

Oksekødskofta i fyldig tomat-sojasauce
Duftende oksekødskofta, krydret med kanel, spidskommen og friske krydderurter, simret i en syrlig tomatsauce med lime. De serveres med couscous, yoghurt og pinjekerner i en varmende ret, fyldt med mellemøstlig smag.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Step 1

300 g hakket oksekød – 1 finthakket – 1 fed hvidløg, finthakket – ¼ tsk. chilipulver – ½ tsk. stødt muskatnød – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 1 spsk. hakket persille – 1 spsk. hakket mynte – 2 spsk. olivenolie til stegning
Bland løg, hvidløg, chilipulver, muskatnød, Kikkoman sojasauce, persille og mynte i en skål, og bland det med oksekødet i hånden. Form farsen til 6 ovale bøffer. Opvarm olivenolie i en stegepande, og steg bøfferne, indtil de er brunede på alle sider.
Step 2

250 ml tomatpassata – 1 tsk. stødt kanel – ½ tsk. stødt spidskommen – ¼ tsk. chilipulver – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce
Fjern bøfferne fra panden. Tilsæt tomatpassata til panden. Rør kanel, spidskommen, chilipulver og Kikkoman sojasauce i saucen. Læg låg på, og lad det hele simre i 15 minutter.
Step 3

1 lime – 200 g couscous eller ris (ukogt) – 2 spsk. yoghurt naturel – 1 spsk. hakket persille – 20 g pinjekerner
Kog ris eller couscous i henhold til pakkens anvisninger. Riv skallen af limefrugten, og hæld saften fra den ene halvdel i saucen fra step 2, og rør det hele sammen. Læg bøfferne i saucen, læg låg på, og lad det hele simre i 10-15 minutter, så de lunes godt igennem. Server de færdige kofta med en skefuld yoghurt, og drys med persille og pinjenødder. Pynt med limebåde, skåret af den resterende halve lime.
Tip
Du kan tilberede kofta i forvejen og blot opvarme dem inden servering - dette giver dem bare mere smag. Hvis du ønsker en anden udgave, kan du bruge hakket lammekød i stedet for oksekød. Det passer perfekt til tabouleh eller grillede grøntsager.
Opskrifts-ID: 1623
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide














