Braiseret lammekød med tørret frugt
Braiseret lammekød med tørret frugt

Braiseret lammekød med tørret frugt

Samlet tid 1 time 20 min.
20 min. Arbejdstid
1 time Tilberedningstid

En mellemøstligt inspireret sød og krydret ret med braiseret lammekød marineret i Kikkoman sojasauce, ingefær og gurkemeje. Retten simres med svesker, dadler og abrikoser og er et særligt højdepunkt ved festmiddage.

Ingredienser

2 Portioner
1 
fed hvidløg, finthakket
1 tsk.
friskmalet peber
1 tsk.
stødt ingefær
1 tsk.
stødt spidskommen
1 ½ tsk.
stødt gurkemeje
1 tsk.
vineddike
1 tsk.
honning
500 g
lammekølle eller -skulder uden ben
2 spsk.
olivenolie
1 
løg
1 spsk.
korianderfrø
250 ml
grøntsagsbouillon
50 g
tørrede abrikoser
30 g
rosiner
30 g
svesker
20 g
tørrede dadler
2 
kviste rosmarin
Næringsindhold:2.850 kJ / 680 kcal
38 gFedt
42 gProtein
38 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1  fed hvidløg, finthakket – 1 tsk. friskmalet peber –  ½ tsk. stødt ingefær –  ½ tsk. stødt spidskommen – 1 tsk. stødt gurkemeje – 1 tsk. vineddike – 1 tsk. honning – 500 g lammekølle eller -skulder uden ben

Bland Kikkoman sojasauce, hvidløg, peber, ingefær, spidskommen, gurkemeje, eddike og honning i en skål, og bland det hele godt sammen. Gnid marinaden i kødet, og stil lammekødet på køl i et par timer eller hen over natten.

Step 2

2 spsk. olivenolie – Marinated lamb from step 1 – 1  løg

Opvarm olivenolie på en pande, og brun det marinerede lammekød på alle sider. Fjern kødet fra panden, og flyt det til et ovnfast fad. Skræl løget, og skær det i tern. Steg det derefter på samme pande i 2 minutter.

Step 3

1 tsk. korianderfrø –  ½ tsk. stødt spidskommen –  ½ tsk. stødt ingefær –  ½ tsk. stødt gurkemeje – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce250 ml grøntsagsbouillon

Knus korianderfrø i en morter, og bland dem med spidskommen, ingefær og gurkemeje. Hæld krydderierne på panden med løg fra step 2, og steg det i 1 minut. Hæld Kikkoman sojasauce og bouillon på panden, rør det hele sammen, og hæld indholdet ned til kødet i det ovnfaste fad.

Step 4

50 g tørrede abrikoser – 30 g rosiner – 30  svesker – 20 g tørrede dadler – 2  kviste rosmarin

Tilsæt frugt og rosmarin til det ovnfaste fad. Læg låg på, og steg i ca. 1 time ved 180 °C, indtil kødet er mørt. Skær kødet i skiver, hæld saucen over, og anret med den bagte frugt inden servering.

Tip

Lammekød smager bedst med perlecouscous eller aromatisk basmatiris. Du kan pynte retten med frisk koriander eller ristede mandler for at give retten ekstra tekstur og smag.

Opskrifts-ID: 1624

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 fed hvidløg, finthakket – 1 tsk. friskmalet peber – ½ tsk. stødt ingefær – ½ tsk. stødt spidskommen – 1 tsk. stødt gurkemeje – 1 tsk. vineddike – 1 tsk. honning – 500 g lammekølle eller -skulder uden ben

Bland Kikkoman sojasauce, hvidløg, peber, ingefær, spidskommen, gurkemeje, eddike og honning i en skål, og bland det hele godt sammen. Gnid marinaden i kødet, og stil lammekødet på køl i et par timer eller hen over natten.

2 spsk. olivenolie – Marinated lamb from step 1 – 1 løg

Opvarm olivenolie på en pande, og brun det marinerede lammekød på alle sider. Fjern kødet fra panden, og flyt det til et ovnfast fad. Skræl løget, og skær det i tern. Steg det derefter på samme pande i 2 minutter.

1 tsk. korianderfrø – ½ tsk. stødt spidskommen – ½ tsk. stødt ingefær – ½ tsk. stødt gurkemeje – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce250 ml grøntsagsbouillon

Knus korianderfrø i en morter, og bland dem med spidskommen, ingefær og gurkemeje. Hæld krydderierne på panden med løg fra step 2, og steg det i 1 minut. Hæld Kikkoman sojasauce og bouillon på panden, rør det hele sammen, og hæld indholdet ned til kødet i det ovnfaste fad.

50 g tørrede abrikoser – 30 g rosiner – 30 svesker – 20 g tørrede dadler – 2 kviste rosmarin

Tilsæt frugt og rosmarin til det ovnfaste fad. Læg låg på, og steg i ca. 1 time ved 180 °C, indtil kødet er mørt. Skær kødet i skiver, hæld saucen over, og anret med den bagte frugt inden servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.