Sømandens favorit: marinerede sild med en salat af æble og selleri og brød

Samlet tid 40 min.
30 min. Arbejdstid
10 min. Tilberedningstid

En frisk og lækker ret, der bruser af smag – ikke kun en fornøjelse for dybhavsfiskere!

Ingredienser

4 Portioner

Sildefileter:

8 
sildefileter
1 
løg
4 spsk.
rødbedesaft
2 spsk.
sukker
2 spsk.
dild

Æble- og sellerisalat:

300 g
bladselleri
2 nip
salt
2 
æbler
10 g
persille
4 spsk.
creme fraiche

Brød:

8 skive
rugbrød
Olivenolie til at dryppe over
Næringsindhold: 6207.1 kJ  /  1483.8 kcal
73,2 g Fedt
97,9 g Protein
100,9 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

8  sildefileter – 1  løg – 5 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce4 spsk. rødbedesaft – 2 spsk. sukker – 2 spsk. dild

Rens sildefileterne og dup dem tørre. Skær løget i tynde skiver. Bland Kikkoman sojasauce, rødbedesaft, sukker og dildbladene sammen. Marinér sildefileterne i blandingen i minimum 4 timer. Derefter lægges sildefileterne til afdrypning på et stykke køkkenrulle.

Step 2

300 g bladselleri – 2 nip salt – 2  æbler – 10 g persille – 4 spsk. creme fraiche

Skræl sellerien for at fjerne tråde og riv den derefter fint i strimler. Hæld salt over selleristrimlerne og lad blandingen stå i 10 minutter. Skræl æblerne, skær dem i små tern og hæld dem ned til selleristrimlerne. Skyl, tør og hak persillen. Bland creme fraiche med selleristrimlerne, æble og persille.

Step 3

8 skive rugbrød – Olivenolie til at dryppe over

Dryp olivenolie ud over rugbrødsskiverne og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 8 minutter.

Opskrifts-ID: 1185

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

8  sildefileter – 1  løg – 5 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce4 spsk. rødbedesaft – 2 spsk. sukker – 2 spsk. dild

Rens sildefileterne og dup dem tørre. Skær løget i tynde skiver. Bland Kikkoman sojasauce, rødbedesaft, sukker og dildbladene sammen. Marinér sildefileterne i blandingen i minimum 4 timer. Derefter lægges sildefileterne til afdrypning på et stykke køkkenrulle.

300 g bladselleri – 2 nip salt – 2  æbler – 10 g persille – 4 spsk. creme fraiche

Skræl sellerien for at fjerne tråde og riv den derefter fint i strimler. Hæld salt over selleristrimlerne og lad blandingen stå i 10 minutter. Skræl æblerne, skær dem i små tern og hæld dem ned til selleristrimlerne. Skyl, tør og hak persillen. Bland creme fraiche med selleristrimlerne, æble og persille.

8 skive rugbrød – Olivenolie til at dryppe over

Dryp olivenolie ud over rugbrødsskiverne og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 8 minutter.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.