Røget chana dal med aubergine
Røget chana dal med aubergine

Røget chana dal med aubergine

Samlet tid 1 time 25 min.
20 min. Arbejdstid
45 min. Tilberedningstid
20 min. Hævetid

Chana dal simret med aubergine og ristet hvidløg, smagt til med jordagtige, røgede krydderier og Kikkoman sojasauce. Retten serveres med frisk hvidløgsnaan og koriander.

Ingredienser

2 Portioner

Dal:

150 g
chana dal (afskallede kikærter)
600 ml
grøntsagsbouillon
1 
laurbærblad
1 
helt hvidløg
1 spsk.
planteolie
1 spsk.
klaret smør (ghee)
40 g
rødløg, skåret i tynde strimler
200 g
aubergine, skåret i mellemstore tern
 ½ tsk.
spidskommenfrø
 ½ tsk.
stødt gurkemeje
 ½ tsk.
korianderfrø
 ½ tsk.
røget, sød paprika
200 ml
tomatpassata

Naan:

200 g
hvedemel
20 g
ekstra mel til at drysse med
 ½ tsk.
bagepulver
 ½ tsk.
natron
40 ml
mælk, lunt
75 g
yoghurt naturel

Derudover:

2 
fed hvidløg, hakket
40 g
klaret smør (ghee)
1 tsk.
koriander, hakket
40 g
rødløg
Frisk koriander

Næringsindhold:

3.631 kJ / 868 kcal
36 gFedt
25 gProtein
114 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

1  helt hvidløg – 1 spsk. planteolie – 150 g chana dal (afskallede kikærter) – 600 ml grøntsagsbouillon – 40 g rødløg, skåret i tynde strimler – 200 g aubergine, skåret i mellemstore tern – 1 spsk. klaret smør (ghee) –  ½ tsk. spidskommenfrø –  ½ tsk. stødt gurkemeje –  ½ tsk. korianderfrø –  ½ tsk. røget, sød paprika – 1  laurbærblad

Skær toppen af det hele hvidløg af, så de små fed kommer til syne. Pensl med olie, og bag det i ovnen i ca. 30 minutter (180°C). Kog de afskallede kikærter (chana dal) i grøntsagsbouillonen i 40 minutter. Steg løg og aubergine i klaret smør på en pande i 5 minutter, indtil de er gyldne, og mos derefter det bagte hvidløg på panden. Tilsæt spidskommen, gurkemeje, korianderfrø, røget paprika og laurbærblad, og steg i 10-15 sekunder for at frigive aromaen.

Step 2

200 ml tomatpassata – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Tilsæt tomatpassata til grøntsagerne fra step 1, smag til med Kikkoman sojasauce, og lad det hele simre i 5 minutter.

Step 3

200 g hvedemel – 20 g ekstra mel til at drysse med –  ½ tsk. bagepulver –  ½ tsk. natron – 40 ml mælk, lunt – 75 g yoghurt naturel

Bland 200 g mel med bagepulver og natron i en stor skål. Hæld den lunkne mælk i lidt efter lidt, og rør det sammen til en dej. Tilsæt derefter yoghurten. Ælt dejen i 5 minutter, indtil den er glat og elastisk. Dæk den med et fugtigt klæde eller husholdningsfilm, og lad den hvile et lunt sted i 20 minutter. Del dejen op i 4 portioner, og rul hver portion til et tyndt, ovalt fladbrød med en tykkelse på 3-4 mm. Drys med de resterende 20 g mel.

Step 4

2  fed hvidløg, hakket – 40 g klaret smør (ghee) – 1 tsk. koriander, hakket – 40 g rødløg – Frisk koriander

Opvarm en pande til middelhøj varme, og tilbered hvert fladbrød på den tørre pande i 2 minutter på hver side, indtil det har gyldne bobler og stegte pletter. Smelt det klarede smør i en lille gryde, og tilsæt hakket hvidløg og koriander. Skær løget i ringe. Pensl det bagte naanbrød med hvidløgssmørret, og server det med den færdige dal og løg. Pynt med frisk koriander.

Opskrifts-ID: 1601

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Nem madlavning trin for trin! Tryk for at begynde!

1 helt hvidløg – 1 spsk. planteolie – 150 g chana dal (afskallede kikærter) – 600 ml grøntsagsbouillon – 40 g rødløg, skåret i tynde strimler – 200 g aubergine, skåret i mellemstore tern – 1 spsk. klaret smør (ghee) – ½ tsk. spidskommenfrø – ½ tsk. stødt gurkemeje – ½ tsk. korianderfrø – ½ tsk. røget, sød paprika – 1 laurbærblad

Skær toppen af det hele hvidløg af, så de små fed kommer til syne. Pensl med olie, og bag det i ovnen i ca. 30 minutter (180°C). Kog de afskallede kikærter (chana dal) i grøntsagsbouillonen i 40 minutter. Steg løg og aubergine i klaret smør på en pande i 5 minutter, indtil de er gyldne, og mos derefter det bagte hvidløg på panden. Tilsæt spidskommen, gurkemeje, korianderfrø, røget paprika og laurbærblad, og steg i 10-15 sekunder for at frigive aromaen.

200 ml tomatpassata – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Tilsæt tomatpassata til grøntsagerne fra step 1, smag til med Kikkoman sojasauce, og lad det hele simre i 5 minutter.

200 g hvedemel – 20 g ekstra mel til at drysse med – ½ tsk. bagepulver – ½ tsk. natron – 40 ml mælk, lunt – 75 g yoghurt naturel

Bland 200 g mel med bagepulver og natron i en stor skål. Hæld den lunkne mælk i lidt efter lidt, og rør det sammen til en dej. Tilsæt derefter yoghurten. Ælt dejen i 5 minutter, indtil den er glat og elastisk. Dæk den med et fugtigt klæde eller husholdningsfilm, og lad den hvile et lunt sted i 20 minutter. Del dejen op i 4 portioner, og rul hver portion til et tyndt, ovalt fladbrød med en tykkelse på 3-4 mm. Drys med de resterende 20 g mel.

2 fed hvidløg, hakket – 40 g klaret smør (ghee) – 1 tsk. koriander, hakket – 40 g rødløg – Frisk koriander

Opvarm en pande til middelhøj varme, og tilbered hvert fladbrød på den tørre pande i 2 minutter på hver side, indtil det har gyldne bobler og stegte pletter. Smelt det klarede smør i en lille gryde, og tilsæt hakket hvidløg og koriander. Skær løget i ringe. Pensl det bagte naanbrød med hvidløgssmørret, og server det med den færdige dal og løg. Pynt med frisk koriander.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.