojasauce i saucen. Læg låg på, og lad det hele simre i 15 minutter.

Step 3

1  lime – 200 g couscous eller ris (ukogt) – 2 spsk. yoghurt naturel – 1 spsk. hakket persille – 20 g pinjekerner

Kog ris eller couscous i henhold til pakkens anvisninger. Riv skallen af limefrugten, og hæld saften fra den ene halvdel i saucen fra step 2, og rør det hele sammen. Læg bøfferne i saucen, læg låg på, og lad det hele simre i 10-15 minutter, så de lunes godt igennem. Server de færdige kofta med en skefuld yoghurt, og drys med persille og pinjenødder. Pynt med limebåde, skåret af den resterende halve lime.

Tip

Du kan tilberede kofta i forvejen og blot opvarme dem inden servering - dette giver dem bare mere smag. Hvis du ønsker en anden udgave, kan du bruge hakket lammekød i stedet for oksekød. Det passer perfekt til tabouleh eller grillede grøntsager.

Opskrifts-ID: 1623

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

300 g hakket oksekød – 1 finthakket – 1 fed hvidløg, finthakket – ¼ tsk. chilipulver – ½ tsk. stødt muskatnød – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 spsk. hakket persille – 1 spsk. hakket mynte – 2 spsk. olivenolie til stegning

Bland løg, hvidløg, chilipulver, muskatnød, Kikkoman sojasauce, persille og mynte i en skål, og bland det med oksekødet i hånden. Form farsen til 6 ovale bøffer. Opvarm olivenolie i en stegepande, og steg bøfferne, indtil de er brunede på alle sider.

250 ml tomatpassata – 1 tsk. stødt kanel – ½ tsk. stødt spidskommen – ¼ tsk. chilipulver – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Fjern bøfferne fra panden. Tilsæt tomatpassata til panden. Rør kanel, spidskommen, chilipulver og Kikkoman sojasauce i saucen. Læg låg på, og lad det hele simre i 15 minutter.

1 lime – 200 g couscous eller ris (ukogt) – 2 spsk. yoghurt naturel – 1 spsk. hakket persille – 20 g pinjekerner

Kog ris eller couscous i henhold til pakkens anvisninger. Riv skallen af limefrugten, og hæld saften fra den ene halvdel i saucen fra step 2, og rør det hele sammen. Læg bøfferne i saucen, læg låg på, og lad det hele simre i 10-15 minutter, så de lunes godt igennem. Server de færdige kofta med en skefuld yoghurt, og drys med persille og pinjenødder. Pynt med limebåde, skåret af den resterende halve lime.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.