

Bohemeagtig vildtgullasch med svampe
En festlig gryderet med svampe, rodfrugter og tørret frugt, der får dybde af rødvin og Kikkoman sojasauce. Retten serveres med dumplings og er en perfekt fyldig, sød og krydret gullasch, der passer til festlige vintermåltider.
Ingredienser
Gullasch:
Dumplings:
Derudover:
Fremgangsmåde
Step 1

600 g vildtkød i tern – 125 g bacon i tern – 2 spsk. planteolie – 1 rød peberfrugt – 2 gulerødder – 2 pastinakker – 2 løg – 1 fed hvidløg
Opvarm olie i en kasserolle eller tykbundet pande, og brun vildtkødet og bacon i ca. 8-10 minutter. Skær peberfrugt, gulerødder, pastinakker og løg i tern, hak hvidløget fint, og hæld det hele på panden. Steg det hele i 8 minutter under jævnlig omrøring.
Step 2

200 g svampe (f.eks. kantareller, porcini, champignoner) – 10 g tørrede porcini-svampe – 8 svesker – 2 spsk. tomatpuré – 200 ml rødvin – 500 ml vildtbouillon – 6 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – ¼ tsk. kommenfrø (hele eller stødte) – 2 laurbærblade – 4 allehåndebær – 4 enebær
Skær de friske svampe i stykker på 2 cm, læg de tørre porcini i blød, og hak dem. Skær sveskerne i tern på ca. 1 cm, og tilsæt det hele til gullaschen. Steg det hele kort og rør derefter tomatpuréen i. Lad det hele stege i kort tid, og hæld derefter rødvin, vildtbouillon og Kikkoman sojasauce i. Tilsæt kommenfrø, laurbærblade, allehåndebær og enebær, og bring gullaschen i kog. Læg låg på, og lad det simre i 1½ time under jævnlig omrøring.
Step 3

1 skive mørkt brød eller toast – 250 g hvedemel – ½ tsk. salt – 125 ml mælk – ½ frisk gær – ½ tsk. sukker – 1 æggeblomme
Skær brødet i tern. Bland mel, salt, mælk, smuldret gær, sukker og æggeblomme sammen til en glat dej. Fold brødternene i dejen, dæk den til, og lad dejen hæve et varmt sted i ca. 1 time. Form dejen til en lang rulle, og damp den over varmt vand eller i en dampkurv i ca. 20 minutter.
Step 4

1 skive skive mørkt brød – ¼ tsk. friskmalet peber – ¼ tsk. chilipulver – ½ tsk. tørret merian – ¼ bundt bredbladet persille
Fjern skorpen fra brødet, og riv brødet i mindre stykker. Brug det til at tykne gullaschen med, og smag til med peber, chilipulver og merian. Vask og tør persille, og pluk bladene fra stænglerne. Skær dumplingrullen i skiver, anret dem på tallerkener sammen med den færdige gullasch, og pynt med persille inden servering.
Tip
Hjemmelavede spätzle fungerer også godt som tilbehør til denne gullasch.
Opskrifts-ID: 1618
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide














