

Tyrkisk suppe med røde linser og gulerod
En hyggelig suppe af røde linser, gulerødder, kartofler og hvidløg, simret med krydderier og tomatpuré. Kikkoman sojasauce sørger for en dyb umamismag, mens mynte, persille, chili og citron giver retten en frisk og livlig smag.
Ingredienser
Suppe:
Servering:
Fremgangsmåde
Step 1

80 g løg – 100 kartofler – 80 g gulerod – 2 fed hvidløg
Skræl løg, kartofler og gulerødder, og skær dem i tern. Hak hvidløget fint.
Step 2

2 spsk. olivenolie – 10 g smør – ½ tsk. stødt spidskommen – ½ tsk. stødt koriander – ½ tsk. sød paprika – ¼ tsk. chilipulver – 2 tsk. tomatpuré – 100 g røde linser – 700 ml grøntsagsbouillon – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – ½ tsk. tørret mynte
Steg løget i olivenolie og smør. Tilsæt derefter kartofler og gulerødder. Tilbered dem kort, og tilsæt derpå hvidløg, spidskommen, koriander, sød paprika, chilipulver og tomatpuré, og steg det hele et øjeblik. Rens linserne under koldt vand, og hæld dem på panden. Hæld bouillonen på panden, tilsæt Kikkoman sojasauce, og kog det hele, indtil grøntsagerne er møre. Tilsæt mynte mod slutningen af tilberedningen, og blend det hele til en jævn konsistens.
Step 3

2 spsk. olivenolie – ½ tsk. chiliflager – 2 spsk. hakket persille – 2 pitabrød – 2 citronbåde
Hæld suppen i skåle. Opvarm olivenolie på en pande, tilsæt chiliflager, og steg det hele ganske kort. Dryp chiliolie over suppen, drys med persille, og server med pitabrød og citronbåde.
Tip
Du kan justere suppens tykkelse ved at tilsætte mere eller mindre bouillon.
Opskrifts-ID: 1621
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide














