

Braiseret lammekød med tørret frugt
En mellemøstligt inspireret sød og krydret ret med braiseret lammekød marineret i Kikkoman sojasauce, ingefær og gurkemeje. Retten simres med svesker, dadler og abrikoser og er et særligt højdepunkt ved festmiddage.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Step 1

2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 1 fed hvidløg, finthakket – 1 tsk. friskmalet peber – ½ tsk. stødt ingefær – ½ tsk. stødt spidskommen – 1 tsk. stødt gurkemeje – 1 tsk. vineddike – 1 tsk. honning – 500 g lammekølle eller -skulder uden ben
Bland Kikkoman sojasauce, hvidløg, peber, ingefær, spidskommen, gurkemeje, eddike og honning i en skål, og bland det hele godt sammen. Gnid marinaden i kødet, og stil lammekødet på køl i et par timer eller hen over natten.
Step 2

2 spsk. olivenolie – Marinated lamb from step 1 – 1 løg
Opvarm olivenolie på en pande, og brun det marinerede lammekød på alle sider. Fjern kødet fra panden, og flyt det til et ovnfast fad. Skræl løget, og skær det i tern. Steg det derefter på samme pande i 2 minutter.
Step 3

1 tsk. korianderfrø – ½ tsk. stødt spidskommen – ½ tsk. stødt ingefær – ½ tsk. stødt gurkemeje – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 250 ml grøntsagsbouillon
Knus korianderfrø i en morter, og bland dem med spidskommen, ingefær og gurkemeje. Hæld krydderierne på panden med løg fra step 2, og steg det i 1 minut. Hæld Kikkoman sojasauce og bouillon på panden, rør det hele sammen, og hæld indholdet ned til kødet i det ovnfaste fad.
Step 4

50 g tørrede abrikoser – 30 g rosiner – 30 svesker – 20 g tørrede dadler – 2 kviste rosmarin
Tilsæt frugt og rosmarin til det ovnfaste fad. Læg låg på, og steg i ca. 1 time ved 180 °C, indtil kødet er mørt. Skær kødet i skiver, hæld saucen over, og anret med den bagte frugt inden servering.
Tip
Lammekød smager bedst med perlecouscous eller aromatisk basmatiris. Du kan pynte retten med frisk koriander eller ristede mandler for at give retten ekstra tekstur og smag.
Opskrifts-ID: 1624
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide














