Sojamarineret bagt blomkål med hummus og urter
En nem og lækker måde at imponere dine gæster er klart dette sojamarinerede bagte blomkål med hummus og urter.
Ingredienser
Marinaden:
Hummus
Fremgangsmåde
Step 1
Smagsneutral olie/ sesamolie
Sæt ovnen på 200 grader almindelig ovn.
Find et ovnfast fad frem, der passer til blomkålens størrelse, og smør det med smagsneutral olie eller sesamolie.
Step 2
Blomkål
Fjern bladene fra blomkålshovedet. og skær bunden til, så det står stabilt.
Step 3
50 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 1 spsk. honning – 4 spsk. sesamolie – 2 fed hvidløg – 1 tsk. sød paprika – 1 tsk. Five-Spice krydderiblanding
Knus og hak hvidløget fint, og bland nu med alle de øvrige ingredienser til marinaden. Pensl blomkålshovedet grundigt og sæt på fadet.
Step 4
Bag i ovnen i en time, eller til det er gennembagt og næsten falder fra hinanden. Bagetiden afhænger af størrelsen, og hvor tæt blomkålshovedet er.
Step 5
250 g kikærter (kogte) – 3 spsk. tahin – 1 citron, saft og skal heraf – ½ tsk. spidskommen – 50 ml olivenolie – 100 ml vand
Blend i mellemtiden alle ingredienserne til hummussen, og smag til med salt og peber.
Step 6
1 bundt mynte – 1 bundt koriander
Når blomkålshovedet er færdigbagt, serverer du det på en bund af hummus og med et gavmildt drys finthakkede urter på toppen.
Opskrifts-ID: 1340
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide