Künefe – sød tyrkisk ostedessert
Künefe – sød tyrkisk ostedessert

Künefe – sød tyrkisk ostedessert

Samlet tid 45 min.
25 min. Arbejdstid
20 min. Tilberedningstid

En klassisk tyrkisk dessert af sprød kadayifdej og blød ost i sød sirup. Et stænk Kikkoman sojasauce tilfører en delikat umamidybde og skaber en fint balanceret sød- og krydret lækkerbisken.

Ingredienser

8 Portioner
1 
økologisk lime
125 g
honning
 ¼ tsk.
stødt kanel

Valgfrit:

3 
dråber rosenvand (eller appelsinblomstvand eller citronsaft)
100 g
smør, plus ekstra til panden
200 g
kadayif (strimlet dej)
250 g
revet Dil Peyniri (eller 170 g revet mozzarella og 80 g labneh, eller 250 g mozzarella)
2 
appelsiner
2 spsk.
flormelis
40 
hakkede pistacienødder
200 g
kaymak (tyrkisk flødeost), valgfrit
Næringsindhold:2.169 kJ / 523 kcal
35,7 gFedt
11,1 gProtein
36,5 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

1  økologisk lime – 125 g honning – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce ¼ tsk. stødt kanel – 3  dråber rosenvand (eller appelsinblomstvand eller citronsaft

Riv skallen af limefrugten, halver den, og pres saften ud af den. Hæld saft og skal i en lille gryde sammen med honning. Tilsæt Kikkoman sojasauce, kanel og ca. 75 ml vand. Lad det simre let i 3-5 minutter, og tilsæt derpå rosenvand, hvis det er ønsket.

Step 2

100 g smør, plus ekstra til panden – 200 g kadayif (strimlet dej)

Smelt smørret, og bland det grundigt med kadayif, indtil det er grundigt dækket.

Step 3

Lidt smør til panden – 250 g revet Dil Peyniri (eller 170 g revet mozzarella og 80 g labneh, eller 250 g mozzarella)

Smør en pande på 22 cm (eller 4-8 små ramekiner) rundhåndet med smør. Pres halvdelen af den smørvendte kadayif fast ned i formen. Fordel osten ovenpå, men lad der være en kant på 1 cm hele vejen rundt. Læg det resterende kadayif ovenpå, og pres det godt sammen, så kanterne afrundes. 

Tænd for panden på lav til middel varme, og tilbered i 3-5 minutter, indtil bunden er gyldenbrun. Vip kagen over på en tallerken for at vende den, og tilbered i yderligere 2-4 minutter, indtil den anden side også er gylden.

Step 4

2  appelsiner – 2 spsk. flormelis – 40 g hakkede pistacienødder – 200 g kaymak (tyrkisk flødeost), valgfrit

Skræl appelsinerne, og skær dem i fileter. Dryp ¾ af siruppen over den færdige künefe, drys med lidt flormelis, og drys pistacienødder og appelsinfileter ud over. Server den med den resterende sirup, og hvis du ønsker, en smule kaymak.

Tip

Künefe ser særligt elegant ud til festlige lejligheder, hvis den bages i individuelle ramekiner. Hvis du ønsker lidt mere eksklusiv pynt, kan du drysse lidt guldglitter over.

Opskrifts-ID: 1619

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

1 økologisk lime – 125 g honning – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce ¼ tsk. stødt kanel – 3 dråber rosenvand (eller appelsinblomstvand eller citronsaft

Riv skallen af limefrugten, halver den, og pres saften ud af den. Hæld saft og skal i en lille gryde sammen med honning. Tilsæt Kikkoman sojasauce, kanel og ca. 75 ml vand. Lad det simre let i 3-5 minutter, og tilsæt derpå rosenvand, hvis det er ønsket.

100 g smør, plus ekstra til panden – 200 g kadayif (strimlet dej)

Smelt smørret, og bland det grundigt med kadayif, indtil det er grundigt dækket.

Lidt smør til panden – 250 g revet Dil Peyniri (eller 170 g revet mozzarella og 80 g labneh, eller 250 g mozzarella)

Smør en pande på 22 cm (eller 4-8 små ramekiner) rundhåndet med smør. Pres halvdelen af den smørvendte kadayif fast ned i formen. Fordel osten ovenpå, men lad der være en kant på 1 cm hele vejen rundt. Læg det resterende kadayif ovenpå, og pres det godt sammen, så kanterne afrundes. 

Tænd for panden på lav til middel varme, og tilbered i 3-5 minutter, indtil bunden er gyldenbrun. Vip kagen over på en tallerken for at vende den, og tilbered i yderligere 2-4 minutter, indtil den anden side også er gylden.

2 appelsiner – 2 spsk. flormelis – 40 g hakkede pistacienødder – 200 g kaymak (tyrkisk flødeost), valgfrit

Skræl appelsinerne, og skær dem i fileter. Dryp ¾ af siruppen over den færdige künefe, drys med lidt flormelis, og drys pistacienødder og appelsinfileter ud over. Server den med den resterende sirup, og hvis du ønsker, en smule kaymak.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.