

Røget chana dal med aubergine
Chana dal simret med aubergine og ristet hvidløg, smagt til med jordagtige, røgede krydderier og Kikkoman sojasauce. Retten serveres med frisk hvidløgsnaan og koriander.
Ingredienser
Dal:
Naan:
Derudover:
Næringsindhold:
3.631 kJ / 868 kcalFremgangsmåde
Step 1

1 helt hvidløg – 1 spsk. planteolie – 150 g chana dal (afskallede kikærter) – 600 ml grøntsagsbouillon – 40 g rødløg, skåret i tynde strimler – 200 g aubergine, skåret i mellemstore tern – 1 spsk. klaret smør (ghee) – ½ tsk. spidskommenfrø – ½ tsk. stødt gurkemeje – ½ tsk. korianderfrø – ½ tsk. røget, sød paprika – 1 laurbærblad
Skær toppen af det hele hvidløg af, så de små fed kommer til syne. Pensl med olie, og bag det i ovnen i ca. 30 minutter (180°C). Kog de afskallede kikærter (chana dal) i grøntsagsbouillonen i 40 minutter. Steg løg og aubergine i klaret smør på en pande i 5 minutter, indtil de er gyldne, og mos derefter det bagte hvidløg på panden. Tilsæt spidskommen, gurkemeje, korianderfrø, røget paprika og laurbærblad, og steg i 10-15 sekunder for at frigive aromaen.
Step 2

200 ml tomatpassata – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce
Tilsæt tomatpassata til grøntsagerne fra step 1, smag til med Kikkoman sojasauce, og lad det hele simre i 5 minutter.
Step 3

200 g hvedemel – 20 g ekstra mel til at drysse med – ½ tsk. bagepulver – ½ tsk. natron – 40 ml mælk, lunt – 75 g yoghurt naturel
Bland 200 g mel med bagepulver og natron i en stor skål. Hæld den lunkne mælk i lidt efter lidt, og rør det sammen til en dej. Tilsæt derefter yoghurten. Ælt dejen i 5 minutter, indtil den er glat og elastisk. Dæk den med et fugtigt klæde eller husholdningsfilm, og lad den hvile et lunt sted i 20 minutter. Del dejen op i 4 portioner, og rul hver portion til et tyndt, ovalt fladbrød med en tykkelse på 3-4 mm. Drys med de resterende 20 g mel.
Step 4

2 fed hvidløg, hakket – 40 g klaret smør (ghee) – 1 tsk. koriander, hakket – 40 g rødløg – Frisk koriander
Opvarm en pande til middelhøj varme, og tilbered hvert fladbrød på den tørre pande i 2 minutter på hver side, indtil det har gyldne bobler og stegte pletter. Smelt det klarede smør i en lille gryde, og tilsæt hakket hvidløg og koriander. Skær løget i ringe. Pensl det bagte naanbrød med hvidløgssmørret, og server det med den færdige dal og løg. Pynt med frisk koriander.
Opskrifts-ID: 1601
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide





















