Cremet rosenkåls- og kartoffelsuppe
Cremet rosenkåls- og kartoffelsuppe

Cremet rosenkåls- og kartoffelsuppe

5 1 Bedømmelse
Samlet tid 25 min.
10 min. Arbejdstid
15 min. Tilberedningstid

En glat, varmende creme af rosenkål og kartofler med røget bacon og et stænk Kikkoman sojasauce for ekstra dybde. Suppen toppes med sprøde valnødder og en smule creme fraiche i en festlig, elegant forret.

Ingredienser

2 Portioner

Suppe:

200 g
rosenkål
150 g
kartofler
80 g
knoldselleri
40 g
løg
1 
fed hvidløg
2 spsk.
olivenolie
60 
røget bacon, i tern
15 g
smør
700 ml
grøntsagsbouillon
 ½ spsk.
hakket frisk timian
 ¼ tsk.
stødt muskatnød
 ½ tsk.
friskmalet peber
80 ml
double cream piskefløde

Pynt:

20 g
valnødder
2 spsk.
crème fraîche
1 spsk.
olivenolie
1 tsk.
timianblade
Næringsindhold:3.134 kJ / 749 kcal
59 gFedt
22 gProtein
59 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

200 g rosenkål – 150 g kartofler – 80 g knoldselleri – 40 g løg – 1  fed hvidløg – 2 spsk. olivenolie – 60 g røget bacon, i tern – 15 g smør – 700 ml grøntsagsbouillon – 1 ½ spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce ½ spsk. hakket frisk timian –  ¼ tsk. stødt muskatnød –  ½ tsk. friskmalet peber – 80 ml double cream piskefløde

Skær rosenkål i halve, skræl kartoflerne, og skær kartofler, knoldselleri og løg i tern. Hak hvidløget fint. Opvarm olivenolie på en stegepande, og steg bacon, indtil det er sprødt. Stil det derefter til side. Tilsæt smør til panden, og steg løg, hvidløg, rosenkål, kartofler og knoldselleri ganske kort. Hæld bouillon, Kikkoman sojasauce, timian, muskatnød og peber i. Kog det hele, indtil grøntsagerne er møre, og blend det derefter til en glat blanding. Rør piskefløde og bacon i suppen.

Step 2

20 g valnødder – 2 spsk. crème fraîche – 1 spsk. olivenolie – 1 tsk. timianblade

Rist valnødderne på en tør pande, og hak dem groft. Fyld suppen i skåle, og top med en skefuld creme fraiche pr. portion. Drys med valnødder, en smule olivenolie og enkelte timianblade inden servering.

Tip

Du kan også anvende frosne rosenkål – de skal tilsættes ca. 10 minutter, før suppen er færdigkogt. Du kan justere suppens tykkelse ved at tilsætte mere eller mindre bouillon.

Opskrifts-ID: 1614

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

200 g rosenkål – 150 g kartofler – 80 g knoldselleri – 40 g løg – 1 fed hvidløg – 2 spsk. olivenolie – 60 g røget bacon, i tern – 15 g smør – 700 ml grøntsagsbouillon – 1 ½ spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce ½ spsk. hakket frisk timian – ¼ tsk. stødt muskatnød – ½ tsk. friskmalet peber – 80 ml double cream piskefløde

Skær rosenkål i halve, skræl kartoflerne, og skær kartofler, knoldselleri og løg i tern. Hak hvidløget fint. Opvarm olivenolie på en stegepande, og steg bacon, indtil det er sprødt. Stil det derefter til side. Tilsæt smør til panden, og steg løg, hvidløg, rosenkål, kartofler og knoldselleri ganske kort. Hæld bouillon, Kikkoman sojasauce, timian, muskatnød og peber i. Kog det hele, indtil grøntsagerne er møre, og blend det derefter til en glat blanding. Rør piskefløde og bacon i suppen.

20 g valnødder – 2 spsk. crème fraîche – 1 spsk. olivenolie – 1 tsk. timianblade

Rist valnødderne på en tør pande, og hak dem groft. Fyld suppen i skåle, og top med en skefuld creme fraiche pr. portion. Drys med valnødder, en smule olivenolie og enkelte timianblade inden servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.