

Cremet rosenkåls- og kartoffelsuppe
En glat, varmende creme af rosenkål og kartofler med røget bacon og et stænk Kikkoman sojasauce for ekstra dybde. Suppen toppes med sprøde valnødder og en smule creme fraiche i en festlig, elegant forret.
Ingredienser
Suppe:
Pynt:
Fremgangsmåde
Step 1

200 g rosenkål – 150 g kartofler – 80 g knoldselleri – 40 g løg – 1 fed hvidløg – 2 spsk. olivenolie – 60 g røget bacon, i tern – 15 g smør – 700 ml grøntsagsbouillon – 1 ½ spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – ½ spsk. hakket frisk timian – ¼ tsk. stødt muskatnød – ½ tsk. friskmalet peber – 80 ml double cream piskefløde
Skær rosenkål i halve, skræl kartoflerne, og skær kartofler, knoldselleri og løg i tern. Hak hvidløget fint. Opvarm olivenolie på en stegepande, og steg bacon, indtil det er sprødt. Stil det derefter til side. Tilsæt smør til panden, og steg løg, hvidløg, rosenkål, kartofler og knoldselleri ganske kort. Hæld bouillon, Kikkoman sojasauce, timian, muskatnød og peber i. Kog det hele, indtil grøntsagerne er møre, og blend det derefter til en glat blanding. Rør piskefløde og bacon i suppen.
Step 2

20 g valnødder – 2 spsk. crème fraîche – 1 spsk. olivenolie – 1 tsk. timianblade
Rist valnødderne på en tør pande, og hak dem groft. Fyld suppen i skåle, og top med en skefuld creme fraiche pr. portion. Drys med valnødder, en smule olivenolie og enkelte timianblade inden servering.
Tip
Du kan også anvende frosne rosenkål – de skal tilsættes ca. 10 minutter, før suppen er færdigkogt. Du kan justere suppens tykkelse ved at tilsætte mere eller mindre bouillon.
Opskrifts-ID: 1614
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide


















