

Shabu shabu med oksekød og grøntsager
Nyd en fælles stund med familie og venner med denne shabu shabu hotpot med mørt oksekød og friske grøntsager i en lækker bouillon. Retten er fantastisk at nyde sammen med dine nærmeste.
Ingredienser
Bouillon:
Tilbehør:
Sauce:
Pynt:
Fremgangsmåde
Step 1

1 liter instant dashibouillon – 80 g gulerødder – 80 g kinakål – 80 g shimeji-svampe (friske) – 50 g shiitake-svampe (friske) – 90 g tofu naturel – 40 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce
Tilbered dashibouillonen i henhold til pakkens anvisninger. Skær gulerod og kål i mindre stykker. Rens svampene. Hæld grøntsagerne i bouillonen og lad dem koge i 10 minutter. Tilsæt tofu i tern og Kikkoman sojasauce.
Step 2

150 g oksefilet
Læg oksekødet i fryseren i cirka 40-50 minutter, og skær det i tynde skiver, når det er nedkølet.
Step 3

80 g broccoli – 50 g tempuramel – 45 ml vand – 30 g Kikkoman Panko - sprød rasp i japansk stil – 150 ml rapsolie
Rens broccolien og skær den i mindre stykker. Bland vand og tempuramel og vend broccolibuketterne i dejen. Vend dem derpå i Kikkoman panko og steg dem i varm olie i 3-5 minutter, indtil de er gyldenbrune.
Step 4

80 g kogt rødbede – 1 tsk. Kikkoman Ristet Sesamolie – 10 g syltet ingefær – 20 ml citronsaft
Skær rødbeden i små stave som pommes frites og bland dem med Kikkoman sesamolie, hakket ingefær og citronsaft.
Step 5

80 g Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 20 g kinaradise – 1 spsk. forårsløg
Riv kinaradisen fint og bland den med Kikkoman sojasauce.
Hak forårsløget. Sæt den færdige bouillon på bordet og pynt med det hakkede forårsløg. Stil det forskellige tilbehør omkring gryden i små skåle. Dyp de tynde skiver oksekød i den varme bouillon i 10-15 sekunder, vælg et tilbehør, og dyp det hele i saucen.
Tip:
Du kan med fordel bruge en pålægsmaskine til at skære kødet.
Opskrifts-ID: 1374
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide