Tyrkisk suppe med røde linser og gulerod
Tyrkisk suppe med røde linser og gulerod

Tyrkisk suppe med røde linser og gulerod

5 3 Bedømmelse
Samlet tid 35 min.
10 min. Arbejdstid
25 min. Tilberedningstid

En hyggelig suppe af røde linser, gulerødder, kartofler og hvidløg, simret med krydderier og tomatpuré. Kikkoman sojasauce sørger for en dyb umamismag, mens mynte, persille, chili og citron giver retten en frisk og livlig smag.

Ingredienser

2 Portioner

Suppe:

80 g
løg
100 g
kartofler
80 g
gulerødder
2 
fed hvidløg
4 spsk.
olivenolie
10 g
smør
 ½ tsk.
stødt spidskommen
 ½ tsk.
stødt koriander
 ½ tsk.
sød paprika
 ¼ tsk.
chilipulver
2 tsk.
tomatpuré
100 g
røde linser
700 ml
grøntsagsbouillon
 ½ tsk.
tørret mynte

Servering:

 ½ tsk.
chiliflager
2 spsk.
hakket persille
2 
pitabrød
2 
citronbåde
Næringsindhold:2.676 kJ / 640 kcal
27 gFedt
21 gProtein
79 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

80 g løg – 100  kartofler – 80 g gulerod – 2  fed hvidløg

Skræl løg, kartofler og gulerødder, og skær dem i tern. Hak hvidløget fint.

Step 2

2 spsk. olivenolie – 10 g smør –  ½ tsk. stødt spidskommen –  ½ tsk. stødt koriander –  ½ tsk. sød paprika –  ¼ tsk. chilipulver – 2 tsk. tomatpuré – 100 g røde linser – 700 ml grøntsagsbouillon – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce ½ tsk. tørret mynte

Steg løget i olivenolie og smør. Tilsæt derefter kartofler og gulerødder. Tilbered dem kort, og tilsæt derpå hvidløg, spidskommen, koriander, sød paprika, chilipulver og tomatpuré, og steg det hele et øjeblik. Rens linserne under koldt vand, og hæld dem på panden. Hæld bouillonen på panden, tilsæt Kikkoman sojasauce, og kog det hele, indtil grøntsagerne er møre. Tilsæt mynte mod slutningen af tilberedningen, og blend det hele til en jævn konsistens.

Step 3

2 spsk. olivenolie –  ½ tsk. chiliflager – 2 spsk. hakket persille – 2  pitabrød – 2  citronbåde

Hæld suppen i skåle. Opvarm olivenolie på en pande, tilsæt chiliflager, og steg det hele ganske kort. Dryp chiliolie over suppen, drys med persille, og server med pitabrød og citronbåde.

Tip

Du kan justere suppens tykkelse ved at tilsætte mere eller mindre bouillon.

Opskrifts-ID: 1621

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

80 g løg – 100 kartofler – 80 g gulerod – 2 fed hvidløg

Skræl løg, kartofler og gulerødder, og skær dem i tern. Hak hvidløget fint.

2 spsk. olivenolie – 10 g smør – ½ tsk. stødt spidskommen – ½ tsk. stødt koriander – ½ tsk. sød paprika – ¼ tsk. chilipulver – 2 tsk. tomatpuré – 100 g røde linser – 700 ml grøntsagsbouillon – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce ½ tsk. tørret mynte

Steg løget i olivenolie og smør. Tilsæt derefter kartofler og gulerødder. Tilbered dem kort, og tilsæt derpå hvidløg, spidskommen, koriander, sød paprika, chilipulver og tomatpuré, og steg det hele et øjeblik. Rens linserne under koldt vand, og hæld dem på panden. Hæld bouillonen på panden, tilsæt Kikkoman sojasauce, og kog det hele, indtil grøntsagerne er møre. Tilsæt mynte mod slutningen af tilberedningen, og blend det hele til en jævn konsistens.

2 spsk. olivenolie – ½ tsk. chiliflager – 2 spsk. hakket persille – 2 pitabrød – 2 citronbåde

Hæld suppen i skåle. Opvarm olivenolie på en pande, tilsæt chiliflager, og steg det hele ganske kort. Dryp chiliolie over suppen, drys med persille, og server med pitabrød og citronbåde.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.