Bohemeagtig vildtgullasch med svampe
Bohemeagtig vildtgullasch med svampe

Bohemeagtig vildtgullasch med svampe

5 1 Bedømmelse
Samlet tid 2 timer 10 min.
40 min. Arbejdstid
1 time 30 min. Tilberedningstid

En festlig gryderet med svampe, rodfrugter og tørret frugt, der får dybde af rødvin og Kikkoman sojasauce. Retten serveres med dumplings og er en perfekt fyldig, sød og krydret gullasch, der passer til festlige vintermåltider.

Ingredienser

4 Portioner

Gullasch:

600 g
vildtkød i tern
125 g
bacon i tern
2 spsk.
planteolie
1 
peberfrugt
2 
gulerødder
2 
pastinakker
2 
løg
1 
fed hvidløg
200 g
svampe (f.eks. kantareller, porcini, champignoner)
10 g
tørrede porcini-svampe
8 
svesker
2 spsk.
tomatpuré
200 ml
rødvin
500 ml
vildtbouillon
 ¼ tsk.
kommenfrø (hele eller stødte)
2 
laurbærblade
4 
allehåndebær
4 
enebær

Dumplings:

1 skive
skive mørkt brød eller toast
250 g
hvedemel
 ½ tsk.
salt
125 ml
mælk
 ½ 
frisk gær
 ½ tsk.
sukker
1 
æggeblomme

Derudover:

1 skive
skive mørkt brød
 ¼ tsk.
friskmalet peber
 ¼ tsk.
chilipulver
 ½ tsk.
tørret merian
 ¼ bundt
bredbladet persille

Fremgangsmåde

Step 1

600 g vildtkød i tern – 125 g bacon i tern – 2 spsk. planteolie – 1  rød peberfrugt – 2  gulerødder – 2  pastinakker – 2  løg – 1  fed hvidløg

Opvarm olie i en kasserolle eller tykbundet pande, og brun vildtkødet og bacon i ca. 8-10 minutter. Skær peberfrugt, gulerødder, pastinakker og løg i tern, hak hvidløget fint, og hæld det hele på panden. Steg det hele i 8 minutter under jævnlig omrøring.

Step 2

200 g svampe (f.eks. kantareller, porcini, champignoner) – 10 g tørrede porcini-svampe – 8  svesker – 2 spsk. tomatpuré – 200 ml rødvin – 500 ml vildtbouillon – 6 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce ¼ tsk. kommenfrø (hele eller stødte) – 2  laurbærblade – 4  allehåndebær – 4  enebær

Skær de friske svampe i stykker på 2 cm, læg de tørre porcini i blød, og hak dem. Skær sveskerne i tern på ca. 1 cm, og tilsæt det hele til gullaschen. Steg det hele kort og rør derefter tomatpuréen i. Lad det hele stege i kort tid, og hæld derefter rødvin, vildtbouillon og Kikkoman sojasauce i. Tilsæt kommenfrø, laurbærblade, allehåndebær og enebær, og bring gullaschen i kog. Læg låg på, og lad det simre i 1½ time under jævnlig omrøring.

Step 3

1  skive mørkt brød eller toast – 250 g hvedemel –  ½ tsk. salt – 125 ml mælk –  ½  frisk gær –  ½ tsk. sukker – 1  æggeblomme

Skær brødet i tern. Bland mel, salt, mælk, smuldret gær, sukker og æggeblomme sammen til en glat dej. Fold brødternene i dejen, dæk den til, og lad dejen hæve et varmt sted i ca. 1 time. Form dejen til en lang rulle, og damp den over varmt vand eller i en dampkurv i ca. 20 minutter. 

Step 4

1 skive skive mørkt brød –  ¼ tsk. friskmalet peber –  ¼ tsk. chilipulver –  ½ tsk. tørret merian –  ¼ bundt bredbladet persille

Fjern skorpen fra brødet, og riv brødet i mindre stykker. Brug det til at tykne gullaschen med, og smag til med peber, chilipulver og merian. Vask og tør persille, og pluk bladene fra stænglerne. Skær dumplingrullen i skiver, anret dem på tallerkener sammen med den færdige gullasch, og pynt med persille inden servering.

Tip

Hjemmelavede spätzle fungerer også godt som tilbehør til denne gullasch.

Opskrifts-ID: 1618

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

600 g vildtkød i tern – 125 g bacon i tern – 2 spsk. planteolie – 1 rød peberfrugt – 2 gulerødder – 2 pastinakker – 2 løg – 1 fed hvidløg

Opvarm olie i en kasserolle eller tykbundet pande, og brun vildtkødet og bacon i ca. 8-10 minutter. Skær peberfrugt, gulerødder, pastinakker og løg i tern, hak hvidløget fint, og hæld det hele på panden. Steg det hele i 8 minutter under jævnlig omrøring.

200 g svampe (f.eks. kantareller, porcini, champignoner) – 10 g tørrede porcini-svampe – 8 svesker – 2 spsk. tomatpuré – 200 ml rødvin – 500 ml vildtbouillon – 6 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce ¼ tsk. kommenfrø (hele eller stødte) – 2 laurbærblade – 4 allehåndebær – 4 enebær

Skær de friske svampe i stykker på 2 cm, læg de tørre porcini i blød, og hak dem. Skær sveskerne i tern på ca. 1 cm, og tilsæt det hele til gullaschen. Steg det hele kort og rør derefter tomatpuréen i. Lad det hele stege i kort tid, og hæld derefter rødvin, vildtbouillon og Kikkoman sojasauce i. Tilsæt kommenfrø, laurbærblade, allehåndebær og enebær, og bring gullaschen i kog. Læg låg på, og lad det simre i 1½ time under jævnlig omrøring.

1 skive mørkt brød eller toast – 250 g hvedemel – ½ tsk. salt – 125 ml mælk – ½ frisk gær – ½ tsk. sukker – 1 æggeblomme

Skær brødet i tern. Bland mel, salt, mælk, smuldret gær, sukker og æggeblomme sammen til en glat dej. Fold brødternene i dejen, dæk den til, og lad dejen hæve et varmt sted i ca. 1 time. Form dejen til en lang rulle, og damp den over varmt vand eller i en dampkurv i ca. 20 minutter. 

1 skive skive mørkt brød – ¼ tsk. friskmalet peber – ¼ tsk. chilipulver – ½ tsk. tørret merian – ¼ bundt bredbladet persille

Fjern skorpen fra brødet, og riv brødet i mindre stykker. Brug det til at tykne gullaschen med, og smag til med peber, chilipulver og merian. Vask og tør persille, og pluk bladene fra stænglerne. Skær dumplingrullen i skiver, anret dem på tallerkener sammen med den færdige gullasch, og pynt med persille inden servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.