Tagine med kefta
Ingredienser
Til kødbollerne
Til saucen
Fremgangsmåde
Step 1
Kødboller: Pil løget og hvidløgene, og hak begge dele meget fint. Bland kød, løg, hvidløg, krydderurter, krydderier og sojasauce grundigt sammen til en ensartet fars. Form farsen til kødboller på størrelse med en valnød. Varm olien op på en pande, og svits kødbollerne på alle sider ved høj varme (de skal ikke gennemsteges).
Step 2
Sauce: Pil løget og hvidløgene, og hak begge dele meget fint. Skær peberfrugterne i halve, skyl og udkern dem, og skær dem i tern. Varm olien op i en tagine ved jævn varme. Steg løgene, hvidløgene og peberfrugterne i olien i ca. 10 minutter. Tilsæt tomatpure, danskvand og sojasauce, og krydr med paprika, spidskommen, peber og sukker. Bring saucen i kog, og lad den småkoge i ca. 10 minutter.
Step 3
Tilsæt kødbollerne, og lad dem simre i saucen i ca. 10-15 minutter. Slå æggene forsigtigt ud over kødbollerne. Pas på, at der ikke går hul på æggeblommerne. Læg låg på taginen, og lad æggene trække, til de har den ønskede konsistens. Kefta-tagine-retten pyntes efter smag og behag med persille og koriander og serveres med fladbrød.
Opskrifts-ID: 123
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide