Shabu shabu med oksekød og grøntsager
Shabu shabu med oksekød og grøntsager

Shabu shabu med oksekød og grøntsager

Samlet tid80 min.
20 min.Arbejdstid
20 min.Tilberedningstid
40 min.Afkølingstid

Nyd en fælles stund med familie og venner med denne shabu shabu hotpot med mørt oksekød og friske grøntsager i en lækker bouillon. Retten er fantastisk at nyde sammen med dine nærmeste.

Ingredienser

2 Portioner

Bouillon:

1 liter
instant dashibouillon
80 g
gulerødder
80 g
kinakål
80 g
shimeji-svampe (friske)
50 g
shiitake-svampe (friske)
90 g
tofu naturel

Tilbehør:

150 g
oksefilet
80 g
broccoli
50 g
tempuramel
45 ml
vand
150 ml
rapsolie
80 g
kogt rødbede
10 g
syltet ingefær

Sauce:

20 g
kinaradise

Pynt:

1 spsk.
forårsløg
Næringsindhold:2311 kJ / 552 kcal
30,3 gFedt
32 gProtein
28,9 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

1 liter instant dashibouillon – 80 g gulerødder – 80 g kinakål – 80 g shimeji-svampe (friske) – 50 g shiitake-svampe (friske) – 90 g tofu naturel – 40 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Tilbered dashibouillonen i henhold til pakkens anvisninger. Skær gulerod og kål i mindre stykker. Rens svampene. Hæld grøntsagerne i bouillonen og lad dem koge i 10 minutter. Tilsæt tofu i tern og Kikkoman sojasauce.

Step 2

150 g oksefilet

Læg oksekødet i fryseren i cirka 40-50 minutter, og skær det i tynde skiver, når det er nedkølet. 

Step 3

80 g broccoli – 50 g tempuramel – 45 ml vand – 30 g Kikkoman Panko - sprød rasp i japansk stil150 ml rapsolie

Rens broccolien og skær den i mindre stykker. Bland vand og tempuramel og vend broccolibuketterne i dejen. Vend dem derpå i Kikkoman panko og steg dem i varm olie i 3-5 minutter, indtil de er gyldenbrune.

Step 4

80 g kogt rødbede – 1 tsk. Kikkoman Ristet Sesamolie10 g syltet ingefær – 20 ml citronsaft

Skær rødbeden i små stave som pommes frites og bland dem med Kikkoman sesamolie, hakket ingefær og citronsaft.

Step 5

80 g Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce20 g kinaradise – 1 spsk. forårsløg

Riv kinaradisen fint og bland den med Kikkoman sojasauce. 
Hak forårsløget. Sæt den færdige bouillon på bordet og pynt med det hakkede forårsløg. Stil det forskellige tilbehør omkring gryden i små skåle. Dyp de tynde skiver oksekød i den varme bouillon i 10-15 sekunder, vælg et tilbehør, og dyp det hele i saucen. 

Tip:

Du kan med fordel bruge en pålægsmaskine til at skære kødet.

Opskrifts-ID: 1374

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

1 liter instant dashibouillon – 80 g gulerødder – 80 g kinakål – 80 g shimeji-svampe (friske) – 50 g shiitake-svampe (friske) – 90 g tofu naturel – 40 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Tilbered dashibouillonen i henhold til pakkens anvisninger. Skær gulerod og kål i mindre stykker. Rens svampene. Hæld grøntsagerne i bouillonen og lad dem koge i 10 minutter. Tilsæt tofu i tern og Kikkoman sojasauce.

150 g oksefilet

Læg oksekødet i fryseren i cirka 40-50 minutter, og skær det i tynde skiver, når det er nedkølet. 

80 g broccoli – 50 g tempuramel – 45 ml vand – 30 g Kikkoman Panko - sprød rasp i japansk stil150 ml rapsolie

Rens broccolien og skær den i mindre stykker. Bland vand og tempuramel og vend broccolibuketterne i dejen. Vend dem derpå i Kikkoman panko og steg dem i varm olie i 3-5 minutter, indtil de er gyldenbrune.

80 g kogt rødbede – 1 tsk. Kikkoman Ristet Sesamolie10 g syltet ingefær – 20 ml citronsaft

Skær rødbeden i små stave som pommes frites og bland dem med Kikkoman sesamolie, hakket ingefær og citronsaft.

80 g Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce20 g kinaradise – 1 spsk. forårsløg

Riv kinaradisen fint og bland den med Kikkoman sojasauce. 
Hak forårsløget. Sæt den færdige bouillon på bordet og pynt med det hakkede forårsløg. Stil det forskellige tilbehør omkring gryden i små skåle. Dyp de tynde skiver oksekød i den varme bouillon i 10-15 sekunder, vælg et tilbehør, og dyp det hele i saucen. 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.