Moong-dal med græskar, mango og kokos
Moong-dal med græskar, mango og kokos

Moong-dal med græskar, mango og kokos

Samlet tid 1 time 29 min.
30 min. Arbejdstid
37 min. Tilberedningstid
2 min. Afkølingstid

Cremede gule linser med butternutsquash, mango og kokosmælk. Retten er let krydret og smagt til med Kikkoman sojasauce med mindre salt. Den serveres med roti, og en slaw af gulerod og ingefær sørger for friskhed og sprødhed.

Ingredienser

2 Portioner

Dal:

150 g
butternutsquash
150 g
gule linser (moong dal)
 ½ tsk.
gurkemeje
350 ml
vand
60 g
skalotteløg, i tern
100 g
rød peberfrugt, i tern
1 spsk.
kokosolie
2 
fed hvidløg, hakket
 ½ tsk.
ingefær, revet
150 ml
kokosmælk
50 g
mango, skåret i store tern
40 g
spinat
1 spsk.
limesaft

Roti:

150 g
fuldkornshvedemel
20 g
ekstra mel til at drysse med
100 ml
lunkent vand
20 g
klaret smør (ghee), smeltet

Slaw af gulerod og ingefær:

150 g
gulerod, groftrevet
1 spsk.
ingefær, hakket
1 tsk.
sorte sennepsfrø
1 spsk.
olie

Pynt:

 ½ tsk.
tørrede chiliflager
Enkelte korianderblade

Fremgangsmåde

Step 1

150 g butternutsquash – 150 g gule linser (moong dal) –  ½ tsk. gurkemeje – 350 ml vand – 60 g skalotteløg, i tern – 100 g rød peberfrugt, i tern – 1 spsk. kokosolie – 2  fed hvidløg, hakket –  ½ tsk. ingefær, revet – 150 ml kokosmælk – 50 g mango, skåret i store tern – 40 g spinat – 1 spsk. limesaft – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt

Skræl græskaren, og skær den i store tern. Kog linserne sammen med græskarternene og gurkemeje i vand i ca. 20 minutter. Steg skalotteløg og rød peberfrugt på en pande i kokosolie i 2-3 minutter. Tilsæt derefter hvidløg og ingefær, og steg i 30 sekunder. Hæld blandingen af linser og græskar på panden, tilsæt kokosmælk, og lad retten simre i 5 minutter. Tilsæt mango og spinat, og kog i yderligere 1-2 minutter. Smag til med limesaft og Kikkoman sojasauce med mindre salt.

Step 2

150 ml fuldkornshvedemel – 20 g ekstra mel til at drysse med – 100 ml lunkent vand – 20 g klaret smør (ghee), smeltet

Bland 150 g fuldkornshvedemel med lunkent vand, og ælt dejen i ca. 5 minutter. Lad dejen hvile i 20 minutter i en skål under et fugtigt klæde eller husholdningsfilm. Del dejen op i 4 portioner, og form dem til bolde. Drys bordpladen let med ekstra mel, inden de rulles ud til tynde rotis. Opvarm pande til mellemhøj varme, og steg hver roti på den tørre pande i 3 minutter på hver side, indtil du kan se gyldne bobler og stegte pletter. Pensl hver side med det smeltede, klarede smør inden servering.

Step 3

150 g gulerod, groftrevet – 1 spsk. ingefær, hakket – 1 tsk. sorte sennepsfrø – 2 spsk. olie – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt ½ tsk. tørrede chiliflager – Enkelte korianderblade

Steg ingefær og sennepsfrø i olie i minimum 20 sekunder. Fjern det derefter fra varmen, og lad det køle af i 2 minutter. Hæld det i den revne gulerod, smag til med Kikkoman sojasauce med mindre salt, og bland det hele godt sammen. Pynt den færdige dal med tørrede chiliflager og korianderblade. Server retten med roti og slaw af ingefær og gulerod.

Opskrifts-ID: 1602

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

150 g butternutsquash – 150 g gule linser (moong dal) – ½ tsk. gurkemeje – 350 ml vand – 60 g skalotteløg, i tern – 100 g rød peberfrugt, i tern – 1 spsk. kokosolie – 2 fed hvidløg, hakket – ½ tsk. ingefær, revet – 150 ml kokosmælk – 50 g mango, skåret i store tern – 40 g spinat – 1 spsk. limesaft – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt

Skræl græskaren, og skær den i store tern. Kog linserne sammen med græskarternene og gurkemeje i vand i ca. 20 minutter. Steg skalotteløg og rød peberfrugt på en pande i kokosolie i 2-3 minutter. Tilsæt derefter hvidløg og ingefær, og steg i 30 sekunder. Hæld blandingen af linser og græskar på panden, tilsæt kokosmælk, og lad retten simre i 5 minutter. Tilsæt mango og spinat, og kog i yderligere 1-2 minutter. Smag til med limesaft og Kikkoman sojasauce med mindre salt.

150 ml fuldkornshvedemel – 20 g ekstra mel til at drysse med – 100 ml lunkent vand – 20 g klaret smør (ghee), smeltet

Bland 150 g fuldkornshvedemel med lunkent vand, og ælt dejen i ca. 5 minutter. Lad dejen hvile i 20 minutter i en skål under et fugtigt klæde eller husholdningsfilm. Del dejen op i 4 portioner, og form dem til bolde. Drys bordpladen let med ekstra mel, inden de rulles ud til tynde rotis. Opvarm pande til mellemhøj varme, og steg hver roti på den tørre pande i 3 minutter på hver side, indtil du kan se gyldne bobler og stegte pletter. Pensl hver side med det smeltede, klarede smør inden servering.

150 g gulerod, groftrevet – 1 spsk. ingefær, hakket – 1 tsk. sorte sennepsfrø – 2 spsk. olie – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt ½ tsk. tørrede chiliflager – Enkelte korianderblade

Steg ingefær og sennepsfrø i olie i minimum 20 sekunder. Fjern det derefter fra varmen, og lad det køle af i 2 minutter. Hæld det i den revne gulerod, smag til med Kikkoman sojasauce med mindre salt, og bland det hele godt sammen. Pynt den færdige dal med tørrede chiliflager og korianderblade. Server retten med roti og slaw af ingefær og gulerod.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.