Tagine med kefta

Samlet tid 80 min.
80 min. Arbejdstid

Ingredienser

4 Portioner

Til kødbollerne

1 
løg
2 
fed hvidløg
400 g
hakket lammekød (eller evt. blandet hakkekød)
3 spsk.
hakket persille
3 spsk.
hakket koriander
2 tsk.
paprikapulver
2 tsk.
stødt spidskommen
1 tsk.
kanel
1 tsk.
friskkværnet sort peber
3 spsk.
olivenolie

Til saucen

1 
løg
2 
fed hvidløg
2 
røde peberfrugter
2 
gule peberfrugter
3 spsk.
olivenolie
400 g
tomatpuré (fra dåse)
100 ml
danskvand
1 tsk.
paprikapulver
2 tsk.
stødt spidskommen
 ½ tsk.
friskkværnet hvid peber
Sukker
4 
æg
Næringsindhold: 2389 kJ  /  570 kcal
40 g Fedt
32,4 g Protein
16,4 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Kødboller: Pil løget og hvidløgene, og hak begge dele meget fint. Bland kød, løg, hvidløg, krydderurter, krydderier og sojasauce grundigt sammen til en ensartet fars. Form farsen til kødboller på størrelse med en valnød. Varm olien op på en pande, og svits kødbollerne på alle sider ved høj varme (de skal ikke gennemsteges).

Step 2

Sauce: Pil løget og hvidløgene, og hak begge dele meget fint. Skær peberfrugterne i halve, skyl og udkern dem, og skær dem i tern. Varm olien op i en tagine ved jævn varme. Steg løgene, hvidløgene og peberfrugterne i olien i ca. 10 minutter. Tilsæt tomatpure, danskvand og sojasauce, og krydr med paprika, spidskommen, peber og sukker. Bring saucen i kog, og lad den småkoge i ca. 10 minutter.

Step 3

Tilsæt kødbollerne, og lad dem simre i saucen i ca. 10-15 minutter. Slå æggene forsigtigt ud over kødbollerne. Pas på, at der ikke går hul på æggeblommerne. Læg låg på taginen, og lad æggene trække, til de har den ønskede konsistens. Kefta-tagine-retten pyntes efter smag og behag med persille og koriander og serveres med fladbrød.

Opskrifts-ID: 123

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Kødboller: Pil løget og hvidløgene, og hak begge dele meget fint. Bland kød, løg, hvidløg, krydderurter, krydderier og sojasauce grundigt sammen til en ensartet fars. Form farsen til kødboller på størrelse med en valnød. Varm olien op på en pande, og svits kødbollerne på alle sider ved høj varme (de skal ikke gennemsteges).

Sauce: Pil løget og hvidløgene, og hak begge dele meget fint. Skær peberfrugterne i halve, skyl og udkern dem, og skær dem i tern. Varm olien op i en tagine ved jævn varme. Steg løgene, hvidløgene og peberfrugterne i olien i ca. 10 minutter. Tilsæt tomatpure, danskvand og sojasauce, og krydr med paprika, spidskommen, peber og sukker. Bring saucen i kog, og lad den småkoge i ca. 10 minutter.

Tilsæt kødbollerne, og lad dem simre i saucen i ca. 10-15 minutter. Slå æggene forsigtigt ud over kødbollerne. Pas på, at der ikke går hul på æggeblommerne. Læg låg på taginen, og lad æggene trække, til de har den ønskede konsistens. Kefta-tagine-retten pyntes efter smag og behag med persille og koriander og serveres med fladbrød.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.