Sprøde bananer med vaniljeis og chokolade- eller karamelsauce
Ingredienser
Chokoladesauce
Eller Karamelsauce
Desuden skal du bruge
Fremgangsmåde
Step 1
Skræl bananerne, og skær dem i halve på langs og derefter på tværs. Bland mel og kanel sammen i en dyb tallerken. Pisk æggene sammen i en anden dyb tallerken, og kom pankoraspen i en tredje dyb tallerken.
Step 2
Panér bananerne ved først at vende dem i mel-kanelblandingen, derefter i pisket æg og til sidst i pankorasp.
Step 3
Varm olie op i en gryde. Frituresteg bananerne, til de er gyldne, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Skyl myntebladene, og dup dem tørre.
Step 4
Chokoladesauce: Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt den over et varmt vandbad. Tilsæt fløde og sojasauce, og varm det hele op under omrøring.
Eller:
Karamelsauce: Varm sukkeret op i en gryde, til det smelter, og lad det brune let under jævnlig omrøring. Tilsæt smørret, og rør videre, til det er opløst. Tilsæt fløde og sojasauce, og rør det hele godt sammen til en helt glat sauce.
Step 5
Anret de friturestegte bananer på tallerkener med chokolade- eller karamelsaucen og isen, og pynt med mynteblade og evt. friske bær inden servering.
Tip
Som alternativ til Kikkoman naturligt brygget sojasauce kan du også fint bruge sød sojasauce.
Opskrifts-ID: 846
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide