Sød melon og pære chutney
Fremgangsmåde
Step 1
Skær pærer og melon i tern, større tern af melon end af pærer. Hak løg fint. Hæld frugt og løg i en stor gryde, tilsæt sukker, vineddike og sojasauce og bland det. Kog ved lav varme indtil løg er mørt (30-60 minutter), og tilsæt lidt vand hvis der er behov.
Step 2
Hæld den varme chutney i rene, tørre patentglas, og sæt gummipakning og låg på glassene. Chutneyen henkoges i en forvarmet ovn ved 120˚C i ca. 30 minutter. Lad chutneyen køle natten over uden at vende glassene på hovedet.
Step 3
Server chutneyen til fx ost, middagsretter med stegt eller grillet kød og til smørrebrød.
Tip:
Hvis der anvendes glas med skruelåg i stedet for patentglas, skrues låget ikke helt til under henkogningen, og henkogningen skal ske i en gryde fremfor i ovn.
Opskrifts-ID: 469
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide